hits

Verdens BESTE kake!

Jeg vet jeg vet, jeg er skjønnhetsblogger, men altså - min andre lidenskap her i livet foregår på kjøkkenet og denne kaken ble så god atte HJELP!
Og nå har jeg plaget alle mine følgere på snapchat siden lørdag med fristende kakebilder og videoer, så da er det rett og slett bare påtide at jeg nå deler oppskriften på denne nydeligheten!

På snapchat i går la jeg ut orginaloppskriften, som det ble tatt flittig screenshots av, men så har jo vi laget den gluten, melk og soyafri siden jeg ikke tåler dette. Jeg sier vi, fordi min nåværende roomie kom med oppskriften og vi lagde den sammen på lørdag med de endringene som måtte til for at jeg kunne spise den. Det ble rett og slett braksuksess og gleder meg allerede til å bruke denne oppskriften som base til å teste ut flere gode varianter og kaker! Nå har jeg skrevet oppskriften om i min lille egenkomponerte oppskriftsbok, så da er jeg klar til å dele videre med dere!

Sjokoladekake med sjoko-bringebærmousse

Ingredienser
Sjokoladebunn:

Sjoko-bringebær mousse

  • 200 g Sjokolade (vi brukte 120g Plamil 87% og èn plate med Ichoc Milkless)
  • 1 gelantinblad
  • 100 g sukker
  • 3 SS vann
  • 1 egg
  • 2 eggeplommer
  • 1 pakke Cocos Whip
  • 1 pakke frosne bringebær (tint i kjøleskap)
  • ferske bringebær til pynt (valgfritt)
  • revet limeskall til pynt (valgfritt, men veeeldig godt, så anbefales)

Slik gjør du
Kakebunn

  • Forvarm ovnen til 180 grader og finn frem bakepapir, plastfilm, kakeform 22-24 cm i dm og en bakeplate.
  • Grovhakk sjokoladen og smelt over vannbad
  • Når sjokoladen har smeltet tilsetter du smøret og lar det smelte sammen
  • Ta bollen vekk fra vannbadet og tilsett eggeplommene og pisk sammen- avkjøl på benken
  • Pisk deretter eggehvite og sukker til stiv krem - du skal kunne snu bollen uten at det detter ut 
  • Vend så litt av eggehvitene sammen med sjokolademassen, bruk slikkepott og vend forsiktig så du beholder luftigheten, bland så i resten av eggehvitene inn i sjokolademassen, fremdeles forsiktig
  • Når alt er jevnt blandet, brer du deigen over en bakepapirkledd bakeplate, lag gjerne form etter kakeformen du skal bruke etterpå. Høyden på bunnen skal være ca 1 cm. Stek i ca 20 minutter midt i ovnen på over og undervarme.
  • La kakebunnen avkjøle helt før du legger den inn i kakeformen, som du kler med plastfilm

Sjoko-bringebær mousse

  • Lag bringebærpurè ved å først stavmikse de tinede bringebærene og sil ut mesteparten av frøene. Du skal sitte igjen med ca 250g bringebærpurè.
  • Grovhakk sjokoladen og smelt i vannbad
  • Imens legger du gelantinen i bløt i en stor bolle med kaldt vann i ca 5 minutter, rett før bruk skal denne smeltes enten over vannbad eller i mikro- men den må IKKE koke.
  • Mens gelantinen bløtes og etter sjokoladen er smeltet, koker du opp 3 SS vann og sukker til 121 grader, bruk steketermometer. Det hadde ikke vi, så vi bare sjanset på at når sukkeret var helt smeltet i vannet og det hadde boblet litt så var den klar.
  • Pisk det hele egget og eggeplommene sammen og tilsett sukkersirupen i en tynn stråle mens du pisker kraftig. 
  • Nå smelter du gelantinen og tilsetter i røren, deretter pisker du på lav hastighet i ca 5 minutter. 
  • Etter lettere krampe i armen tilsetter du sjokoladen og rører sammen.
  • Så skal du piske opp kokos kremen, den skal bare få en jevn og fin konsistens, og så tilsetter du bringebærpurèen.
  • Vend bringebær kokoskremen inn i sjokolademassen og du har nå en deilig bringebær smakende sjokomasse
  • Hell dette over bunnen, som nå ligger inn i den plastkledde kakeformen og sett i fryseren i MINST 3 timer, før servering må kaken stå i kjøleskapet i ca 1 time. 

Før servering pynter du med bær og melis eller med raspet limeskall - den friske syrlige limen komplementerer denne kaken HELT perfekt!



Oh my gaaad- j kjenner jeg er litt trist over å ha spist opp det aller siste kakestykket i kveld, men tro meg, det blir ikke lenge til neste kake, for pappa har bursdag om bare 10 dager, så da får jeg sjans til å teste ut en variant av denne som jeg tror kommer til å bli ut av en annen verden!!! ♥

Følg meg gjerne på snap, RockstarCharlie, for deilige mat og kakeoppskrifter i tillegg til sminke og skjønnhet, hehe

Nå tar jeg kveld, god natt mine venner!

//Charlie

 

5 kommentarer

Den så såå god ut!!<3

Den såg god ut. Fekk lyst å laga den i Påsken.

Det så veldig godt ut (:

Årh denne så suuper god ut!

Så nydelig og god den så ut! :)

Skriv en ny kommentar