hits

Blogg

Det kribler i hele kroppen!

Asså- wææææ!! 
Nå kribler det sånn i hele kroppen atte hjelp! Jeg måtte bare få det ut!! 
I dag var egentlig en helt vanlig torsdag, en torsdag med litt fri fra jobb og planen var å vaske huset, men så en telefon og et par mail senere ble dagen min helt snudd på hodet og jeg skal nå fyke ut av dørene for å gjøre klart til noe veldig spennende!
Og nå gjør jeg sånn som jeg hater at alle andre bloggere gjør, men jeg kan fortelle mer senere, nå måtte jeg bare få ut litt kriblinger i kroppen ♥ 

Dere kan følge med på snapchat og få første innblikk i alt som skjer før det skrives om her - sånn for dere som er ekstra nysgjerrig 😉

Stay tuned - this will be so much fun!
-Charlie

Følg meg gjerne på de sosiale medier jeg er på
Snapchat - RockstarCharlie​
Instagram 
Facebook
Youtube

Spotify

Buh Bye!

SAMSUNG CSC

Good mornin' rockstars! 
Vet dere, det er på tide med en forandring- og i dag starter jeg med meg sjæl, eller rettere sagt håret mitt!
Jeg sitter nå og slurper i meg litt kaffe før jeg setter snuten mot Nordhordaland til min fine venninne Arleen som skal gå løs på håret mitt i dag.
De siste ukene har jeg sett meg i speilet og bare *sukk* umulius... Håret er for langt, for tørt, for gult, for mye ettervekst, for lite spennende!

SAMSUNG CSC

For ca 3 uker siden satt jeg å meldet med Arleen for å febrilsk prøve å finne et tidspunkt som kunne passe oss begge og datoen falt på i dag, guuuuri som jeg har ventet på denne dagen!! 

SAMSUNG CSC 

Så da vekkerklokken ringte i morges, rullet jeg ut av sengen, splashet vann i fleisen og stilte meg opp foran kamera og tok litt før bilder av denne høysåten av et hår, hehe. Da er det ekstra gøy og se forandringene etterpå når jeg er ferdig.  Det eneste jeg vet om hvordan håret blir i dag, er at det blir kortere- MYE kortere! 

SAMSUNG CSC

Buh bye bad hairdays...

SHIT jeg er så spent!
Følg med på Snapchat for oppdateringer og sniktitt på resultatet underveis! ♥

Følg meg gjerne på de sosiale medier jeg er på
Snapchat - RockstarCharlie​
Instagram 
Facebook
Youtube

Spotify

 

Det rev i hjertet

Dette er vel det man kan kalle definisjonen på HappyFace?! Det føltes iallefall sånn!

God fredag forresten, og velkommen igjen! Herlighet, føles som en hel evighet har gått forbi siden jeg sist satt med pcn i fanget og tastet på tastaturet. 
Men det har vært godt også- få litt tenkepause og finne mojoen igjen litt! 
Sist innlegg lovet jeg dere et deilig bildedryss fra mine opplevelser på solotur til Malakoff festival, og alt jeg kan si om  mine 4 dager i Nordfjordeid er at det var mer enn jeg kunne ha forestilt meg, det var rett og slett helt fantastisk! 
Nå tenkte jeg rett å slett å kjøre en liten recap og bildedryss av den fineste helgen jeg har hatt i hele mitt livet ♥ mens jeg sitter her nydusjet etter jobb og trening, mens regnet plasker ned utenfor. 

SAMSUNG CSC

Fikk låne meg en litt større og mer festivalvennlig bil for anledningen, her er bilen pakket og klar til avreise!

SAMSUNG CSC
Kaffe må frøkna ha!


Hver morgen satt jeg slik, innimellom min og naboen sin bil, nøt litt sol mens jeg lot håret lufttørke etter en dusj, med kaffe og frokost!
Menyen var meget lux altså- ene dagen mekket jeg meg til og med iskaffe, hehe.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

På ingen måte feil å starte festivalen med den her nydelige utsikten eller hur?

Men allright, da er det tid for festivalbilder og først ut ble det jo å spørre en fremmed om å ta bilde av meg, de blir jo alltid ekstra fine ♥

Jeg fikk virkelig utfordret komfortsonen med å spørre fremmede om å ta bilder av meg - men det skaffet meg jo et par nye bekjentskap og en hel haug med eeekstra fine bilder av meg selv! =P høhø

*
5. fine ting jeg fikk oppleve:
Jeg fikk nyte sommerens fineste vær - 4 uavbrutte dager med sol og varme...
Jeg fikk stå helt fremme ved scenen på mange konserter og oppleve mange idoler på utrolig nært hold...
Jeg fikk danset og sunget med de gale musikerne fra Dubioza Kolektiv, denne konserten var bare SÅ gøy...
Jeg fikk til og med møte Dagny og ene vokalisten i tidenes morsomste liveband Dubioza Kolektiv...
...Og jeg fikk meg noen nye venner ♥
The main event for min del- Biffy Clyro konserten ♥
Som endte opp med å vare nesten en halvtime lengre enn den skulle, noe som absolutt ikke var feil! 

Konserten var intet annet enn amazing, sånn i tilfelle det ikke gikk an å se på hele meg!

Main event nr 2 - Sondre Justad konserten, det var enda mer magisk enn jeg hadde sett for meg... 


Når en nordlenning i denim, med sangstemme av fløyel står på scenen, kan man ikke annet enn å kjenne at det river i hjertet! ♥

Magisk!


Til slutt var det tid for Karpe Diem, som ble en av de gøyest råeste konsertene av alle. Det var så mye liv i crowden at selv om jeg som er så lav, ikke kunne se en dritt, var hele stemningen så magisk det rett og slett ikke går an å beskrive!
Jeg rakk heller ikke ta annet enn dette ène bildet under hele konserten, for jeg var for opptatt av å danse!

Etter konserten var det tid for å henge litt på Campen - klokken hadde passert 00.00 og det var blitt min bursdag!
Så da jeg ankom campen fikk jeg bursdagssang både 1 og 2 ganger hvorpå 2. gangen innebar noen sterke menn som gikk forbi som løftet meg opp i campingstolen jeg satt i mens de danset rundt og sang! Stemning! 

Et bilde sier mer enn 1000 ord og det gliset jeg har på alle bildene tror jeg taler for seg!

For å oppsummere opplevelsen kan jeg ikke si annet enn at jeg faktisk anbefaler å reise alene på festival hvis du står på samme veiskille som det jeg gjorde, når alle andre er på ferie eller på jobb, eller ikke har samme interessen som deg. Hvorfor skal man være avhengig av noen andre for å oppleve det man har lyst til? Det meste legges liksom opp til at man skal gjøre sammen med andre, men du er jo sammen med andre- det er bare at du kommer dit alene!
Fordi du treffer nye mennesker, du tvinges utav komfortsonen og hvis du tillater deg selv å være åpen for det, kommer du til å få en opplevelse for livet.
Det fikk jeg, og jeg er så jævlig fornøyd med at jeg gjorde dette!

For det som er, er at jeg faktisk var utrolig sjeldent helt alene! Jeg hadde jo bekjente som skulle dit, så ble det til at jeg var litt med dem her og der, men jeg var ikke avhengig av dem for å kunne gjøre på ting og de var ei heller nødt å forholde seg til meg og mine behov. Ville jeg gå på en konsert som ingen andre ville gå på- ja så gjorde jeg det. Og hvis jeg skulle på samme konsert som de jeg hang med så gjorde vi det ilag! Utrolig digg!  
I tillegg til å kunne gå fra å kalle bekjente til venner, så fikk jeg meg helt nye venner og bekjente både på parkeringsplassen jeg bodde på, på fergen på vei inn til Nordfjordeid, blant folkemengdene på konsertene og venner av vennene mine! 
Jeg har ikke hatt det så gøy som dette på aldri så lenge, og det føltes helt fantastisk å være der, og ikke minst ha bursdag og feire dagen min blant så mange herlige mennesker! ♥

Ah.. ord blir nesten fattige altså, jeg er så sykt happy. Og nå, mens jeg sitter her og hører regnet utenfor, så kan jeg varme meg på bilder og minner for livet!

-Charlie

Følg meg gjerne på de sosiale medier jeg er på
Snapchat - RockstarCharlie​
Instagram 
Facebook
Youtube

Spotify

Wasting Time

SAMSUNG CSC

Happy tuesday superstars! 
Beklager fraværet mitt her, lucky me has cought the flu again! 

3 uker med ferie, 2 dager tilbake på jobb og BOOM der kom der et nytt virus og halsbetennelse og banket på døren- siden det har jeg lagt langflat..
Nå er det 3. gang jeg ligger sjuk med virus på bare 3 måneder, så når jeg er frisk blir det ny legetime for å sjekke tingenes tilstand og finne ut hvorfor immunforsvaret mitt ikke klarer å holde borte basselusker!
Hater virkelig å ligge sjuk, det er så innmari waste of time, selv om jeg har fått catchet up på snart 3 sesonger med Supernatural =P så vil jeg jo mye heller stå på jobb, være sosial og ikke minst nyte finværet som brått dukket opp her!

Men men, jeg ville bare poppe innom og si hei og hå, og at det snart kommer et herlig bildedryss fra den fine helgen i Nordfjordeid på Malakoff festival ♥
Snakkes snart!

-Charlie

#Edit

SAMSUNG CSC
Hei igjen fineste! 
I dag har jeg hatt skikkelig søndag, og vært plantet aller mest i sofaen og resten her på kjøkkenet, med dataen foran meg. Jeg har nemlig sittet med bilderedigering i heeeele dag! 

Den siste tiden har jeg fulgt med på en fotograf fra Bergen som heter Marcus Valeur på Instagram, og han har drevet og postet en haug med poster om sine Lightroom Presets- som ser helt amazing ut! Siden jeg ikke bruker photoshop- da mine redigeringsskills er ikke eksisterende, så bruker jeg bare Lightroom selv, da det kun er farge, lys og cropping jeg driver med på mine bilder. Så i dag klarte jeg ikke dy meg, og spanderte på meg disse her Lightroom presetsene som han har mekket i hop og har sittet nå i timesvis og kludret med litt forskjellige bilder! 

SAMSUNG CSC

Jeg har jo ikke lyst til å forvrenge bilder slik at det blir urealistisk i forhold til at det er sminkebilder jeg poster mest, og vil da at sminken skal se så ektefølt ut på bildene som mulig, så jeg kommer nok aller mest til å bruke disse filterne på produktbilder og omgivelses bilder, så blir jeg nok å fikse ansiktsbildene på samme måte som jeg har gjort til nå.
Men jeg måtte nesten teste ut filtrene på alt fra natur, produkter, outfit og makeupbilder når jeg først lastet dette ned, og jeg må si jeg er godt fornøyd med effektene!
Så her kommer et aldri så lite bildedryss med resultater:

*Bildedryss*

SAMSUNG CSC

<- Min edit - Marcus Valeur Preset ->
 

Lightroom Presets \\ by Marcus Valeur

SAMSUNG CSC
 
<- Min edit - Marcus Valeur Preset ->

Lightroom Presets \\ Marcus Valeur

SAMSUNG CSC
<- Min edit - Marcus Valeur Preset ->

Det som har aller størst effekt er natur og omgivelses bilder som dere kan se under her;


 

Bildet over er faktisk tatt med mobilen, så det trenger ikke å være det aller beste kamera heller for å få utrolig god effekt av presetsene, her kan dere se før og etter.

 
<- Min edit - Marcus Valeur Preset ->

Ganske awesome, ikke sant?! 

Lightroom Presets \\ Marcus Valeur

Om du ble giret på å teste ut, kan du sjekke ut linken her ->Lightroom Preset by Marcus Valeur og Instagram og Facebook om du vil følge med for andre fete bilder tatt av Marcus!

Men nå skal jeg løsrive meg fra dataen her, for jeg får straks besøk av en venninne for litt girls night! ♥
Ha en fantastisk søndagskveld videre - nyt max

-Charlie

Følg meg gjerne på de sosiale medier jeg er på
Snapchat - RockstarCharlie​
Instagram 
Facebook
Youtube

Spotify

Makeup Heaven

SAMSUNG CSC

Hola Chicitas! Har dere en fin start på helgen? 
Nå begynner jeg endelig å få tilbake energien og det er så ubeskrivelig deilig etter å ha dinglet i halvannen uke! 
I dag vil jeg dele noen bilder med dere, fra et event jeg var på for to uker siden. 
Ja- et event, her i Bergen! DET hører til sjeldenhetene det! 
Jeg syns virkelig det skjer ALT for lite her i byen, det fins bloggere i andre bydeler enn Oslo, men det er jo kun i Oslo ting skjer. 
Dette eventet var jo ikke eksplisitt for oss bloggere, men det var nå et par 3 stykk av oss som dukket opp der- I hovedsak var dette et arrangement for makeupelskere, fordi her i Bergen har ENDELIG INGLOT åpnet sine første dører og de inviterte til VIP kveld hvor vi fikk servert bobler, goodiebags, og vi se en nydelig sminke demo, samt at vi fikk handle på svært gode rabatter, happy faces all around!


FOTO: Sofie Mortensen

Jeg er SÅ glad for at INGLOT har åpnet her i Bergen, endelig får vi tilskudd i makeupen her i byn, med sterke pigmenter, gode ingredienser, cruelty free og finfine priser! 


FOTO: Sofie Mortensen

Jeg fikk svidd kortet mitt litt, da de hadde valgt perfekt dato for kvelden, bare noen dager etter at lønnen min var på konto, så da fikk jeg mulighet til å snope med meg hjem et knippe must haves! 
SAMSUNG CSC
Jeg ELSKER neglelakkene og disse Liquid Lipsticksene er supergode!
SAMSUNG CSC
Gots to have some glitter you know
SAMSUNG CSC

Nå har jeg ikke fått lekt noe særlig med produktene enda, men jeg gleder meg villt til å få testet ut litt og lekt med glitteret ikke minst! 


FOTO: Sofie Mortensen

Sofie og meg - Det er såå kjekt å ha en beauty blgoger til her i byen, hun er superflink og inspirerende - Sjekk gjerne ut bloggen hennes her ♥

Nå skal jeg slurpe i meg resten av kaffen min, så skal jeg gå løs på å organisere litt i makeupen min og ta en ny runde på hva som skal kastes/gis bort.
Det er alltid noen produkter som blir mindre brukt, eller aldri brukt og da er det mye bedre å gi dem et nytt hjem hvor de blir brukt enn at det ligger å tar opp plass her hos meg. I tillegg er det greit å bare gå over utløpsdato på andre produkter og sjekke at ingenting er dårlig, nå som brudesesongen er i gang er det uhyre viktig for meg å ha et rent og ryddig makeupkit! 

Dere får følge med på snapchat hvordan ryddingen går, og der er det også lov å hyle ut om dere får lyst på noe av det som havner i gies bort seksjonen :) 
Vi sees på snappen! 
Kiss kiss ♥

Følg meg gjerne på de sosiale medier jeg er på
Snapchat - RockstarCharlie​
Instagram 
Facebook
Youtube

Spotify

Something Old

SAMSUNG CSC

Happy sunday superstars! 
Håper dere nyter siste timene av helgen og godværet, mens jeg sitter inne her litt og taster i vei på tastaturet! 
Jeg satt nemlig ute og har vært ute så mye som mulig i dag, siden jeg har jobbet på alle de andre finværsdagene, men jeg klarte ikke sitte stille og bare sole meg for dette innlegget drev å gnagde hjernen min så fælt at jeg måtte rett og slett bare gå inn og skrive litt nå, hehe.

Tidligere i uken kom jeg over et innlegg på min kjære venninne Emilies blogg hvor hun skriver om en kommentar hun fikk til et antrekksinnlegg hun hadde postet. Kommentaren gikk rett og slett ut på at vedkomne kalte henne EKKEL fordi hun gjenbruker plaggene sine. Altså WHAT?!
Jeg kjente at det kokte litt over, og jeg er glad Emilie svarte med innlegget hun skrev, fordi det eeeer så viktig at vi ikke blir en sånn generasjon som bare kan bruke tingene våre èn gang og så må vi ha nye. Jada, det er lukrativt for butikker at vi handler mer, men det er jo verken bra for lommebøkene våre eller for miljøet, og IHVERTFALL ikke for selvbilde til de unge og lovende. Skal det liksom ikke være greit å bruke favorittplaggene sine om igjen lengre? 
Hvor ble det av vintage kulturen? Var det bare en hype som forsvant?

VEL- jeg vil ikke være med på laget, overforbrukslaget that is, dere ser meg titt og ofte gjenbruke mine plagg, både fordi jeg elsker dem, har investert i dem og at dem sitter så perf at jeg må gå med dem igjen og igjen og igjen! 
Så da tenkte jeg i den ånd å poste neon av mine favoritt gjenbruksplagg!

THE BOMBER

SAMSUNG CSC

Denne jakken, altså- jeg kommer ikke over for et kupp den var og forsatt er! Jeg kjøpte den for ni år siden til 50 kr på Gina Tricot, sluttsalgsstativet, fordi ingen andre ville ha den.

SAMSUNG CSC

JEG ELSKER DEN! 

SAMSUNG CSC
THE MAXIDRESS

SAMSUNG CSC

Enda et kupp, igjen fra Gina Tricot for 6 år siden, 79,- kostet den og den brukes hvert år fra våren til sensommeren. Den begynner kanskje å bli litt sliten i fargen, men jeg har ikke funnet en eneste slik kjole som har kunnet erstatte denne, så det får vi løse med litt klesfarge i maskinen, når jeg gidder... høhø..

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

THE JACKET

SAMSUNG CSC

Her kommer kuppene på rekke og rad, men altså denne! Jeg fant den på sluttsalg stativ på en butikk som skulle legges ned, førpris 1300,- 
Hva betalte jeg? 100,- i 2006- så denne babyen er nå rukket og bli 11 år gammel, og den blir bare kulere og finere jo eldre og mer slitt den blir ♥

SAMSUNG CSC
THE DENIM JACKET
SAMSUNG CSC

Hmm, nå som jeg går igjennom alle disse plaggene oppdager jeg hvor mye gode kjøp jeg gjorde på Gina Tricot før, fordi her kommer jammen et plagg til derfra gitt! 

SAMSUNG CSC
Min elskede denim jakke, den har vært med meg i 7 år og kan brukes til hva som helst, kjole, jumpsuit, bukser - you name it!

SAMSUNG CSC

THE JEANS

SAMSUNG CSC

Ahh.. her kommer en liten godbit fra favoritt butikken min Carlings. Mine elskede røde Lee Scarlett Jeans som jeg kjøpte for 7 år siden. 
Disse har ikke dere sett så mye her inne, fordi jeg har hatt en sånn anti jeans periode, men etter litt om og men har jeg endelig snapped out of it og begynt å gå med jeans igjen. Disse har også måtte ligge på vent i skapet fordi de rett og slett ikke har vært passe på en stund, men jeg har hatt trua, spart på dem og jammen sitter dem ikke som støpt igjen nå! 

SAMSUNG CSC

Er så fornøyd med at disse nå er brukanes igjen, så det blir ikke siste gang dere se meg gå med dem for å si det sånn! 

SAMSUNG CSC

Vel, det var en koselig liten tur down memory lane med noen av mine høyst elskede klesplagg.
Moralen i det hele er at det er HELT okei å bruke klærne dine igjen og igjen og igjen, enten du er toppblogger, kjendis eller bare en vanlig jente på gaten. Den her "kan kun brukes èn gang" mentaliteten er helt hårreisende, så neste gang du skal ut av døren for hvilken som helst grunn, kle deg opp i dine favoritt plagg, gå med den samme kjolen på fest mange ganger, bruk jeansene dine til de detter fra hverandre! 

SAMSUNG CSC

Og, drit langt i dem som griner på nesen når de ser deg i samme outfit igjen, det er de som har et problem.

Nå stikker jeg ut i solen igjen ♥
-Charlie

Følg meg gjerne på de sosiale medier jeg er på
Snapchat - RockstarCharlie​
Instagram 
Facebook
Youtube

Spotify

Puh!!


DA var vi endelig over i en ny uke, med nye oppgaver og fokus! Forrige uke ble både fantastisk, hektisk, morsom, stressende, koselig og tankefull, så jeg tenkte rett og slett å bare ta en liten recap her.

16. mai hadde jeg siste arbeidsdag i en rekke på 9 smikkfulle dager på rad, hvor jeg både jobbet på The Body Shop, med venner og familie som skulle freshes til 17.mai, i tillegg fikk jeg presset inn 4 gode treningsøkter.
Tirsdagen startet dagen med at jeg skrev et innlegg som skapte stort engasjement og jeg fikk både flotte og rørende kommentarer inn, sammen med et par stikkende ord! 
Planen var å dedikere et eget innlegg til dette 18. mai, men jeg rakk det ikke fordi det var rett igang med mer jobbing og forberedelser til helgens store jobb, hvor jeg fikk æren av å style min fine venninne og kollega til bryllupet sitt. I tillegg til å etterpå være del i teamet på kjøkkenet hvor vi lagde mat og serverte 80 flotte mennesker.

Det har rett og slett vært fantastisk innholdsrikt og travelt de siste 14 dagene, noe som innebærer litt lite vedlikehold her, men nå har jeg et lite avbrekk til å sette med ned her med dere sammen med spaghetti og pølsemiddagen min- for dette kan jeg faktisk ikke la vær å skrive om! 


- Kjære CharlieBitch - vet ikke om vi er navnesøstre, eller om du bare velger å kalle deg bitch varianten av Charlie siden jeg er Rockstaren- men uansett, jeg syns det er interessant at du kaller et av de mest påkledde plaggene for trashy, det er vel det aller siste det er, men at du bruker ordet fattigslig er utrolig dømmende! For vet du hva- jeg er ikke rik, jeg har akkurat fått meg full jobb etter mange år på NAV pga sykdom og jeg sparer nå for harde livet for å finne meg et skikkelig sted å bo- så for meg, økonomisk, er det å finne en billig variant av en festdrakt helt essensielt. Og der er jeg neppe alene!
Grunnene for å kjøpe en festdrakt er mange, men økonomi er nok en vesentlig grunn for mange.
Jeg sier heller ikke at jeg ikke akter å støtte norske syersker, selv om det faktisk ikke BARE er de som syr bunader og bunadstilbehør- det gjøres mye av dette i det store vide utland, men det er en helt annen diskusjon... 
Og så til dere begge, Christian og CharlieBitch- det å slenge ut barnearbeid kortet er rett og slett helt tullete. Jeg liker ikke å uttale meg om saker før jeg faktisk har fakta, så jeg tok kontakt med Sparkjøp og selv om dere velger å trekke konklusjoner fra det blå, så liker jeg å ha fakta på bordet. 

Svar fra markedsjefen til Sparkjøp:
"I kontrakten med leverandør utelukkes barnearbeid i produksjon av våre festdrakter.
Sparkjøp har personlig vært på fabrikk hvor alle forhold ble sjekket, i tillegg må fabrikant signere kontrakt på at arbeidsforhold og arbeidstider overholdes, også alle tester på vask og krymp." 

SAMSUNG CSC
Vi var alle hoppende glad for den tilbakemeldingenSå må jeg oppklare den setningen hvor jeg skriver at jeg ønsker et tradisjonelt plagg og at det gir meg en tilhørlighetsfølelse til Norge. 
Sparkjøp er en norsk kjede, så jo, jeg vil absolutt mene at en festdrakt herfra, er det nærmeste jeg kommer den tradisjonsrike tilhørligheten Bunaden har for oss. Fordi målet er å få meg bunad, og dermed vil den følelsen om tradisjon og min tilhørlighet til Nordnorge være komplett, MEN frem til da vil det nærmeste jeg kommer være en festdrakt som ligner en bunad. DET var poenget i den setningen.

SAMSUNG CSC
Når både min søster, niese og meg selv har festdrakter med like mønstre og detaljer så skaper vi jo også egne tradisjoner frem til bunadene kommer i hus!

_______________________________

Så må jeg ta med en setning til, for det var noen setninger som kom inn som understreker poenget jeg ville frem til i utgangspunktet og det er at det skal være HELT forbanna greit å bruke festdrakt og folk må slutte å være så fordomsfull og stygge med hverandre!

"Jeg har kjøpt likens selv, og ettersom jeg bor i tradisjonelle Trøndelag så har jeg gruet meg litt til 17. mai mtp at jeg ikke har bunad. Føler allikevel det samme som deg - at denne er fin, og at jeg absolutt burde bære den med stolthet. Takk for at du skreiv dette innlegget!"

- Kjære deg, jeg håper du bar drakten din med like stor glede og stolthet som det vi gjorde! 

SAMSUNG CSC

-Takk for meg-
..i denne omgang, hehe..

 

JEG FØLER MEG SÅ FIN!

SAMSUNG CSC

God morgen!
I morgen er det 17. mai, og aldri før har jeg gledet meg mer til vår nasjonaldag som nå. Grunnen er jo litt overfladisk kanskje, men skitt samma, jeg bryr meg ikke. For på dagen i morgen, når jeg står opp, dusjer og kler meg, så kler jeg meg stolt og fornøyd, og jeg kommer til å føle meg finere enn finest. 
Bare da jeg sto i butikken og prøvde drakten på, og i går da jeg hadde strøket skjorten og skulle sjekke at alt satt som det skulle, følte jeg meg bare utrolig fin! 
 

Min nye og første festdrakt er på plass og jeg kunne ikke vært mer fornøyd! 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jakten på festdrakt har pågått i nesten to år, min søster og jeg hadde bestemt oss for å kjøpe festdrakt, mens vi sparer til Nordlandsbunad. Den er ikke akkurat billig, så da må vi spare en stund og da vi fant ut at festdrakt var et fint alternativ mens vi sparte opp til bunad, så ville vi kjøpe lik slik at vi kunne ha det som "familiefestdrakt". 

Vi har googlet og letet og ENDELIG landet vi på en drakt vi syns var skikkelig fin, og som ikke minst passet lommeboken!
Men mens vi googlet og letet med søkeordet "festdrakt", kom vi over noen innlegg på forum hvor noen var usikker på om de ville å gå ut med sine festdrakter fordi de er redd for å bli sett ned på av folk rundt seg, at de ikke er gode nok og fine nok.
Det fikk blodet til å bruse i meg! 
Her er et lite utdrag fra ett av disse forumene- Kvinneguiden, der en lurer på om hun skal kjøpe seg festdrakt, men er redd for fordommer fra venninnene sine.


Er dette på ekte?! 
Syns folk virkelig at det er fattigslig og trashy å ha på seg en rimelig festdrakt?! 
For meg handler det om stolthet til landet, øsnket om et tradisjonelt plagg og tilhørlighet. Og da er det samma F om det er med bunad eller festdrakt! 
Jeg ønsker meg bunaden som hører til slekten min, nemlig Nordlandsbunaden og skal ha den når jeg har spart lenge nok. I mellomtiden ikler jeg meg min nye festdrakt, med den aller største selvfølge og stolthet! Det syns jeg alle dere andre som har, eller tenker på å kjøpe en festdrakt- uansett hvilken grunn det er til at man velger en festdrakt fremfor bunad eller bare en vanlig penkjole, burde kunne føle også!  

Vi må slutte å være så fordomsfulle!!​
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Her følte jeg meg bare SÅ fin og fikk en helt spesiell følelse i kroppen av å ha på denne drakten!
Jeg gleder meg sånn til i morgen og til alle andre anledninger hvor jeg kan ha på meg drakten!

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Drakten min er fra Sparkjøp, jeg kjøpte også skoene mine der. Drakten kom i en helhet med skjorte til, men den var litt stor til meg så jeg kjøpte en skjorte utenom også. Totalsummen på drakten, ekstra skjorte OG sko landet på 1948,-
Det var det jeg hadde råd til! Men jeg er super fornøyd og føler meg helt fantastisk i drakten!
Det syns jeg alle andre burde kunne føle seg også, når de tar på seg det de skal ha på seg, på vår nasjonaldag. ♥

SAMSUNG CSC
Ønsker dere en helt fantastisk feiring på 17.mai!

Klem i fleng

Følg meg gjerne på de sosiale medier jeg er på
Snapchat - RockstarCharlie​
Instagram 
Facebook
Youtube

Spotify

 

RESPEKT FOR FAGET!God kveld mine venner 💚

Har dere en bra uke sålangt? Jeg har akkurat landet i sofaen, etter jobb og middag, så nå får jeg endelig skrevet ferdig dette innlegget jeg snakket om i forrige post. 

Nå kommer jeg nok garantert til å tråkke på noen tær, men jeg føler egentlig at både mine og flere av mine kollegers tær har blitt tråkket på allerede, så jeg føler for å heve stemmen og si ifra, for jeg syns faktisk ikke dette er greit! 

For å ta et par eksempel som kanskje flere kan relatere seg til så dere skjønner hvor jeg vil hen:
Om du skal begynne å trene og går inn for å hyre en personlig trener eller om du skal pusse opp i huset ditt og skal hyre inn folk til å gjøre arbeid du ikke selv kan gjøre, vil du ikke at den du hyrer inn, faktisk skal ha den kompetansen du betaler for? Spesielt når man besøker en profesjonell brudesalong?

Det er nemlig dette som plager meg, folk som utfører arbeid og tar betalt for arbeid -som de egentlig ikke kan. 

Jeg er som dere vet utdannet makeupartist, det er ikke en beskyttet tittel og hvem som helst kan i prinsipp kalle seg makeupartist.
Frisør derimot er mer beskyttet- du må ha fagbrev for å jobbe og selv om man kan kalle seg hva man vil, så får man neppe jobb som frisør i en anerkjent salong uten kompetansen som følger et fagbrev.
Utenom makeupartist utdannelsen har jeg også delvis fullført frisørutdannelse.
Fordi jeg ble syk under utdanningen, måtte jeg avbryte etter å ha fullført 3 av 4 år - derfor kaller jeg ikke meg selv for frisør. 
Men for at jeg kan drive med deler av frisørfaget sammen med arbeidet jeg gjør som freelance makeupartist, har jeg tatt flere kurs innen hårstyling og det var også en del av pensum i den ettårige utdannelsen på makeupartist skolen. Likevel, fordi jeg har ekstremt stor respekt for faget, utdanning og arbeidstittel, kaller jeg meg ikke frisør selv om jeg har holdt på med det i 10 år, jeg kaller det erfaring og begrenser mine tjenester til det jeg faktisk kan. 

Når en kunde booker meg til å gjøre en jobb, og om det blir ytret ønske for hårstyling, sørger jeg for at jeg kun påtar meg arbeid som går innenfor min kompetanse. Hvis kunden ønsker noe mer enn det jeg er faglig kompetent til å gjøre- så hyrer jeg med meg noen som kan gjøre denne jobben.

Det handler om respekt ovenfor faget og ikke minst ovenfor kunden! Denne respekten, er det desverre ikke alle som har.
Tydligvis..
Og helt ærlig, gjør det meg ganske forbanna! Nå er den store bryllups sesongen i gang og tilbudene om hvor og hvordan man kan få ordnet seg og sine til den store dagen er mer utbredt nå enn før.
Mange hyrer inn både meg og mine kolleger til å komme hjem til seg for styling på den store dagen, andre går til frisørsalonger eller skjønnhetssalonger og får alt ordnet der. 
Dette kommer til å bli en av de viktigste og største dagene i livet til denne personen, så det å få lov å gjøre en brudestyling er for meg en stor ære og dette er en jobb jeg føler det er ekstremt viktig å gjøre sitt beste arbeid på.

Iløpet av de årene jeg har jobbet freelance, har jeg hørt om alt for mange tilfeller av dårlige opplevelser utført i enkelte salonger. 
Der de har vært på en prøvetime og blitt sminket med billige produkter som ikke holder stand til en slik type makeup, slik at makeupen verken holdt på huden etterpå eller passet til vedkommende. Heldigvis for noen tilfeller, har dette vært en prøvetime, for da kunne de velge annerledes til selve dagen.
Men det er ikke alle steder man får prøvetime på makeupen, og der står man da, med en fantastisk nydelig frisyre og en makeup som ikke står til i det hele tatt. Resultatet har da vært at bruden vasker av seg sminken og gjør den selv istedet, når man egentlig har betalt for at noen andre skal gjøre dette for seg.
DET er helt krise! 

Det er en grunn til at man går på skole i 5-10 måneder for å lære om hvordan man legger makeup. På samme måte som man går på skole og i lære for å bli frisør. Det tar tid og øvelse å mestre disse yrkene.

Det fins ingen fasit på hvordan dette gjøres, men det finnes retningslinjer, teknikker og ikke minst produkter- egnet for nettopp denne type makeup og dette lærer man om på skole og/eller kurs. 
Vi blir aldri utlært i dette yrket og kan alltid lære nye ting, så jeg sier ikke at bare ved å ha tatt en makeupartist utdannelse, så kan du alt i verden og ingen kan røre deg! Jeg sier heller ikke at du ikke kan være kompetent i det hele tatt uten å ha gått på skole- men noe form for kunnskap bør du sitte på før du tar på deg dem viktige jobben som er ved å sminke en brud.

Makeupen skal sitte hele dagen, den skal tåle gledestårer, kyss og klemmer. Ikke minst skal den skal bli tatt bilde av og foreviges i album og bli til minner for resten av livet. Da er det viktig at makeupen er perfekt og passer til bruden på alle måter.

Poenget mitt er at det er en ukultur blant enkelte salonger der man VET at man faktisk ikke har kompetanse til å gjøre denne jobben, men gjør det likevel, fordi man vil tjene mer penger og lar det gå utover kunden..

Løsningen på denne ukulturen er faktisk ganske enkel- nemlig å skaffe seg kunnskap! 
Salonger kan helt fint hyre inn en makeupartist, enten til å jobbe side om side under en brudestyling, eller til å kurse de som jobber i salong til hvordan man legger brudemakeup. Vinn-vinn-vinn situasjon, spør du meg!
Men det handler kanskje litt om stolthet, at man ikke vil innrømme at man ikke er så god på en ting.. 

Bare for å ha det sagt, før noen går hen og blir krenkefjes (som Raa og Osnes så fint kaller det) Jeg sier ikke ALLE salonger, jeg sier noen salonger. For det fins salonger av ypperste kvalitet i alle felt, også på makeup.

Så til dere i salong; Jeg lurer bare på om dere ikke heller har lyst til å kunne gjøre en jobb med større trygghet og kompetanse, fordi det har blitt investert i å ta litt videre kurs/utdanning?

Og til dere som kunder; Ville du som kunde latt deg bli sminket til ditt bryllup av en som egentlig ikke visste hva den gjorde på OG ikke minst betalt ganske mye penger for dette?! 

Hva syns dere?

Klem C

Perfekt start


Happy monday! 
I dag kan jeg vel snakke for de aller fleste når jeg sier HAPPY monday- fordi solen skinner over det ganske land og det har vært helt fantastiske temperaturer ute og det virket hvertfall som om nesten hele Bergen hadde samlet seg ute i dag, da jeg var en tur inni byn tidligere.
Det føles så digg, ENDELIG kom våren, på selveste første mai, det er hva jeg kaller en perfekt start!

I dag har jeg hatt en aktiv dag både ute og inne, dagen startet hos min nye PT- for min andre økt, deretter hev jeg meg bare hjemom for å spise litt før jeg føk ut av dørene igjen og besteg Fløyen. I dette været kunne rett og slett ikke dagen bli tilbragt inne, så det ble en god tur og litt nyting av solskinn på toppen med kanskje byens beste kaffe!  Den er så god at det er verdt å gå opp bare for å nyte en kopp!Da jeg kom hjem igjen fikk jeg laget noe superdigg mat og kost meg ute i solen, før jeg nå kom meg inn for å hilse på dere og redigere litt makeup og hår bilder som kommer ut i uka! 

Håper dere har hatt en herlig dag ♥ 
- Charlie

 

Summer Vibes

SAMSUNG CSC

God morgen,

Nå sitter jeg og nyter litt frokost og kaffe, før jeg skal komme meg avgårde på trening. I dag skal jeg trene med PT, gruer og gleder meg, høhø! 
Det var forresten ikke meningen å bare forsvinne fra bloggingen i nesten 2 uker, uten noe varsel, men tida flyr, fortere enn jeg rekker å henge med, jeg jobber masse og da får jeg ikke så mye tid å stå foran kamera og deretter sitte foran dataen og fikse bilder og skrive tekst..
Det handler jo selvsagt også om at jeg er en smule ustrukturert og det er en av mine svakeste egenskaper, som jeg heldigvis er klar over, og jobber med saken :) 
I tillegg vil jeg liksom ikke produsere halvgjorte blogginnlegg, da vil jeg heller vente til jeg har tid til å gjøre ting skikkelig. Så heller kvalitet over kvantitet. Håper dere syns det er greit! 

Men såå over til dagens tema, nemlig "Summer Vibes"

SAMSUNG CSC

Er dere egentlig klar over at på mandag er det 1.mai?! Det er så drøyt, en måned unna sommeren liksom. Ikke at jeg føler våren har kommet skikkelig, for det lavet jo ned med snø her om dagen. MEN det har vært noen solskinnsdager, og en av disse solskinnsdagene, fikk jeg stilt meg opp foran kamera og knipset litt bilder. Eller rettere sagt, løpt frem og tilbake foran kamera for å trykke på selvutløseren til ett og ett bilde! 
Kamera mitt er ganske så ut datert og gammelt, så den funksjonen ved at jeg kan styre kamera med mobilen funker ikke lengre, så jeg må faktisk sette kamera i selvutløser, løpe bort og posere ta ett bilde, løpe tilbake og se om det ble greit og deretter gjøre på nytt, helt til jeg treffer. Bah... Jeg ønsker meg nytt kamera og en fotograf som kan hjelpe meg! Hehe

SAMSUNG CSC

Sko - Disney Vans

SAMSUNG CSC

Kjole - Carlings Stay Alexy 


SAMSUNG CSC

Solbriller - Monki

SAMSUNG CSC

Fanny Pack - Skinny Dip London


SAMSUNG CSC

Jeg gleder meg hvertfall veldig over at det nå er lysere tider, forhåpentligvis snart varmere dager, så jeg kan bruke alle de fine sommer klærne mine!

Håper dere har en helt nydelig torsdag alle sammen! ♥
Vi prates snart!