hits

mars 2017

Jeg er èn av de 143 000

SAMSUNG CSC

I dag kom jeg over en artikkel på VG som fikk det til å koke litt i blodet, og kjenner at jeg trenger å heve stemmen litt. 
For min egen del og for de andre 142 999 det er snakk om.

De 143 000 det i dag er snakk om er mottakere av arbeidsavklaringspenger. 

This is my story

Jeg har som jeg har snakket litt om før fibromyalgi, den diagnosen fikk jeg for over 10 år siden og mye har skjedd på disse 10 årene. 
På den tiden studerte jeg for å bli frisør, men pga fibromyalgien klarte jeg ikke den tøffe belastningen som det yrket er og ble sykemeldt. 
Ett helt år gikk jeg hjemme, fortvilet over at min store drøm om å bli frisør ble knust i fillebiter. Siden jeg var såpass ung, hadde jeg egentlig krav på omskolering og da sykemeldingsperioden var på vei til å ta slutt og jeg hadde funnet studieretningen jeg ønsket, satt jeg klar på møte hos NAV for å finne ut av veien videre. Den gang het AAP attføring, og det var meningen at jeg skulle over på dette frem til eventuell studiestart. Saksbehandler sa den gang til meg at jeg burde finne meg noe å gjøre i mellomtiden, en deltidsjobb som kunne fylle dagene mens vi ventet på svar på omskolerings søknaden. Pågående og målrettet som jeg er, fant jeg meg en deltidsjobb innen den yrkesretningen jeg ville studere nå som frisør var ute av bildet. Hudpleie og sminke- det var neste mål, skolen jeg ville gå på var plukket ut og jobben jeg kunne ha før studiene og mens jeg studerte var klar. 

Nytt møte hos NAV hvor jeg engasjert forteller hva jeg har klart å utrette og saksbehandler sitter med store øyne og et smil om munnen, klapp på skulderen og "SÅ BRA!!" etterfulgt av "Du klarer deg jammen utmerket på egenhånd, så flott og så flink du er! Da ønsker jeg deg lykke til videre"
Case closed.

Søknad på omskolering avslått- hvorfor? Fordi jeg har pågangsmot og driv til å få ting til selv.
Men jeg sto jo forsatt tomhendt i forhold til utdannelse. Fullført VG1 og thats it. Avsluttet læretid etter knapt 1 år pga sykdom. Og jobben jeg hadde skaffet meg, var på 1 vakt i uken- ikke fulltid. Forvirret, rådvill og intetanende godtok jeg det avlsaget jeg fikk, for jeg regnet med at det ikke var noe mer jeg kunne gjøre med saken.

Heldigvis, jobbet jeg ræven av meg, fikk tilbud om full stilling etter bare 4 måneder og plutselig var jeg daglig leder en måned etter at jeg fylte 20 år.
Som daglig leder fikk jeg mulighet til å regulere arbeidet litt selv, slik at jeg fikk kroppen til å henge med. Arbeidet innebar ikke like mye fysisk styrke som frisørbransjen så jeg klarte meg utrolig bra med tanke på fibromyalgien. I tillegg gjorde jeg på egenhånd de tiltakene som skulle til for at kroppen skulle holdes i sjakk og både trente aktivt og gikk til muskelterapaut og kiropraktor jevnlig- på egen regning.

3 år i fullt arbeid og jeg kjente behovet for en utdannelse komme krypende. Drømmeskolen sto forsatt og ventet på meg og høsten 2011 satt jeg på skolebenken, på andre siden av landet, klar for å utdanne meg til makeupartist. Dette var et intenst år, det gøyeste, mest krevende og spennende året jeg har hatt hittil i mitt liv. Ved siden av skolen jobbet jeg i samme firma, deltid så mye jeg kunne, i tillegg til å ta på meg oppdrag for å lære mer om bransjen og skape et navn som makeupartist. Oppå det hele bodde jeg veldig langt unna og hadde 5 timer om dagen til pendling mellom hjem og skole/arbeid. Fibromyalgien holdt jeg fint i sjakk, forsatt ved trening og behandling. I can do this. Viljestyrke, stahet, store drømmer og ambisjoner. 

Noe skjedde i kroppen iløpet av det året og jeg skjønte ikke hva det var. Jeg hadde vondt, i magen, sterke smerter og jeg var hyppig hos legen for å prøve å finne ut av hva det var. Siden smertene kom i magen, var det første som ble forsket ut, matintoleranser og det er et så langt kapittel at jeg kan holde det til å si at jeg fra før av hadde glutenallergi og oppå det fikk melkeallergi. Ett problem mindre, men forsatt store smerter i magen..
Skolen var ferdig, jeg gikk ut av skolen som nr. 2 i kullet vårt, nest best på karakterene, jeg var stolt og glad og sliten. Glad for å endelig ha en utdannelse, betalt for den selv, jobbet og stått på! I DID IT! 

Etter skolen, forsatte jeg med jobbingen, både freelance og hos The Body Shop. Og med pendlingen, den var liksom ikke til å komme unna så jeg ble vant til det, Men det var likevel noe som murret i kroppen og etter å ha jobbet og stått på i ett år etter endt utdannelse sa det gradvis mer og mer stopp. Jeg ble først 20% sykemeldt og jobbet alt jeg kunne utover det. Deretter 30%, så 50%, 80% og tilsluttt 100%
To år i utredning og de hadde endelig oppdaget hva som var galt. Jeg hadde endometriose og skulle få operasjon for å fjerne dette. Problemet var at jeg hadde brukt opp året med sykemelding på å jobbe så mye jeg maktet samtidig, så da det var tid for operasjon, måtte derfor rett over på arbeidsavklaringspenger, AAP, som det kalles. Siden jeg skulle opereres og det var forventet så og så lang tid i restutisjon fikk jeg AAP søknaden innvilget kjapt og uten noen humper i veien. Fordi jeg hadde en fysisk sykdom, som ingen kunne argumentere på. 

Etter endt operasjon var jeg fullstendig nedbrutt. jeg veide 46 kilo, jeg var utslitt, endelig hadde legene funnet hva som var galt og nå som operasjonen var over, kunne jeg ENDELIG fokusere på å bli helt frisk og på å komme meg tilbake til jobb, fulltid. Jeg hadde jo trossalt utdannet meg fordi jeg ønsket å jobbe, ikke fordi jeg ønsket å gå hjemme! 

Sårene på magen grodde, smertene var borte og neste steg på veien var å klare å legge på meg igjen, trene meg opp og komme meg tilbake på jobb.
Men av en eller annen grunn klarte jeg ikke å komme meg ut av døren. En uro og ekstremt dårlig følelse vokste inni meg. Den hadde fått vokse og gro lenge. Lengre enn jeg var klar over og jeg skjønte det ikke før det var for sent.. For oppi all pendling, jobbing, skole og sykdom hadde jeg truffet på den berømte veggen. "BOOM" rett i veggen. Og veien videre skulle vise seg å være tøffere enn den jeg hadde gått gjennom til nå, 
Fordi brått var det ikke bare en fysisk sykdom jeg kunne skilte med, jeg hadde klart å tilføye en psykisk tilstand oppå det hele. 

Som et tiltak i restitusjonen fra operasjonen fikk jeg komme til hos et rehabeliteringssenter hvor jeg skulle trene og ha samtaler og jobbe med å bli frisk. 
Dette var et flott tiltak jeg fikk gjennom NAV, fordi jeg gikk på AAP og fordi jeg hadde vært igjennom fysisk sykdom. På Frisk klinikken trente jeg hver dag, og etter 4 uker ble det også iverksatt praksis på en arbeidsplass slik at jeg skulle prøve å komme meg i arbeid. Det var her den psykiske knekken kom til syne for fullt og jeg vet ikke hvor mange ganger jeg gråt for å klare å komme meg ut av dørene for å stå i 1,5 timer på den jobben. Det var helt krise. Det var alt for tidlig! 
Men det var ingen som skjønte hvorfor, jeg skjønte det ikke og det eneste klinikken så på, var vekten min. At jeg var undervektig og lurte på om jeg hadde en spiseforstyrrelse.

Jeg dro til legen min gråt og forklarte hvordan jeg følte det og han sendte en henvisning, DPS. For å få en psykisk vurdering.
Tanken på at det skulle være noe i veien med psyken min oppå det hele knuste meg fullstending, jeg klarte ikke å godta det. Jeg som skulle være så sterk, klare meg selv, alt jeg hadde oppnådd til nå- hvordan kunne jeg slite psykisk?!
På dette tidspunkt var det gått ett år siden operasjonen, ett år i restitusjon og jeg var forsatt ikke bedre, jeg følte meg jo egentlig verre!
Så jeg flyttet hjem. Jeg dro fra østlandet, kom tilbake til Bergen, familien min, vennene mine. De var like forvirret som jeg var. Hva hadde skjedd med Charlotte?!

Brev i posten, avslag på søknad om å komme til på DPS. De mente det ikke lå noe alvorlig psykisk til grunn så, da får pasienten klare seg selv. Igjen.
Da tok pappa affære og hadde fått anbefalt en psykolog, i privat sektor. Jeg fikk time bare to uker etter. Der fikk jeg beskjed om at jeg hadde utviklet panikkangst og agorafobi, som følge av årene med stress, sykdom, uvitenhet over sykdom og møtet med veggen. Hun fortalte meg at jeg hadde krav på å få hjelp i offentlig sektor nå som jeg hadde fått en diagnose, men jeg orket ikke tanken på å skulle gå tilbake på venteliste og vente på hjelp. Nå hadde jeg vært nede alt for lenge. 4 år var gått siden alt startet, og nå ville jeg bare få orden igjen.

På NAV mente saksbehandler at jeg måtte på et tiltak, komme meg sakte men sikkert tilbake i jobb. Jeg var enig i målet, nemlig komme meg tilbake på jobb og visste jo at jeg ville tilbake til min gamle jobb. Der jeg visste hva jeg kunne, det jeg hadde utdannet meg til for å jobbe med. DIT skulle jeg.
Pga fibromyalgi diagnosen og min nå nye psykiske diagnose, ble jeg satt på et tiltak. På dette tiltaket skulle jeg lære å sosialisere med andre mennesker, jeg skulle ta personlighetstester for å finne ut hvor jeg ville og kunne jobbe, lære hvordan man skrev CV og søknad og jeg skulle også få spille brettspill, gå på tur og ha det morsomt med de andre på tiltaket.

Dette var et flott tiltak, for de som trengte denne type tiltak!
Problemet var at her skodde NAV ALLE under ÈN kam. Det fins et hav av forskjellige psykiske lidelser, og min gikk utpå angst og da jeg kom på dette tiltaket hadde jeg fått hjelp av psykologen, god hjelp og var på god vei til å bli klar til å teste ut arbeid igjen.
Dette tiltaket var for langt mer syke mennesker enn jeg var, og det ble helt feil for meg å være der. Jeg følte at jeg satt på skolenken igjen, hvor jeg var 10 år eldre enn alle andre i klassen, for å gi det et eksempel. Dette ble helt feil. Men NAV hadde arrangert dette, dette var eneste tiltak som var tillagt for det halvåret og hvis jeg ikke deltok her, ville jeg miste stønaden min.

Jeg ville jo jobbe- psykologen min var enig i at jeg var klar for å jobbe og at nå var målet å finne ut HVOR mye jeg klarte å jobbe. Om jeg ville klare full jobb eller bare deltid. I dette tiltaket ville det ta 8 uker før det  var snakk om å tre inn i en praksis plass og jeg følte jeg tok opp plassen til noen som fortjente og trengte å være der. Men NAV hadde bestemt at sånn her måtte det bli for at jeg skulle ha stønad. 

Jeg var i dialog med The Body Shop og de sto med åpne armer klare for å ta meg imot og etter å ha registrert adressen min hjem til pappa ble jeg heldigvis flyttet til et annet NAV kontor, med ny saksbehandler hvor jeg ringte inn og sa at "jeg vil i praksis, jeg vil jobbe, jeg er klar for å jobbe og jeg har en jobb som er klar for meg" Etter et par samtaler frem og tilbake fikk min nye saksbehandler meg ut av tiltaket og på plass i praksis, på min gamle jobb. Nå var målet å finne ut hvor mye jeg var i stand til å jobbe. 
Etter ca 6 mnd i praksis, fant vi en arbeidsmengde som passet meg, jeg ble ansatt igjen og begynte endelig å LEVE og JOBBE ordentlig. 

Nå, ett år etter det igjen, er jeg så godt som tilbake i fullt arbeid, jeg har akkurat skrevet under på endt AAP, Jeg er FRISKEMELDT. 
Så godt som det lar seg gjøre da, jeg har forsatt fibromyalgi og vil ha det resten av livet, men med trening og behandling og enkle tilrettelegginger på arbeidsplassen klarer jeg meg helt fint. Jeg har forsatt angst, men jeg har lært å takle den, takket være psykologen jeg gikk til. 

Jeg er idag èn av de 143 000 i statistikkene til NAV, men om 2 uker er jeg ikke det lengre, da er min periode over. 
Men har NAV gjort noe for at jeg nå er der jeg er?! 
NOPE, det er det alle i mitt støtteapparat, arbeidsgiver, meg selv og psykologen som har gjort. NAV har gått med på de forslagene jeg selv har kommet med. Jeg fant ut av det på egenhånd, fordi jeg er heldig, jeg visste hva jeg ville og hadde et mål jeg ville nå. Det er det ikke alle som har.

Poenget mitt er, hadde ikke jeg vært fysisk syk oppe den psykiske tilstanden, hadde jeg ALDRI fått hjelp så fort. Du må tydligvis være synlig syk for at du skal få hjelp. Og nå som de strammer inn enda mer på hvem som skal få hjelp, blir det enda vanskelig for de som allerede er langt nede psykisk.
Tiltakene NAV har å komme med er IKKE gode nok. Det er ikke stort nok. Det er for få båser, som man må passe inn i og hvis man ikke passer inn, så detter man ut. Dette er en av mange grunnet til at mange unge syke går for lenge på AAP. I tillegg må det stilles høyere krav til hvem det er som ansettes i NAV. Kompetanse er nøkkelen, og når de fleste saksbehandlere sitter der med fordommer mot hvem som egentlig er syke nok, og skal ta en vurdering basert på synsing, helt uten kompetanse, så er det bound to go wrong. 

Du skal være så jævlig sterk for å være syk i dette landet, særlig om du er psykisk syk. At de nå strammer inn på tiltakene, ja, jeg kan se hva de vil frem til- de vil ha ut "snylterne" men i prosessen, så rammer dette også de som faktisk er reelt syke. 

NAV må gjøre noe annerledes for å lykkes med å få flere ut av stønad og inn i arbeid. De må ut av boksen, jeg har ikke fasiten, men det jeg vet er at de gjør nå ikke funker godt nok!


Det hjelper ikke å bare bli strengere på kravene, når de ikke klarer å hjelpe de som allerede er i systemet i dag... 

 

#Lifehack

God kveld folkens!
Nå tenkte jeg å bare poppe innom og komme med en super timesaving #Lifehack

Tidsklemma, det er jo noe jeg tror alle kan kjenne seg igjen i, så om man kan gjøre ting som sparer tid og gjør livet litt enklere- jah da er jeg all for it.

Akkurat som jeg liker å kunne bruke en blush til både kinn, øynene og lepper - 1 ting, flere bruksområder = spart penger og spart tid, hurra!

Denne kvelden handler det om å spare tid på badet om kvelden. Jeg tror vi alle har vært der at det siste vi egentlig orker er å begynne å fjerne sminke, pusse tenner, rense ører og you name it når klokken nærmer seg bedtime.
Så hva om man bare kan gjøre alt dette samtidig?

Derfor har jeg begynt å kvelds dusje! Da sparer jeg tid om morran og jeg slipper dette ritualet med å bruke sminkefjerner og stå over vasken og splæsje vann overalt. I tillegg har jeg med meg tannkosten inn og kjører både kroppsvask, sminkefjerning og tannpuss- alt på en gang. Digg.

#Yourwelcome

#PressPause

SAMSUNG CSC

"Hvorfor er du så stille?
"Du er jo så utadvent og prater jo alltid, har det skjedd noe, er du lei deg?"

Dette er noe jeg gjerne får høre når jeg samles i vennegjengen, eller med søstrene mine og familien.

Nei, jeg er verken lei meg ei heller har det hendt noe og det er derfor jeg er stille.
Jeg tar innover meg inntrykk, observerer, lytter eller soner ut. Nyter samværet og nyter å være stille. 
For ja, jeg er utadvendt og prater mye. Jeg prater omtrent hele dagen lang- når jeg er på jobb.
Der møter jeg nye mennesker omtrent hvert 5.minutt, gjerne hyppigere. Praten går i ett og jeg koser meg, er sosial, lærer og lærer bort. Engasjerer meg, deltar, yter og er på, hele dagen! 
Arbeidsdagen min er et eneste stort sosialt treff, så når jeg logger meg ut fra jobb og drar hjem, hender det at jeg har gitt det jeg har å gi for den dagen, så om jeg da har noe jeg skal etterpå, være med venner, i familie besøk eller lignende, så er det så deilig å bare være stille. Være den som kan ta innover meg inntrykk, høre på andre og ikke være den som har noe å si hele tiden. 

I dag da jeg kom hjem fra jobb kjente jeg at behovet for å koble ut kom over meg, så jeg laget meg en rask middag og gikk opp på rommet, la meg på sengen og suste igjennom de siste episodene av Greys Anatomy som jeg ikke hadde sett. Jeg trengte rett og slett å sette hjernen litt på pause. 
For jeg blir av og til ganske sliten av å høre min egen stemme gjennom en hel dag, haha! 

Dette tror jeg de fleste som jobber i service bransjen kjenner seg igjen i, det å få lov å bare trekke seg unna, være stille, ikke by på noe, bare koble av og #PressPause et lite øyeblikk. 
Det er viktig, og det er bra! Vi trenger å restituere, på samme måte som musklene må slappe av etter en hard treningsøkt, trenger også hjernen å bare få slå seg av og reboote før en ny dag kommer. 

Det har vært ganske hektisk denne måneden, mye jobbing, mye tankespinn, mye som skjer. Det er spennende, det er gøy, det er bra og jeg digger det!
Men i dag, tar jeg en pause og soner ut. 

___________________________

Er du flink å sette hjernen på pause? Hva gjør du for å koble ut?

Hot Lips

SAMSUNG CSC

Happy friday fine lesere!

Herlighet, jeg har så dårlig samvittighet for min sporadiske blogging om dagen, men det skjer SÅ mye for tia! 
Lange dager og full timeplan så jeg finner bare ikke tiden til å få satt meg ned her så mye som jeg ønsker! 
Men så fort det roer seg litt og jeg får struktur på timeplanen igjen så skal jeg bli flinkere.

Tenkte ihvertfal i dag og dele litt hår, makeup og negle inspo sammen med mitt siste innkjøp.
Denne super freshe t-skjorten fra Carlings, ah, endelig er den min! Jeg fant den på nettbutikken dems for et par uker siden og endelig var den ankommet butikken, så da måtte jeg bare ha den- altså, denne snakker til meg liksom, hehe! 

SAMSUNG CSC

// Stay Arc Tee - Carlings 199,- \\

SAMSUNG CSC

Makeup Of The Day


HUD The Body Shop Nutriganics Wonderblur og Urban Decay Color Correcting Fluid Pink  for å jevne ut hudtonen.

KINN - The Body Shop Baked Bronzer Warm Glow og Honey Bronze Powder for å lage varme og lett kontur i ansiktet.

HIGHLIGHT - The Body Shop Lightening Touch Universal Highlighter blandet med Instaglow CC Cream Bright Glow ligger på toppen av kinnben, nesetippen, amorbuen og i øyekroken. Sammen med Honey Bronze Highlighting Dome 01 og toppet med The Body Shop Brush on Radiance. 

ØYNE - Har fått et lett strøk av highlight, fra produktene over

BRYN - Brynene er enkelt fylt i og formet med litt 2 in 1 Gel Liner og Brow & Lash Gel fra The Body Shop

LEPPER - Urban Decay 24/7 Glide on Lipliner Bad Blood og The Body Shop Matte Lipstick Havana Red er jevnt påført på hele leppen og deretter har midten fått en touch av Makeup Forever Star Lit Liquid

SAMSUNG CSC

Jeg har ikke gått for noe dekkende hud i dag, kun lett farge korrigering da huden min faktisk ser helt fab ut om dagen! 
For ett år siden var huden min preget av akne, men etter å ha gått på akne kur og vært ekstra nøye med hudpleien siden den gang, ser huden min nå så fin ut at jeg helst ikke vil dekke den med noe! ♥

SAMSUNG CSC

Nails

Neglene er i dag lakket med den super lekre neglelakken Jelly Pink fra Rituals

SAMSUNG CSC

Hairstyle

SAMSUNG CSC

Håret er stylet med Redken One United og her har jeg laget rettetang krøller sammen med mine egne krøller.
Jeg fronter for tiden Redkens #Glamqueen look, så da må jeg jo nesten style håret litt av og til også da, hehe.

SAMSUNG CSC

Og så har jeg fått meg nye briller ♥ De er så fine og det er SÅ deilig å endelig kunne se tv og sitte på dataen uten å myse og anstrenge øynene! 
Jess, nei nå må jeg snart pile meg avgårde til jobb, i dag skal jeg gjeste The Body Shop på Vestkanten, så stikk gjerne innom og hils på om du er i området ♥

Hva står på planen for helgen da fininger? 
//Charlie

Frekt som faen, spør du meg!

SAMSUNG CSC

Hello again, 

Nå må jeg bare blåse ut sånn bittelitt, for etter å ha vært hos muskelterapauten kjente jeg at det kokte over litt!

Okei, hvordan skal jeg begynne.. Vel, jeg går jo ukentlig i muskelterapi og fysio og da blir det jo til at man kjenner behandleren sin ganske godt og jeg har hatt samme behandler nå i vel 11-12 år. Men jeg aner ikke hvor gammel hun er, for jeg syns ikke hun ser ut til å ha eldes èn dag på disse årene, hun ser  utrolig flott ut! 
Da jeg lå på benken og fikk nåler og massasje begynte vi å snakke om dette med botox og fillers og skjønnhetshysteriet som ruver. 
Lenge nå har jeg fokusert på dette med skjønnhetspress og at dagens unge blir proppet full av påvirkninger i forhold til å måtte fylle på her og stramme opp der og at det synet på hvordan man skal se ut i dag er helt på bærtur! 

Men så, mens vi pratet om dette og jeg kom med mitt syn på at jeg syns vi skal eldes som vi er, smilerynker er fint og alle disse tingene dere vet jeg står for og fremmer og hun kommenterte lettet at "okei, det var godt å høre."
For nå skal dere få høre, dette syns jeg er helt vanvtittig. 
Hun forteller meg at hun selv er opptatt av å ta vare på kropp, hud og hår og bruker mye tid på god hudpleie og føler seg egentlig ganske flott. Noe som jeg stemmer veldig i for!
Hun forsetter å fortelle at hun en gang i ny og ne tar ansiktsbehandling hos hudpleier, for det er jo godt å pampre seg litt også, selv om man har gode rutiner for huden er det jo fint å bare få en peeling og litt ansiktsmassasje gjort av noen andre enn seg selv.
Og det er der, mens hun ligger der og får behandling på huden og tenker at hun skal bare ligge der i velvære at hudpleieren begynner å si

"Du har ikke tenkt på å ta litt botox da? Du har jo så flott hud og holder deg utrolig godt, men tenk hvor mye finere du blir uten disse linjene"

Jeg trodde jeg skulle dette av benken der jeg lå da hun sa dette! 
Nei vettufaenmeg hva! Er dette innafor liksom?
Èn ting er jo å skulle fortelle kundene sine om tilbudene man har i en salong, men når det er snakk om kosmetiske endringer, det mener jeg virkelig er noe kunden selv skal ta opp at den ønsker før man anbefaler dette! 
Muskelterapauten min ble jo blodig fornærmet og likeså usikker på om hun faktisk trengte å ta fillers og om hun virkelig ikke så god nok ut! 
Hva skjedde meg velvære opplevelsen? Når kunden istede går ut av salongen usikker på eget utseende fordi hupleieren påpeker at hun eldes og måten det blir lagt frem på er jo at det ikke er greit. Ikke er greit å eldes.
Det som er IKKE er greit er å påpeke at noen under noen omstendigheter TRENGER å endre på utseende sitt!!!! 

Det dette viser er jo at presset ikke bare er over de unge og lovende, det rammer også de voksne kvinnene.
For de får slengt i fleisen at de ser for gammel ut!
Ikke skal de unge få lov å eldes, nei de må forebygge og stikke huden full i fillers og de som allerede har latt seg "forfalle", jo de kan bli dradd litt i og fylt opp de også- så vi alle kan gå rundt med stramme oppblåste masker i fleisen.

ÆÆrrhh! NÅ må dette SLUTTE!

Altså, hvor går egentlig grensen hen? 
Det er ikke greit å fortelle et annet menneske at joda du ser bra ut, men du kan se bedre ut med litt kosmetiske inngrep. 
Man sier ikke til en som er litt overvektig at vedkommende budre ta en slankeoperasjon eller fettsuging, så hvorfor i all verden skal det være greit å si til en dame i sin beste alder, tipper hun er mellom 40 og 50 år- som ser FANTASTISK ut, at hun trenger botox og fillers! 

Jeg blir så sint... 
Kan ikke folk bare få lov å være som de er, eldes som de skal og se ut som de gjør?! 

 

Green Eyed Monster

SAMSUNG CSC

Hey sweet peas! Vet dere hva eller?! Jeg har rukket å mekke sammen en liten How To guide! 
Asså, nå slår jeg på stortrommen på bloggingen, hehe, håper iallefall dette veier litt opp for mitt fravær i det siste- for dere vet, den som venter på noe godt, venter ei forgjeves ;)

SAMSUNG CSC

Dagens makeup guide viser en lett og fin grønn eyeliner! Jeg satt og så MyStory filmen til MakeupMalin på snapchat - jeg kaller det film, for den storyen er jo en mil lang, og jeg elsker det! ♥ Så jeg ble rett og slett så inspirert av hennes lekre grønne liner i går, atte jeg også ville ha! 
Så da jeg satt meg ned for å sminke meg græbbet jeg tak i kameraet og knipset litt bilder. 
Jeg ser nå i ettertid at lyset på bildene ble litt køddent, men dere ser hvertfall hva som skjer og hvordan man går frem og det er jo tross alt det viktigste!

Lez Do Dis
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
And your DONE!​


SAMSUNG CSC

En super enkel look med frisk og lett sminket hud, perfekt til helgens festligheter!

SAMSUNG CSC

Halve håret er trekt opp og bak i strikk, mens resten av håret henger løst bak, elsker å ha håret slik!
Outfit er det siste nye jeg kjøpte fra StyleConnection før nettbutikken stengte ned ♥

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Hva syns dere om looken?! 
Er det noe spesielt dere vil jeg skal lage makeup guide på?! Hyl ut i kommentarfeltet i såfall!

Nå er det matlging på gang og så er det off to work! ♥
Ha en nyyydelig dag verdens beste leserfjes!

//Charlie

Have it your way!

SAMSUNG CSC

Har du noen gang irritert deg over løse øyenskygger i toalettmappen eller øyenskyggepaletter som ALLTID består av èn farge du aldri bruker og dermed sitter igjen med når favvis fargen er tom?! 

Vel- nå kan du glede deg over å ikke måtte tenke på det lengre! The Body Shop har endelig lansert et smart system for øyenskygger hvor du både kan kjøpe ferdige paletter på 4 og 8 i tillegg som du kan nå lage dine helt EGNE paletter! 
Det går selvsagt an å bare kjøpe èn farge og få tilhørende etui til dette- men når du nå handler øyensygger hos The Body Shop kan du sette sammen dine egne paletter på 4 eller 8 og valget står mellom 30 deilige naturlige fine farger! YES! Endelig! 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Nå får du kjøpt disse refillene, slik at om du har en av de ferdige palettene og favoritt fargen din er tom, kan du bare klikke den ut ved å trykke på undersiden og erstatte med ny farge. Refillene koster bare 79,- for 2 gram skygge- det er MYE for pengene!

SAMSUNG CSC

Blir så godtesyk av forpakningen på disse, ser ut som porsjonspakker på konfektsjokolade, hahaha

SAMSUNG CSC

I tillegg kan du som sagt, bygge din helt egen palett, det er såå gøy! 
Jeg satt hele mandagskveld og satt sammen mine paletter og jeg har laget meg en smokey blågrå palette, en naturfarge med jordfarger palette og så et forfriskende fargepalette - det ble SÅ fint! 

SAMSUNG CSC

Med litt kaffe i koppen satt jeg der, lydbok på øret (intenst spennende av Mo Hayder - Skin, i tilfelle noen av dere lurte, hehe) og puslet sammen palettene mine. Asså dette var terapi for sjelen, se på fine farger, sette sammen eget system og bare kose meg, perfekt start på uken!

SAMSUNG CSC

Prisene på dette systemet er veldig overkommelig:
♥ Etui til 1 stk refill 19,- = totalt 98,- for èn øyenskygge
♥ Tom 4'er palette 49,- = totalt 365,- for full palette
♥ Tom 8'er palette 79,- = totalt 711,- for full palette

SAMSUNG CSC

Fordeler med Down To Earth Øyenskyggene:
♥ 100% Cruelty Free - as allways 
♥ 100% Vegansk 
♥ Rene pigmenter
♥ Long lasting formula
♥ Kan brukes både tørr og fuktig - ved fuktig pensel får du et sterkere fargeresultat
♥ Fri for Petrulatum, mineralolje og parabener
♥ Egnet for sensitiv hud
♥ Beriket med Community Trade Babassu olje, Community Trade Marula olje og Community Trade Sesam olje

SAMSUNG CSC


Se så fint det blir!!!! ♥ ♥ ♥ ♥

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Må dokumentere på snapchat hva som foregår vettu - følg meg gjerne for updates! 
RockstarCharlie


SAMSUNG CSC

Her er mine ferdige paletter! Jeg hadde Brown Quad palette fra før av som jeg nå splittet og blandet med de andre refillene. 

SAMSUNG CSC

Foreløbig er ikke refill og tomme paletter tilgjengelig i nettbutikken - så ta deg en tur innom meg og mine på The Body Shop på Galleriet, eller en av mine kollegaer rundt om i landet, for gratis sminkeveiledning så du kan få prøve fargene på og få hjelp til å bygge din egen palette! 

Gleder meg til å se deg ♥

Frizz Dismiss

//Sponset produkter

SAMSUNG CSC

Heeey my darlings!
Beklager fraværet mitt den siste uken, jeg har bare jobbet så mye og rett og slett ikke funnet tid til å sitte meg ned å komponere innlegg!
Jeg har hatt flere foto sessions, tatt bilder av produkter og gjort klart slik at jeg kan lage innlegg, men så har ikke tiden strukket til for å redigere bilder og skrive tilhørende tekst, men i dag har jeg endelig fått tatt meg tiden igjen. 
I dag tenkte jeg nemlig å komme med en aldri så liten produkt review etter gammalt. Det er brått lenge siden sist jeg har fått gjort en skikkelig omtale så da passet det godt med en nå ikke sant?! 

For en måned siden, var jeg så heldig å få bli med Redken på Oslo Runway og under oppholdet fikk jeg også noen produkter i gave og har nå fått testet ut shampo og balsam fra Redken serien Frizz Dismiss.

SAMSUNG CSC

Om produktene:

Redken Frizz Dismiss gir fuktighet og mykhet til alle hårtyper, og har den første frizz Protection Factor (FPF) med 4 grader av frizz beskyttelse.
Frizz Dismiss er basert på Redkens eksklusive Humidity-Resist Complex som pleier, beskytter håret mot luftfuktighet, beskytter mot varmeverktøy og hjelper med å forebygge frizz.
Frizz Protection Factor (FPF) er den første profesjonelle skalaen som lar deg velge nivå av beskyttelse mot frizz ut i fra hårtype og nivå av luftfuktighet.

Nøkkelingredienser 

  • Humidity Resist Complex
  • Brazilian Pracaxi-olje
  • Aquatoril

SAMSUNG CSC

Hvordan virker ingrediensene i produktet:

Hoved ingrediensen i denne serien er Pracaxi Olje og Aquatoril, Pracaxi oljen stammer fra Pentaclethra Macroloba treet i Brazil (prøv å si det ordet fort da, haha- gåkkee) og er spesielt godt for håret da det både fukter, styrker og kontrollerer frizz. Aquatoril er den delen som kapsler inn Pracaxi oljen til håret slik at det blir fuktet og styrket innenfra. På den måten vil ikke håret trekke til seg fuktighet utenfra og dermed motvirker man brus og frizz i håret. 
Pracaxi olje er også spekket med essensielle fettsyrer noe som igjen hjelper å gjennopprette hudens egen fuktbalanse, dette er spesielt viktig for å opprettholde en sunn og frisk hodebunn. Jeg som har kjempetørr hodebunn merker dette spesielt godt og har endelig begynt å bli fin i hodebunnen etter en lang vinter med knusk tørr hodebunn. 

Min erfaring med produktene:

At produktene er gode anti frizz produkter er jeg helt enig med! For i tillegg til å temme frizz lar det også krøllene mine leve, noe som ofte må vike om jeg bruker produkter med mye fuktighet. 
En annen super bonus som jeg faktisk aldri har opplevd før med an shampo og balsam, er hvor utrolig lenge jeg kan gå mellom hver hårvask!
Foruten hvis jeg har hatt en hard treningsøkt hvor jeg har blitt veldig svett i håret, så har jeg holdt hårvasken til èn gang i uken, det er helt utrolig! 
Det er jo ikke spesielt bra for verken hår eller hodebunn å vaske håret for ofte, men enkelte shampoer holder rett og slett ikke talgproduktsjonen i sjakk lenge nok til at man kan gå for lenge mellom hver hårvask. Bruk av stylingprodukter osv påvirker jo også hvor ofte håret må vaskes, men selv når jeg har brukt både hårspray, krøll krem og de andre produktene jeg bruker når jeg for eksempel styler krøllene mine, så har ikke håret blitt tungt eller fett og kan nå gå 4 til 5 dager fra en hårvask til en annen. 
Da jeg var på Oslo Runway fikk jeg også håret stylet begge dagene jeg var der, da pøste de på med VELDIG mye styling og vanligvis med mye produkt i mitt tjukke hår, må jeg til med både to og tre shamponeringer. Denne renset ut all styling på første shamponering, helt fantastisk! 

Konklusjon:

Når jeg gjør omtaler av produkter går jeg inn med lupe og leser meg opp på ingredienser og googler og koser meg og det eneste jeg finner som trekker ned bittelitt på disse produktene er bruken av Paraffinum Liquidum/Mineral Olje. Da mineraloljen kan være fordelaktig i forhold til å stenge ute for luftfuktighet og frizz i hårstrået, kan det virke negativt i forhold til at den kan bli for tung for huden, da den ikke er gjennomtrengbar og dermed kan virke som et lokk på huden. Nar mineralolje kommer på huden, kjennes det silkemykt og fuktig ut der og da, men huden under tettes og får ikke produsert egen fuktighet og det kan resultere i uønsket olje eller tørrhet i huden. MEN det er viktig å presisere at denne oljen kun finnes i balsamen og kuren og blir jo skylt ut av håret. I tillegg skal jo ikke disse i hodebunnen, kun i håret og det er i håret oljen er fordelaktig, derav bare et bittelite trekk for den.

ALT I ALT - er jeg utrolig fornøyd med disse produktene, håret mitt SER, føles og lukter helt fantastisk om dagen og som dere kan se på bildene under, er det både glansfullt og fint, selv med masse hårstyling.
Super bonus som nevnt er det at jeg kan la det gå såpass lenge mellom hver hårvask, det gjør dette produktet utrolig drøyt og igjen miljøvennlig i tillegg til at mine wash out farger varer lengre i håret, hehe.

SAMSUNG CSC

Slik håret mitt så ut i forrige uke med ny rosa og fersken farge og med krøllfremhevende styling og spray.

Her er håret stylet to the max av Redken frisører på Oslo Runway -men det er likevel glossy og fint og null frizz - LOVE! ♥

Og dere- mens jeg har sittet å skrevet om disse deilige shampoene fikk jeg mail fra Redken Nordic og jeg kan endelig dele #Glamqueen looken jeg representerer for dem i en ny kampanje! Sjekk ut mer her.Jeg syns bildet der ble utrolig kult og gleder meg villt til å se resten av bildene som ble tatt på denne shooten! 

Nå skal jeg hive i meg noe middag, før jeg er tilbake senere i dag! 
Sees snart ♥

//Charlie

 

Colour Bomb

SAMSUNG CSC

Hello again!

Håper dere har nytt den fine dagen som har vært i dag! Solen har stått på full guffe i dag, selvom det også har vært minusgrader, så kjenner jeg at våren er på vei og det gir meg masse godfølelse og energi ♥
Nå har jeg fått slappet av litt etter den litt røffe starten på dagen høhø, den verste susen i kroppen etter dagens økter er gitt seg og etter å ha kost meg med bilder fra min siste lille shoot utforbi huset her hvor farger og solskinn lyser om kapp, så er humøret nå på topp igjen! 

På lørdag var det nemlig også super vårstemning her, solen skinte og det var faktisk varmt ute- så da tok jeg på meg noen favviser fra garderobe og sminkeskuff og løp ut og knipset litt bilder. Tema for dagen er ColourBomb og når dere ser bildene så skjønner dere hvorfor! 

*Bildedryss*

Hårstyling
SAMSUNG CSC

Som dere kanskje ser har håret mitt fått et litt mer rosa fargespill! 
Etter at jeg testet ut Colorista Peach, og hadde vasket den fargen litt ut av håret, kjørte jeg på med Dirty Pink på det øverste håret mitt og så lot jeg underhåret være med litt utvasket Peach. Jeg ELSKER å ha fargerikt hår og føler meg som meg selv igjen. Selv om det så absolutt ikke fins rosa og fersken hårfarge naturlig, så er det på en måte helt rett for meg, om det gir noe mening, haha!

SAMSUNG CSC

Farger gjør meg lykkelig, farger gir meg energi og farger får meg til å føle meg selvsikker og vakker.
Så hvorfor ikke kjøre på med så mye farger som overhode mulig for å booste alle de følelsene det bringer?!

SAMSUNG CSC

For å rocke til denne manken har jeg brukt 
Kevin Murphy Anti Gravity Spray og og Killer Curls Crème og pumpet opp krøllene mine

SAMSUNG CSC

Outfit
SAMSUNG CSC

Super comfy, fargerik og cool er stikkordet for dagens outfit og det består av
SatengCaps - H&M ♥ 
Stay Bomberjacket - Carlings ♥
Pineapple Tee og 90's Leggings - StyleConnection ♥
Sko - Sketchers ♥
♥ Coca-Cola Bag - StyleConnection ♥

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Makeup
SAMSUNG CSC

Dagens makeup kunne jo ikke være mindre fargerik enn resten av meg, så her gikk jeg for blå glitrende eyeliner og maskara med knall rosa lepper

SAMSUNG CSC

Jeg har en hel haug med produkter på meg, haha, men det er lagt i små mengder for å bli akkurat slik jeg vil ha det
Legger ved link til de produktene som også finnes på nett- i fall du liker det samme som meg

HUD - The Body Shop Fresh Nude Foundation Mixet med Instaglow CC Creme Bright Glow gir en florlett og fin finish på huden og Urban Decay Naked Skin Concealer dekker ujevnheter. Naked Skin Ultra Definition Powder Foundation holder alt på plass og får huden til å se flawless ut.

KINN - Urban Decay Beached Bronzer og The Body Shop Baked Bronzer Warm Glow gir huden varme og glød, mens Shimmer Waves 04 Peach bringer frisk farge til kinnene.

HIGHLIGHT - The Body Shop Lightening Touch Universal Highlighter ligger på toppen av kinnben, nesetippen, amorbuen og i øyekroken. Sammen med Honey Bronze Highlighting Dome 01 og toppet med Urban Decay Afterglow Highlighter Sin

ØYNE - Urban Decay Razorsharp Eyeliner Chaos, står for den intense blå fargen i lineren, komplementert med litt Moondust Liquid Cream Eyeshadow Vega og Heavy Metal Glittereyeliner Junkshow nede langs vippelinjen og på selve vippene har jeg The Body Shop Super Volume Mascara Blue 

BRYN - Brynene er enkelt fylt i og formet med litt 2 in 1 Gel Liner og Brow & Lash Gel fra The Body Shop

LEPPER - Urban Decay Vice Lipstick Matte Menace er først påført på hele leppen og deretter fylt i med Bittersweet ytterst


I know it's alot, but it looks pretty awesome
SAMSUNG CSC

Well- that about sums it up! 
Hva syns dere?! 

SAMSUNG CSC

Her i hus er det på tide med litt kvelds, måtte dere nyyte kvelden fine lesere!
Lots of love and colour ♥

-Charlie

__________________
*Følg meg gjerne på Youtube, Snap, Facebook og Instagram*

#Skjønnhet #Skjønnhetsblogg #Blogg #Outfit #Carlings #CarlingsVestkanten #Styleconnection #Makeup #UrbanDecay #TheBodyShop

Am I still alive?!

SAMSUNG CSC

Shit, denne dagen asså!
Haha, huff- det er litt sånn at jeg lurer på om jeg lever enda!
Dagen startet nemlig med at jeg skulle være flink og trene litt før jeg skulle til fysio og løse opp min låste rygg og setemusklatur, så jeg karret meg avsted på trening kl 10. Jeg sliter så vannvittig med startvansker på den her treningen om dagen, så i dag tenkte jeg at en deilig time med pilates ville være en god idè. Det var det jo forsåvidt også, in the long run, men steike meg for en heftig time det ble! 
Det var rett og slett en hel time hvor magemusklene skulle brenne og riste og min relativt utrente kropp fikk jo sjokk av å plutselig skulle aktivere ALT av muskler på en gang.
"Lur" som jeg var, stilte jeg meg jo også langt fremme så jeg skulle få god plassering til speilene, slik at jeg kunne passe på at jeg gjorde øvelsen riktig. Men langt fremme betyr også nærmest instruktøren, som ikke var flau med å pushe meg, yngste deltager på dagens time...
Hun serverte meg tung vektskive og bare "Du klarer denne vekten til øvelsene du" 
Men altså- looks can be deceiving, ja, jeg er jo ung og ser jo relativt trent ut, men med fibromyalgi kropp og kink i ryggen, var liksom ikke dette helt det jeg hadde planlagt for denne liksom "deilige" pilates timen!
Meen konkurranse menneske som jeg er, kunne jeg jo ikke la vær å ta i når instruktøren pushet meg, så jeg kjørte på alt jeg hadde og da timen var ferdig følte jeg at jeg ikke lenger hadde beina på jorden- skjelver faktisk litt enda i musklaturen, haha.

Da jeg var kommet meg hjem, fått i meg litt næring og byttet om til en halvtime hos fysioen, tenkte jeg at i dag ble det ikke så hardt der, fordi nå var jeg jo myket opp i kroppen etter å ha trent først! 
Men nei... Her var det godt og stramt likevel og jeg fikk mildt sagt mørbank av fysioterapauten. "Jeg er ikke særlig snill med deg nå.." Sa han der han hadde albuen plantet i rompeskinken min, samtidig som han dyttet fra med beina i veggen for å komme dypere inn i min pinnestramme setemuskel. Jadda! 

Så nå sitter jeg her, i sofaen og føler som om jeg svever i rommet. Det er vondtgodt og gjør godt, men akkurat nå føler jeg at jeg har vært gjennom en kjøttdeigkvern.
Gleder meg med skrekkblandet fryd til å være full i gangsperr og øm i "rauen" i morra! 

SAMSUNG CSC

Nå tenkte jeg å redigere ferdig litt makeup og outfit bilder til dere, så blir det en ny litt mer positiv post om litt, hehe!

Håper dere har en helt fantastisk strålende dag ♥

 

Feelin Peachy

SAMSUNG CSC

Hola beautiful people! 
Steike, 1. mars - ENDELIG er de tunge månedene januar og februar forbi og nå blir det bare lysere og bedre fremover!
Våren er i siktet og i den anledning gikk jeg for en liten forvandling på sveisen min! 
Facebook har nemlig spammet meg daglig med minner fra i fjor og da er det jo flust av bilder med mitt rosa og lilla hår ♥ Savnet tok rett og slett overhånd og jeg tok fatt i litt friske farger og klæsjet i håret! 

SAMSUNG CSC

Dette er en kortvarig glede da, fargen holder bare en ukes tid, men det er egentlig helt perfekt, for da kan jeg bytte litt på det og finne ut hvilke farge jeg skal velge til mitt neste frisørbesøk. For etterveksten min er helt madness og den blonde hårfargen gusj- så når fargene falmer blir det en tur til frisøren og friske opp alt under og såå legge på en deilig farge! 

SAMSUNG CSC

Smelte i hop en liten How To Video så dere kan se hvordan jeg gikk frem:

1. Vask håret med kun Shampo og føn tørt
2. Del opp håret for enklere påføring
3. Påfør jevnt i hele håret 
4. La virke i 15-20 minutter
5. Skyll ut, ha i balsam og style håret etter ønske! 

SAMSUNG CSC

// Bomberjakke fra Carlings - Stay 499,-  Caps fra H&M - 99,-  Bukse fra Carlings - Karve 699,- //

SAMSUNG CSC

Hva syns dere om håret?! 

Nå skal jeg gjøre meg klar for litt jobbings i butikken, jeg har hatt hjemmekontor i hele går og halve dag, så skal bli godt å komme seg ut fra foran dataen! Håper dere har en helt fantastisk onsdag ♥

//Charlie

__________________

*Følg meg gjerne på Youtube, Snap, Facebook og Instagram*

#Skjønnhet #Skjønnhetsblogg #Blogg #Outfit #Carlings #CarlingsVestkanten #Makeup #UrbanDecay #TheBodyShop