hits

Spørsmål & Svar

Q & A \\ Svar På Spørsmålsrunden

Hei verdens beste lesere!
 
Beklager at dette kommer litt seint, meeen bedre seint enn aldri!
Jeg har svart på alle spørsmålene deres i tekst og et par av de utdyper jeg i video som ligger helt nederst i innlegget
- så hvis du ikke gidder å lese alle svarene i tekst, så får du noen av de på video og hvis du ikke gidder å se hele videoen,
så kan du lese alle svarene i teksten ;) hehe 
 • Hvilke blogger leser du fast? 

Jeg leser ganske mange blogger faktisk og ville fyllt en hele side om jeg skulle nevnt alle,
men de som jeg er innom stort sett daglig er StyleConnection
Wa2Wo, Chioma, GilMakeup, Stina og Emilies Skap

 • Hvor ser du deg selv om 5år?

Veldig godt spørsmål! Forhåpentligvis er jeg friskere,i fast jobb, kanskje med en ring på fingern og enten et barn eller en hund i hus =P
 

 • Korleis har du det fortida? :-) Du er alltid så smilande og søt på bilda dine <3 

Heh, ja hvordan har jeg det? De av dere som har fulgt bloggen min eller for deg som kjenner meg så vet du at jeg har kjempet med helsen de siste årene.
Jeg har fibromyalgi som gir kroniske smerter i muskler og ledd og hyppige betennelser i blant annet håndledd og nakke.. dette er slitsomt men jeg holder det i sjakk med fysioterapi, akupunktur og kiropraktor. I tillegg er jeg til utredning for noe som er galt med magen min og som slår meg ut ganske heftig. 
Her er det akkurat som om tiden står stille fordi utredningen tar så lang tid! Og det er veldig tøft, så jeg har mine gode og dårlige dager...
Det fine med denne bloggen er at JEG velger hva jeg viser- og de dagene sykdommen tar meg så ser dere jo ikke meg hoppende og smilende foran kameralinsen, da ser dere en produktomtale eller et bilde av neglene mine.
Bloggen er min måte å jobbe med det jeg elsker, nå som jeg ikke får jobbet ordentlig ute i felten og jeg er veldig glad for at jeg har bloggen å gå til- her kan jeg vise meg selv fra min litt tullete side samtidig som jeg sprer mitt budskap om skjønnhet og jeg klarer å jobbe med bloggen selv når jeg er for dårlig, fordi jeg da kan velge å skrive en omtale fremfor å sminke meg f.eks. 
Jeg elsker å jobbe med sminke og skjønnhetsprodukter og da blir jeg jo smilende og glad på bildene jeg tar ;) 
Så alt i alt, jeg har det til tider helt jævlig, men jeg har det så bra som jeg kan ha det og det å drive bloggen er min glede i hverdagen! =) 

 • Hva er drømmejobben

 Drømme jobben må være en kombinasjon av å drive med bloggen og jobbe uti felten freelance og i butikk/salong som har med skjønnhet å gjøre.
F.eks- blogg og frisørsalong eller blogg og The Body Shop butikk =) 
Eller å være lærer på skjønnhetsskole! 

 • var d hardt å gå på makeupskule?

 JA! Det var hardt og vanskelig og dødsgøy og spennende! Jeg er så glad for at jeg tok en sjans og gikk på makeupskole det året, jeg møtte mange fantastiske mennesker, lærte utrolig masse OG fikk en lærdom og opplevelse for livet!

 • angra du på at du vart makeup artist?

 Nei, på ingen måte!

 • Har du kun makeup eller har du noko anna utdanning og?

 Makeupartist er den eneste fullførte utdannelsen jeg har. 
Da jeg gikk på videregående var drømmen å bli frisør, så jeg har gått på formgivning og frisørlinjen- deretter ett år i frisørlære, men så ble jeg syk og fibromyalgien satte en stopper for å fullføre fagbrevet mitt som frisør..   

 • kunne du tenkt deg og vert makeup artist for resten av livet?

  Ja jeg kunne tenke meg å være makeupartist resten av livet, men ønsker også å få fagbrevet i frisør, jeg vet at jeg ikke kan jobbe fulltid med frisør pga fibroen, men jeg får økt kompetanse og vil kunne mer om hår og styling og så kan jeg bruke kunnskapet til å kanskje bli lærer på en skjønnhetskole etterhvert.

 • For en fullface-makeup look, hva er de beste og billigste produktene du anbefaler? 
  (Full face=fra cleanser og primer til settingspray og settingpowder! +øyne osv!!)


 • Ka er dine favoritt merke på sminkekoster? har du pøvd Zoeva sine? hvis ikkje burde du :D

 The Body Shop og Makeup Mekka
Ikke Prøvd det merket enda, men etter en titt på nettet ser jeg at jeg må teste disse!! 

 • Har du alltid vært lika interessert i sminke? koss starta da?

 Ja, det startet egentlig med at jeg var misunnelig på at min søster var så flink til å sminke seg selv og når jeg skulle sminkes så sminket alltid hun meg.
Så jeg begynte å eksperimentere på egenhånd med farger og forskjellige skygger og fant ut at jeg syns jo dette var gøy selv! (fantes ikke flink da)
Men det var først da jeg gikk i frisørlære at interessen økte, fordi da jeg ble sykemeldt og fikk beskjed om at jeg ikke kunne bli frisør pga fibromyalgien, så måtte jeg finne meg noe annet som var like gøy for meg som å drive med hår. Det var igjen min søster som dyttet meg i riktig retning, vi gikk på senteret en dag og gikk innom en The Body Shop butikk fordi hun skulle ha påfyll av maskara. Så sa hun "hva med å søke jobb her Charlotte?!  De selger jo sminke her OG de har hårprodukter, så da får du jo brukt firsørkunnskapen din i tillegg!" 
Så da satt hun skikkelig griller i hode på meg, og jeg søkte jobb, ble ansatt og så gikk reisen mot makeupartist videre derfra. Karim Sattar, var den gang internasjonal makeupartist for The Body Shop og jeg tok alle sminkekursene jeg fikk bli med på når han var i Norge. Det var så inspirerende og jeg kjente at dette brant jeg virkelig for så da fant jeg ut at jeg også måtte bli makeupartist!  

 • Ka er yndlings mascaraen din ?:)

 The Body Shop Super Volume Mascara. Jeg har brukt så mange maskarer og det er mange jeg liker, men denne er best for mine vipper =)

 • kass nettbutikka handle du mest fra? (norge og utlandet)

shop.TorhildKristine.com  - Økologisk sminke og hudpleie
MakeupRevolution.no  og MakeupMekka.no - Rimelig makeup med gode kvaliteter 

 • Beskriv deg selv med 3 ord

Lojal, samvittighetsfull og glad!

Ønsker dere en fin fin kveld videre!!

 

#spørsmålsrunde #svar #Video #vlog #skjønnhet #sminke #hudpleie #thebodyshop #makeuprevolution #makeupmekka

Video \\ Beauty Scene

Heisann! 
Da jeg skrev om >Salongen til Torhild Kristine< så la jeg til denne videoen, men i fall du gikk glipp av den (fordi jeg skrev så mye i innlegget før videoen kom nederst) så får den sitt eget innlegg her ;)

Jeg gjorde et aldri så lite intervju sammen med Torhild og deler et par gode skjønnhetstips!
Ta en titt =) 

Håper dere likte videoen! 

PS.
NÅ er det salg i >nettbutikken til Torhild Kristine< så hvis du har lyst å prøve økologisk sminke til en rimeligere penge så er det bare å klikke på lenken! =)

Du kan besøke hjemmesiden til Salongen her
Facebook siden her  og Web shoppen her

PPS.
dette innlegget er ikke sponset, jeg skriver om salongen hennes fordi jeg digger den, gir dere linkene her fordi jeg syns hun fortjener å bli linket og produktene jeg har snakket om hittil har jeg kjøpt og betalt med egne penger! =)

Ønsker dere en fin fin dag så lenge! <3

-Charlie
 

____________________________________________________________________________________________________________________________________

#Video #BeautyScene #Makeup #Sminke #Skjønnhet #Tips #TorhildKristine #Salg

Video Blogg \\ Svar på spørsmålsrunden!

Forrige uke kjørte jeg en spørsmålsrunde og det har kommet masse gode spørsmål som jeg skal svare på i dette innlegget!
Noen av spørsmålene blir vanskelig å beskrive via tekst så jeg har svart på 5 av spørsmålene i videoen under og alle andre spørsmål finner dere svar på under videoen =)

Dette er min første video så be nice =)


Siden det ikke akkurat ble vellykket fokus på hånden min på siste delen i videoen- med den rosa øyenskyggen så tok jeg et ekstra bilde så dere kan se og late som at det var så fint og greit i videoen =P
 

Spørsmål og svar:

#1 Hvordan får du bra lys, og bra vinkler når det gjelder sminke bilder?

-Jeg bruker naturlig lys så langt det lar seg gjøre, bruker ikke blits på kameraet og steller meg opp enten foran vinduet i dagslys eller ute på verandaen.
  Noen ganger tar jeg også bilder med solen ganske rett i ansiktet for en kul effekt til bildene :)
Til vinkler så bruker jeg mye forskjellig, men jeg prøver å passe på at jeg har gode bilder fra profil, front og halvprofil, jeg tar bildene i samme høyde som ansiktet mitt og når jeg skal ta bilder av øyensminke f.eks så tar jeg bilde av hele ansiktet, fra haken og til pannen, og så klipper jeg det til når jeg redigerer bildene.
-Og hvis bildet har blitt litt mørkt så lysner jeg bildet i redigeringsprogram etterpå- men passer på at farger og alt slikt forsatt er ekte. 
Jeg bruker Lightroom til redigering og det er eksponering og lys og farge tilpasning og fjerning av en stk skjønnhetsflekk som jeg gjør av redigering. 
Slår jeg på stortrommen så duser jeg gjerne bakgrunnen med sånn skarphets børste, hvis det trengs kan jeg øke skarpheten i øynene og har jeg en megakvise så fjerner jeg den. 
Men jeg manipulerer ikke meg selv og er nøye på at det du ser er det du får som resultat hvis du prøver noe av det jeg viser selv. 

#2 Hva er ditt aller beste skjønnhetstips (svar også i videoen)

-Oi det er vanskelig å velge bare en ting, men jeg må nok si at det beste skjønnhetstipset mitt er å ta vare på huden din! 
Bruk god hudpleie, ikke knip på kviser som ikke er klare, gå til hudpleier og få behandling om du har problemhud, ikke tett huden med sminke som inneholder masse fyllstoffer som klogger til huden og vask av deg sminken før du legger deg og ta på en god nattkrem!
Huden er det største organet i kroppen vår og vi får bare en utgave av den, så det er superviktig å ta godt vare på den! 

#3 Dine topp 10 skjønnhetstips? (topp 5 blir svart på i videoen)

   

 1. Rens huden morgen og kveld og bruk en dagkrem med solfaktor året rundt og en egen nattkrem om natten. Hvorfor? Fordi- Om dagen når vi er ute får vi på oss
  mye forurensning fra luften, solen, vær og vind, biler og eksos og det spesielt i byer.
  For å beskytte oss mot påkjenningen dette er for huden vil en god dagkrem med solfaktor hjelpe på. 
  Om kvelden, så renser vi huden for da å fjerne all forurensningen og for å pleie huden etter en hard dag så bruker vi en nattkrem, den er laget spesielt for å reparere huden mens vi sover og inneholder mest pleiende ingredienser fremfor beskyttende ingredienser som vi trenger på dagen.
  Mange lurer da på hvorfor vi skal rense huden også om morgenen, når huden bare har fått pleie om natten- vel her er det snakk om å rense bort alt det overflødige som huden skiller ut om natten, og når huden er nyrenset vil den beskyttende dagkremen din trekke bedre inn i huden for å være klar for en ny dag!
 1. For å få leppestiften til å se litt mindre "påført" ut- legg på ett lag og dytt den inn i leppen med en ren finger, da sitter den bedre på og ser litt mer naturlig ut
 2. Følg med på utløpsdatoen på produktene dine, den lille krukken med et tall og en M bak på proudktene dine indikerer hvor lenge det er holdbart etter du åpner det- spesielt viktig med maskaraen og eyelineren. 
 3. Er kajalen din litt hard?  Bruk en lighter og sveip kajalen over flammen i 1-2 sekunder, avkjøl litt og påfør 
  (test gjerne på hånden din at den ikke er varm før du tar den på øyet) 
 4. Ikke pump maskaraen inn og ut av pakningen, skru den ut og skru den inn igjen- da unngår du luftbobler og maskaraen holder seg mye lengre!
 1. Bruk Face Mist, før makeup, på makeup, ellers i dagen og til redskapene dine for en bedre påføring av makeupen! 
 2. Vask sminkekoster og sminkesvamper ofte- minst 1 gang i uken og helst oftere på de kostene du bruker på foundation, concealer og andre våte produkter
 3. Skal du handle ny sminke så gå innom butikken du vil handle produktene og få hjelp til å prøve produktene på- på denne måten finner du riktige farger, kan få med deg noen ekstra tips og så er det ganske digg å bli pampret litt med! =)
 4. Vit hva du bruker- les ingrediense lister og spør i butikken hvis du lurer på hva produktene inneholder- ikke alle ingredienser som fins i kosmetikk i dag egner seg på ansiktshuden og kan potensielt gi deg urenheter og hudtilstander som du ikke hadde hatt i utgangspunktet.
 5.  En klassiker må til og det er å drikke nok vann og få nok søvn, er du dehydrert og trøtt så syns det på huden med en gang!

#4 Hvordan få sminken til å holde hele dagen
- Man kommer langt med et godt underlag så her kommer igjen hudpleien inn, en god fuktighetskrem som er tilpasset din hudtype, og evt en primer kan hjelpe til med at makeupen holder hele dagen.
Men så kommer det også an på hvilket makeup produkt du har på deg og hvor lang holdbarhet dette produktet har på huden!
Et godt tips er å bruke et lett løst eller presset pudder for å «sette» makeupen på plass og evt pudre et par ganger gjennom dagen ved behov.

#5 Hva gjør du for at øyenskyggen og concealeren under øynene ikke skal "stripe" seg? (også svar i video)
-Jeg legger alltid samme basen som jeg har på huden på øyelokket, enten BB cremen eller foundation, for ekstra hold legger jeg på en øyeskygge primer og deretter dytter jeg øyenskyggen på lokket, da fester det seg godt.
Under øyet går jeg inn med en smalere kost med et lett pudder og dytter lett på for at concealeren skal holde seg på plass.

#6 Hvordan får du mascaraen til å holde seg hele dagen?
- Jeg passer på å bytte maskara hver 3 mnd. Når den blir eldre enn dette har den tendens til å tørke ut og bli klumpete (og ikke minst blir full i bakterier...)
I tillegg skrur jeg maskaren inn og ut av tuben for å unngå luftbobler og klumper.
Når det gjelder påføring så starter jeg helt inne ved vipperoten og påfører fra vipperoten ut til spissen og grer gjennom med en egen børste hvis det kommer klumper.
Om maskaren din er ny og likevel klumper seg ville jeg valgt en annen maskara!
J

#7 Hvordan vet du akkurat hvor man skal legge "vingen" på eyelineren? (også svart i video)
- Dette krever litt trening, men som vist i videoen så tegner jeg først opp langs vippelinjen og når jeg skal lage vingen så åpner jeg øyet og tegner en hjelplinje som følger hvordan øyet mitt naturlig er når det er åpent og fyller deretter ut hjelpelinjen til ønsket tykkelse.
OG Q-tips er din beste venn! Noen ganger går det skeis og da retter jeg opp med en Q-tip!

#8 Hvilken foundation bruker du for at den ikke skal bli grå og ødelagt i løpet av dagen?
-Jeg bruker for det meste BB creme og mineralpudder sammen, men om du opplever at foundationen din blir grå iløpet av dagen så vil jeg tro du har fått feil farge på foundationen i utgangspunktet eller hvis du bruker en dagkrem eller primer som inneholder pigmenter som da kræsjer med fargen på foundationen.
Da anbefaler jeg deg å få veiledning neste gang du skal kjøpe foundation hvor du får ta på foundation i hele ansiktet i butikken, slik at du kan gå med den resten av dagen og da vil du se hvordan fargen blir iløpet av dagen og hvis den da ser bra ut- da kan du gå for den fargen!
J

#9 Jeg lurer på hva jeg kan gjøre for å få en klar og ren farge på øyeskyggen?
Slik som når du blander rosa og lilla kommer alle fargene godt frem og er klare og rene.
Når jeg legger skygge føler jeg ofte at fargene ikke kommer godt nok frem (de blir ikke sterke nok, selv om jeg fukter kosten), og det ser ofte grumsete ut. Noen tips, triks eller råd? (også svart i video)

- jeg legger først samme basen som ansiktet på lokket og legger en øyeskygge primer oppå der igjen for så å dytte øyenskyggen på.
Da blir fargen sterkere og holder lengre.
Når jeg bruker de knalle fargene tegner jeg med en kajal (eller lipliner hvis fargen ikke fins i kajal sånn som til de rosa fargene)opp på lokket der jeg skal legge fargen, igjen så dytter jeg fargen på, for da får du mettet fargen godt, hvis du «swiper» fargen på over lokket vil det drysse mer og du får ikke like godt opptak av fargen.
Når du skal fukte penselen er det viktig å ikke fukte FOR mye- bruker du vann/face mist fra spray flaske, så hold sprayen ca 30 cm fra kosten og spray en gang, da får du akkurat passe mengde! 

#10 Hva slags hudpleieprogram bruker du for å holde huden ren?
-Jeg har en skumrens som fjerner all sminke og smuss i ansiktet og renser med denne hver morgen og kveld og avslutter med en toner. Mange lurer på Toner så jeg svare på det i full fart også- Når du vasker ansiktet, selv bare med varmt vann, så endres PH verdien i huden, du kan gjerne kjenne at huden føles stram rett etter rens? Da går jeg over med toneren, den inneholder pleiende ingredienser og er med på å nøytralisere Phverdien i huden, lukke porene og gjøre huden klar for påføring av krem.
Deretter bruker jeg et serum for å tilføre huden esktra fukt i dybden (jeg har kortere vei opp til 30 år enn jeg har ned til 20 år og da trenger huden litt mer pleie for å holde unna rynker og sånn der snacks så..)
På dagen har jeg en god fuktighetskrem som inneholder solfilter, da holder jeg unna forurensning og skarpe solstråler. På natten renser jeg huden igjen med vask og toner, påfører en fuktgivende olje, så serum ooog SÅ nattkrem!
(ja det høres mye ut, men til gjengjeld er huden min fornøyd)

#11 Vet du om en god fuktighetskrem til tørt ansikt?
-Det fins veldig mange på markedet og det kommer også an på hvordan tørr du er i huden, trenger du fukt i form av vann eller olje eller begge deler?
Det er ikke alltid lett å vite, men det kan man få hjelp til å finne svar på hos hudpleier eller inne hos de fleste The Body Shop butikker. Jeg vil anbefale enten Aloe Vera dagkrem og gjerne serum i samme serie hvis du har tørr og dehydrert hud. Hvis du trenger olje og vann som fukt vil jeg anbefale Vitamin E Intense Moisture Cream. Som nevnt et par ganger nå- anbefaler jeg egen nattkrem, da dagkrem skal virke aktivt og beskyttende om dagen og nattkremen reparerende og pleiende om natten.

#12 Hvilke produkter er trygge å bruke hvis man har acne hud?
-Jeg vil anbefale Tea Tree hudpleie serie fra The Body Shop- den reddet meg ut av min acne hud for noen år siden og er virkelig gode! (og ikke minst så er prisen veldig god!)
Av sminke vil jeg anbefale mineral makeup i pudderform, gjerne med innhold av zink som kan være beroligende og forebyggende for urenheter. Unngå produkter som har mye fete oljer og talk i ingredienselisten.
Husk at ikke all mineralsminke er like ren, en gylden regel er jo mindre ingredienser jo bedre og helst skal det være 3 til 7 ingredienser totalt i et godt mineral pudder.  

#13 Den beste hårkuren du vet om?
-Den beste hårkuren jeg vet om fins ikke lengre.. hehe.. tatt ut av produksjon for mange år siden!
Så jeg pleier å bruke hår oljer som kur en gang i blandt, da går det i Oljene fra The Body Shop som er egnet til håret, Monoi, Coconut, Argan og Olive er favoritter.
Det jeg gjør da er å vaske håret med shampo 2 ganger, Så klemmer jeg håret tørt i et håndkle og påfører rikelig med olje fra tuppene og opp mot hodebunnen- men ikke i selve hodebunnen! Jeg pakker da håret inn i håndklet og går med det i en halvtime eller så fletter jeg en flette og går med det en hel dag (hjemme en søndag feks) Når oljen skal skylles ut etter ønsket tid så tar jeg en lett shamponering og avslutter med balsam! Håret blir helt nydelig av dette!

#14 Hva er din rutine for å pleie håret?
-Som svar i spørsmål #13 er det slik jeg gir håret en skikkelig boost med pleie.
Ellers i det hverdagslige så bruker jeg Wild Argan Solid Oil som leave in og styling til håret og når jeg skal bruke varme behandling på håret- føner eller rettetang og krølltang bruker jeg alltid varmebeskyttende, der varierere jeg fra The Body Shop, GHD og Kevin Murphy.

#15 Hva er dine favorittprodukter og hvorfor?
-Det er ingen hemmelighet at The Body Shop er mine favorittprodukter både til hår, hudpleie, kroppspleie og ikke minst sminken- Hvorfor?! Vel det er enkelt

o   De tester ikke på dyr

o   Nesten alle prdouktene inneholder minst en ingrediens fra Community Fair Trade og hjelper ikke bare meg i min «nød» for god hudpleie og sminke, men hjelper andre mennesker fra deres virkelige nød som fattigdom, sult og mangel på utdannelse- så det å kjøpe et produkt, som er proppet med ingredienser hentet fra en lokal bedrift som er med på å skape arbeidsplasser, skoler, sykehus og andre nødvendigheter, det smaker mye bedre enn å kjøpe et hvilket som helst annet produkt!

o   Det er fine ingredienser som passer til omtrent en hver hud i alle kategorier!

o   Prisene er gode

o   Produktene er gode, lukter godt, ser fine ut og skader ikke miljøet eller meg! 

Andre favoritter er Tone Lise produkter, DMKC makeup, Makeup Mekka, Kevin Murphy, Davines, GHD og Ole Henriksen- Igjen ingen av disse tester på dyr, har gode ingredienser og verdier bak produktene!
Helt helt nytt for meg er de økologiske produktene fra Zao, Couleur Caramel, og Zuii som jeg bare har testet i 4 dager men som jeg kjenner allerede at jeg kommer til å bli gode venner med! Alle disse proudktene er økologiske, ikke dyretestet og etiske og fåes kun ett sted i Norge (som jeg vet om) og det er hos min Makeup artist vennine Torhild Kristine

 

 

Håper dere fikk svar på det dere lurte på- som nevnt var dette min første video blogg og setter kjempestor pris på tilbakemeldinger, ris, ros og gjerne tips til hvordan jeg kan bli bedre!

Tusen takk for alle de flotte spørsmålene dere har sendt inn, og tusen takk for at du leser min blogg! =)

Klemmer fra meg

 

Nå er det bare en uke igjen å nominere dine favorittbloggere til Vixen Blogawards-
så hvis du syns jeg fortjener din nominasjon til årets skjønnhetsblogg er det bare å trykke på knappen under =) 

____________________________________________________________________________________________________________________________________

#video #videoblogg #spørsmålsrunde #spørsmål&svar #blogg #skjønnhet #beautyblogg #sminke #hudpleie