Visste du at….

…. Primer har veldig mye å si for hvordan makeupen din ser ut- hvor lenge den holder seg iløpet av dagen OG hvordan huden din påvirkes av makeupen du bruker?

Hva gjør primeren?

 • gjevner ut huden og porene med et usynlig lag slik at makeupen du tar på over, vil se gjevnere ut.
 • beskytter huden og porer mot å bli tettet med smuss og skitt.
 • gir glød under makeupen (kommer an på hvilken primer du velger, men de fleste gir litt glød)
   

Hvordan bruke primer?

 • smør et lag med primer over hele ansiktet etter dagkrem og før foundation
 • bruk fingre, svamp eller kost alt etter hva du liker best og hva som ser finest ut for den type primeren som du velger.
   

Hvorfor bruke primer?

 • fordi huden din ser gjevnere ut med primer i basen
 • fordi den gjør at makeupen sitter lengre gjennom dagen
 • fordi den beskytter huden din mot ytre påkjenninger
   

Primere som jeg anbefaler:

Disse tre primerne er fra hudpleieserier, og har veldig gode egenskaper for din hudtype samt at de gjør at makeupen sitter fint over. 

 1. The Body Shop Vitamin E Illuminating Moisture Cream, den har masse fukt i seg, samt god kilde til vitamin E som er veldig beskyttende for huden din.
  Denne kremen avgir et illuminerende filter og gjør at huden din ser gjevnet ut der og da, om du tar på makeup over blir makeupen din glødende gjevn og fin.
  Passer perfekt for normal til tørr hud.
   
 2. The Body Shop Vitamin C Skin Boost, dette serumet gir deg fantastisk glød, tilskudd av vitmin C i bøtter og spann, samt at huden får en matt overflate!
  Gjør ikke noe at det lukter fantastisk godt av serumet heller! Påføres over dagkrem, kjempefint alene men også supert under makeupen- spesielt fint under mineralmakeup!
  Passer normal til kombinasjonshud
   
 3. The Body Shop Tea Tree Pore Minimiser er helt fantastisk! Med en gang du har påført den merker du effekt! Denne kan du påføre enten under eller over dagkremen din, den er hvertfall ypperlig under makeupkremer som gir hakket for mye glans i ansiktet for deg med kombinasjon til oljet hud.
  Passer ypperlig for de med litt større porer, evt overflødig olje i huden og som trenger en matt effekt.
   

Disse fire primerne finner du i makeupstands, og har egenskaper litt for hudtype men mest for makeup:

 1. The Body Shop Skin Primer Matt It -Dette er en mattende primer, kommer i en myk matt gel konsistens- huden blir øyeblikkelig matt og holder seg slik hele dagen!
   
 2. The Body Shop Skin Primer Moisture It– En fuktighetsgivende primer, konsistensen er fuktig gelaktig og har litt illuminerende filter
   
 3. MAC Strobe Cream – Kjølig og god primer med masse fuktighet, konsistensen er fuktig gelaktig og har masse illuminerende filter så den er veldig fin å bruke der du vil ha ekstra hihghlight.
   
 4. The Body Shop BB Cream – Dette er jo dagkrem, primer og foundation i ett, men jeg måtte ta den med fordi den er vel så fin å bruke alene, men også helt fantastisk som base til mer makeup også. Denne påføres rett på nyrenset hud for normal hud, veldig tørr hud anbefaler jeg litt serum på først og for oljet hud anbefaler jeg Tea Tree Pore minimiser først! Har du denne som base sitter resten av makeupen din kjempefint resten av dagen, enten du har foundation og pudder eller bare pudder over så ser du ikke like sminket ut med denne som base. 
  Needless to say, BB creme er min absolutte favoritt!  

 

 • Bruker du primer?
 • Hvilken primer bruker du?
 • Var dette innlegget nyttig?
   

Setter kjempepris på tilbakemeldinger! 

Ha en fin søndag videre!
-Charlie  

#Thebodyshop #MAC #Hudpleie #Makeup #Tips #Bloggtips #Beautyblogger

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg