Bak Fasaden- min fasade, brutt ned så du kan få en liten titt..

Det har vært mye snakkis om hvordan vi fremstiller en “perfekt verden” hos oss selv i sosiale medier og alle streber etter det “perfekte liv”.
Nå nylig har det blitt en snakkis om det motsatte, nemlig det å vise seg fra “bak fasaden” med bilder av usminkede fjes og rotete hjem osv- Jeg er ikke redd for å vise dere mitt usminkede fjes, det har jeg gjort mange ganger- men jeg har aldri gått bak fasaden og vist dere hva som foregår hos meg. Så jeg tenkte å benytte temaet til å gå litt bak min fasade og fortelle litt om hva som gjemmer seg der. 

De av dere som kjenner meg vet dette, men ettersom blogg innleggene blir ferre, leserne blir ferre, men jeg ser at der forsatt er en fast skare med lesere som er innom hver dag (og det setter jeg utrolig stor pris på, bare så dere vet det!) så tenker mange kanskje at “hun er sikkert gått lei av å blogge “har sikkert ikke tid” eller noe sånn, men det stemmer ikke.
Jeg har kjempelyst og ofte har jeg tid også og jeg føler på det at jeg skylder dere flotte lesere en forklaring på hvorfor jeg ikke blogger så mye for tiden- So here it goes:

Det siste året har vært en berg og dalbane for meg- og ikke av den morsomme typen.
Sykdom har fått oppta alt for stor plass!

Da jeg var 17 år (oh my god! det er  faktisk 9 år siden..) fikk jeg påvist fibromyalgi, det er en sykdom som påvirker muskler og ledd, gir mye smerte og plager i kroppen.
Dette har jeg lært meg å leve med så godt det går og gjennom behandling, trening og riktig kost fått det mye bedre i henhold til den sykdomen.
Men for 3 år siden begynte det å skje noe rare greier i kroppen min og en kamp om å bli hørt, trodd og forstått har pågått siden.
De siste halvannet året har jeg hatt en god lege, som har fått satt utredningen i riktig retning og vi nærmer oss å finne ut hva som egentlig er gale i kroppen min.


 *akupunktur og kopping*

Så for å spesifisere hvordan min hverdag er kort fortalt blir det sånn her:
Intens kvamle, svimmelhet, slapphet, kramper i magen og smerter i føtter, armer, rygg og nakke.

Kvalmen gjør at det er vanskelig å spise, lite mat gjør at jeg blir svimmel og slapp, krampene gjør at jeg spenner meg i andre muskler, som trigger fibromyalgien og med denne formen klarer jeg heller ikke trene slik jeg trenger og det gjør at alt annet gjør vondt også..

…… 

Vi har kommet så langt som å finne ut at jeg har multimat allergi, så kroppen har fått mørbank innvendig av mat jeg ikke tåler over en lang stund, men etter snart ett år på rett kost er formen litt bedre, men langt i fra bra..
Så per dags dato går jeg og venter på en operasjon for å bli 100% utredet for hva nå enn dette her er for noe.
(Update: Jeg ble operert i April 2014 og er blitt noe bedre, men skal i videre utredning for å finne ut hvorfor jeg forsatt er syk)

Jeg er ikke ute etter sympati hos dere, men jeg er ute etter forståelse.
Det å ha en usynlig sykdom kan skape mange fordommer, meninger og kjipe situasjoner…

“men du SER jo så bra ut!” 

Dette er min forklaring til både hvorfor jeg til tider blogger lite,  til deg som bare kjenner meg litt og lurer på hvorfor jeg er som jeg er for tiden, dette er hvorfor.

Det hender jeg har gode dager også- fri for kvalme, eller fri for kramper- eller i det minste en litt lettere utgave av all of the above.
Og da ser du meg gjerne på topp, så på topp som jeg klarer å være.
Ellers ser du meg med “masken” på.. 
Masken som jeg prøver å sjule meg bak, late som at alt er fint, jobbe og stå på og la livet gå videre.
Mens jeg går på vent, på vent for en ordentlig utredning, på vent til hva som skjer videre, på vent til å få leve livet slik som man skal i en alder av 26!
Når jeg er som dårligst, da ser du meg ikke.. 

…..

*Life aint perfect, so lets just pretend it is*

 

Kjenner at dette innlegget også var litt for å få ut litt frustrasjon fra min side, men håper det også var ok lesning for deg som følger bloggen og lurer på hvor alle de gode tipsene jeg har lovet har blitt av, eller du som kjenner meg bare litt som lurer på hva som skjer… This is it..

Takk for at du følger bloggen min, takk for at du leste dette innlegget og takk for at du forstår!

<3
 

 

Siste innlegg