Update \ Hvordan går det?!

Det går ikke bra hver dag, men det går heller ikke bare dårlig- så da går det fremover! =)

For de av dere som er nye lesere og ikke skjønner hva jeg babler om, så skrev jeg et personlig innlegg om helsen min her og en liten oppdatering her så nå kommer en til oppdatering!

Det er ikke ofte jeg skribler ned noe personlig her, men det begynner å bli flere av dere faste lesere og dere betyr veldig mye for meg!
Bloggen betyr også mye for meg, fordi her får jeg blåst ut litt kunnskap og kreativitet og jeg har det veldig bra når jeg holder på med bloggingen, det er min flukt ifra en helse som ikke henger helt med! Og jeg er så takknemlig for hver og en av dere som popper innom hver dag og leser og kommenterer og støtter meg og bloggen min! <3
Så da føler jeg litt på det å dele med dere som faktisk er innpå her og følger med!

Som skrevet før, helsa henger ikke helt med meg og oppdateringen så langt er at legene har fått utelukket litt ting og forsetter å tar prøver og sender meg til utredninger, nå er det neste på agendaen en ultralyd av magen…
Etter å ha hatt en kvalmebyge fra hel***** som startet onsdagen for snart 2 uker og varte helt til tirsdag forrige uke, med tilbakefall i litt mildere form de resterende dagene frem til dags dato, så ble det en ny legetime hvor jeg tok masse blodprøver og fikk ny henvisning.
Det er nesten så jeg skulle ønske at jeg kunne vært med på dr. House, bare bli lagt inn og testet opp og ned i mente til de fant ut alt, istede for å være kaste ball fra ene stedet til det andre, nå som desember kommer igjen så er det 4 år- FIRE ÅR! siden jeg begynte å bli sjuk, så det tar sin tid!!

Men jeg er ikke så sjuk at jeg ikke klarer å stå oppreist og når jeg kan se helt frisk ut på utsiden,
selv om magen skriker av smerter og kvalmen slår meg helt ut, så går det jo greit med meg liksom?! 
Nah.. Men det går fremover!

For fire uker siden startet jeg på Frisk klinikken, der er jeg fordi jeg i tillegg til å ha noe i veien med magen, så har jeg fibromyalgi, som er en revmatisk lidelse som rammer musklene og skjelettet.
På Frisk klinikken er fokuset å bli friskere, såklart, her får jeg tett oppfølging av fysioterapauter og det er MYE trening og heldigvis litt behandling også med trykk og akupunktur!
Torsdag var det møte med veilederen min fra klinikken og NAV og jeg fikk da forlenget oppholdet, så nå skal denne kroppen få 4 nye uker med rehab og jeg har oppstart i dag og er ferdig uken før jul! =)
Det føles bra!

Det føles utrolig godt å kjenne at kroppen gradvis blir sterkere og at treningen hjelper!
Skulle bare ønske at jeg slapp unna den hersens kvalmen, da hadde det liksom kunne gått litt fortere fremover, men jeg henger med hvertfall!
Og etter 8 grusomme uker på en enda strengere diett en jeg hadde i utgangspunktet, har jeg nå fått gå tilbake til å bare la vær å spise det som blodprøven sier at jeg ikke tåler, så nå er det kanskje håp om å få på igjen de kiloene jeg sliter med å holde på! 

Vel, da var denne oppdateringen gjort!
Kjennes også litt godt å bare skrible ned litt og få det ut..
Så om du faktisk tok deg tid til å lese igjennom, takk for det! =)

Nå skal jeg drikke litt kaffe, spise frokost og kle på meg treningstøyet og komme meg på rehab =P

Ha en strålende mandag fininger og tusen takk for at du leser bloggen min <3
-Charlie 

 

  ____________________________________________________________________________________________________________________________________

#helse #sykdom #fibromyalgi #rehab #trening #friskere

7 kommentarer
  1. Hvordan fant du ut at du har fibromyalgi? Har en viss mistanke om at jeg har det selv, men hørt at det er veldig vanskelig å diagnosere. God bedring uansett! Godt du får skikkelig hjelp hvertfall 🙂

  2. Be Lovely: Jeg fikk diagnosen hos revmatolog, ble henvist av fastlegen.
   Det er en rekke spørsmål som stilles og så tas det en blodprøve og deretter testes du for 18 triggerpunkt. Slår man ut på minst 11 av disse så får man diagnosen. Det er ingen kur mot det, men et godt kosthold, rett trening og behandling så kan man leve ganske så bra med det! =)
   I mitt nyeste innlegg har skriver jeg om et nytt preparat jeg har skaffet meg for å lindre litt på smertene, og det er gjort med litt humor hehe, så ta gjerne en titt =P hihi
   Lykke til og god bedring til deg også! =)

  3. Sikkert litt deilig å få en diagnose på en slik plagsom “sykdom” da. Kan jo være veldig vanskelig å ikke vite hva som er galt når man har kronisk vondt i muskler og ledd osv. Jeg har hørt om den testen angående triggerpunktene, men legen min har vel aldri tatt disse plagene mine seriøst så jeg gav opp etterhvert. Får se om jeg orker å ta det opp igjen snart, merker hvertfall at de er verre på høsten/vinteren og ja, det hjelper veldig med trening. Skal ta en titt på innlegget ditt 🙂

  4. Be Lovely: Ja det er det som er så dumt med denne sykdommen, den er usynlig for andre men herlighet så den kan gi den som har det mørbank! Opplever også at mange leger ikke tar det seriøst, men det er de legene som ikke har fult med i utviklingen.
   Før i tiden ble fibro “gitt” til de som de ikke fant ut noe gale med, men som klagde på at det var noe gale. Nyere studier har vist at det ikke er tilfelle, men fordommene lever forsatt hos mange og man blir sett på som hypokonder.. det er synd! Ville byttet fastlege om han/hun ikke tar deg seriøst! Det er tross alt en revmotolog som stiller diagnosen, ikke en alternativ behandler- så leger som ikke tror på fibro de bør ta seg en bolle og få litt oppfriskning i yrket sitt 😉

   Høst og vinter er verst ja- da strammer alt seg til og vondter oppstår fortere, men trening hjelper, selv om treninger gjør vondt mens det står på!
   Jeg fikk diagnosen da jeg var 17- så nå har jeg lært meg å leve med det i snart 10 år, så har funnet en fin balanse på å fungere, men når jeg har det som verst, vel da ser du meg ikke 😉

  5. Er så sinnsykt sant det du sier, er ganske sikker på det er det samme jeg har. Og ja, treningen er helt forferdelig.. nesten alt gjør vondt.
   Så innlegget ditt om badekar.. thats my saviour! Tar nesten et bad hver kveld på vinterstid i hvertfall.. 🙂
   Jeg byttet fastlege 5 ganger på to år da jeg prøvde å få dem til å ta meg seriøst, men i og med at ingen gjorde det gav jeg opp. Skal si til legen min neste gang at jeg vil bli henvist til revmotolog, så får vi se om han samtykker 🙂 Uansett så er det jo noe man må leve med så egentlig har det ikke så mye å si om jeg har en diagnose eller ikke. Takk for svar!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg