JENTER

Jeg lurte lenge på om jeg skulle skrive om dette eller ei- men nå viser det seg at jeg ikke klarer å dy meg! 
Siden dette er en skjønnhetsblogg, appelerer jeg stort sett til jenter og fant derfor ut at- JA, dette er hvertfall riktig målgruppe, fordi jenter, i dag er det dere jeg vil snakke litt med!

I dag legger jeg vekk sminkekoster og kosmetikkprodukter. Tema for dagens innlegg- Baksnakking!

Triggeren? min lille guilty pleasure, som er å se på Paradise Hotel.
Dette programmet er jo laget for drama, drama og atter drama -i mine øyne, og jeg har egentlig aldri fulgt med på serien,
Men de siste dagene har jeg sittet ganske klistret til skjermen og det med avsmak, sjokk og gjenkjennelighet.
Alle jenter har på et eller annet tidspunkt i livet opplevd dette med baksnakking, enten man har vært offer for det, stått for det selv, eller opplevd begge deler!

På Paradise Hotel har det denne uken har det kommet en ekstra jente inn på hotellet og det har satt i gang en virvelvind av skittkasting og barnslig og stygg oppførsel.
Noen av jentene har blitt omgjort til isdronninger som har tatt det til sin makt å gjøre sitt for å være mest mulig jævlig mot 2 av de andre jentene..

Jeg kjenner bare at minner fra ungdomskolen og videregående kommer skyllende tilbake og måten disse jentene behandler hverandre på er rett og slett forkastelig!
Selv om triggeren til det jeg skriver, er det som skjer i et teit program som går på tv, men fakta er at dette skjer mot jenter i hverdagslige settinger hver eneste dag overalt.

Jeg klarer ikke å forstå hvordan en person kan få seg selv til å kalle en annen, “psyko bitch, hore, falsk” osv basert på utseende og første inntrykk.
Nå er settingen på paradise tatt litt utav kontekst, da dette ikke er en normal situasjon, men det er jo ikke annerledes på skolen eller arbeidsplassen!

Hvis ene jenta i klassen enten får en bedre karakter enn en annen, får den kjekke gutten fremfor en annen, får muligheter i livet som den andre ikke får- så er det så lett for en gruppe jenter å samle seg sammen, plotte mot dette vedkomne og spy ut alt som fins av skjellsord og stygge kommentarer.
Deretter følger utfrysning og gruppen gjør sitt for å få nøytrale mennesker i samme omgivelser til å vende ryggen til den personen det gjelder.
Jeg klarer ikke å fatte hva som gjør at de i gruppen, syns dette er grei oppførsel. Hva er det som skjer oppi hode til den/de som baksnakker når de gjør det, hva godt gjør det for dem?

Ofte ligger misunnelse, usikkerhet og ensomhet bak, så ved å samle med seg et par individer for å skitsnakke den andre, får man kanskje en følelse av at en selv er bedre, får trygghet i gruppa og ikke lenger opplever ensomhet.
Men det varer jo ikke! Det ender jo opp med å slå tilbake mot en og baksnakkingen ender ofte i tårer og falske unnskyldninger… 

Tenk på jenta som opplever å bli baksnakket! Hun sitter gjerne igjen med en angst over om hvem andre er det som baksnakker?
Tanker som “Er det bare de i gruppa eller er det flere? Tror de på det stygge som blir sagt? Er det slik som de sier jeg er, at jeg virkelig er?” kommer snikende og det skaper utrolig mye dårlige følelser. 

Til deg som baksnakker, uansett hvilken grunn du gjør det for.
Om det er fordi en anna jente fikk gutten du drømte om, fikk bedre karakter eller kanskje det er i jobblivet at en fikk jobben fremfor deg eller fikk forfremmelse eller skryt for noe hun hadde gjort.
I stede for å ty til å slenge med leppa om at “de to blir aldri lykkelig sammen”, “hun smiska skikkelig med læreren, så derfor fikk hun bedre karakter” eller “jævla drittkjerring, lurer på hvem hun har ligget med på sjefskontoret for å komme dit hun er nå!”
Gå heller inn i deg selv og finn ut hvorfor ble det utfallet slik, hva kan du gjøre for å forbedre deg selv ? Hvordan kan du nå de målene du setter deg her i livet?

Du kommer nemlig ikke lengre frem her i livet, ved å slenge dritt om andre- heller tvert i mot!

Til deg som blir baksnakket- Vær så snill og ikke ta det til deg, det er ikke noe galt med deg, du har ingenting å bevise for noen andre, vær deg selv og gjør din greie!

Jenter, vær så snill- skjerpings! Baksnakking er IKKE greit! 

_______________________________________________________________________________________________________________________________

STAY FABULOUS!

 

  1. Herregud for et bra innlegg! Kjempebra skrevet! Selv er jeg kjempeglad for at venninnegjengen min sluttet med dette på ungdomskolen, og når det er noe som plager oss, så sier vi det til personen det gjelder.

  2. Veldig bra at du tar det opp! Dette kan man aldri få presisert nok, så tre ganger hurra til deg for et supert innlegg 🙂
   Jeg har ikke sett på Paradise i år, men jeg kan tenke meg at det et minst like ille som det har vært før. Og at slik drittkasting, utfrysning og baksnakking foregår i “det virkelige” liv er det ingen tvil om. Jeg merker heldigvis ikke så mye til det lenger, men på ungdomsskolen og VGS var det ofte mye drama! Det er så trist at unge jenter (og sikkert gutter også) får ødelagt selvbildet sitt og kanskje får skader for livet fordi noen føler de har en rett til å slenge dritt til andre. Og med sosiale medier er jeg bare redd det blir verre og verre :/

  3. Kjempebra innlegg 🙂
   Ang Paradise må jeg si jeg ikke forstår meg på de jentene som klikket.. De valgte jo tilogmed den hvite gjengen som var en gjeng fyllt med sprengkåte fjortizzgutter… Istede for de som hadde beina festa på jorda.. Men kommer det inn ei jente som er akkurat som de gutta, da DA er det forferdelig.. Da skal “faenskapet” ut med en gang… For de er ikke interessert i sånne folk… Men hva med guttene de valgte? Lurer på om de angrer på valgene de har tatt så langt…
   Håper Triana bryter inn i serien om det fortsetter på det der viset.. Det gjorde hun i første sesongen da de alle gikk til angrep på ei som kom inn på hotellet.. Da måtte de 2 værste stilles opp mot hverandre og avgjøre hvem av de som sku reise hjem…
   Jenter er de værste når det kommer til mobbing, det er helt sikkert… Og det er trist… :

  4. Det e jenta mi det!! Er en uting, baksnakking og “Paradise hotel” burde vært forbudt, på likk linje med andre sånne dritt-program som fremelsker intrigemakeri og faenskap!

  5. Marian Revdahl: Tusen takk, godt å høre at du likte det! =) Jeg ble så provosert at oppførselen at jeg klarte ikke la vær å skrive om dette! Selv er jeg glad for å slippe unna sånn drama nå i voksen alder og det gleder meg å se at du og dine venner snakker rett ut til hverandre =) *thumbs up*

  6. Tattavkvinnene: Tusen takk for det! =)

   Baksnakking er jentenes måte å mobbe på, og jeg syns det er forkastelig! Ungdomsskolen og vgs er vel den tiden det står på som verst for de fleste, både gutter og jenter.. Håper at de som opplever baksnakking kan stå sterke imot det og heve hode høyt!

  7. Mjiaow: Takk for det!

   Ja håper Triana bryter inn om det forsetter. Og ja de jentene valgte dumt med å gå for de hvite guttene.. men det hadde vel ikke blitt “bra TV” hvis de hadde gått for de svarte.
   Syns uansett at det er ganske sykt at det å lage et program som gjør settingen klar for situasjoner som dette er helt på tryne!

   Det som plagde meg mest var den utfrysningen de holder på med.. det er psykologisk terror! helt grusomt!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg