10 TIPS TIL PERFEKT AVKOBLING

Hei igjen mine kjære!

Da er første dag i påsken her, er det mange som gleder seg over det eller?

Det typiske for påsken er jo å dra på fjellet og stå på ski eller snowboard, nyte kvikklunsj, kakao og appelsiner på sitteunderlag i snøen mens solen steiker og gjør deg påskebrun.
Men det betyr jo ikke at dette er tilfellet for alle! Noen skal jobbe, andre skal bare slappe av etter skolemas og tjas- og de som ikke engang liker å gå på ski, må jo ha noe annet å gjøre.

Så i den annledning tenkte jeg at et par avkoblende velvære tips kunne passet bra i dag! 🙂

10 steg til perfekt avkobling

 • Tenn litt lys rundt om på badet
 • Finn frem en god bok eller et blad, eller sett på noe behagelig musikk
 • Tapp varmt og deilig vann i badekaret, strø i badesalt eller ha i badeskum og legg deg oppi

 • Ligg i vannet og kjenn at varmen brer seg i kroppen, hvis du har stive muskler og ledd er dette steget gull verdt
  – start med avspenning hvor du først spenner muskel for muskel før du slepper den.
  Begynn med føttene, spenn alt du har og hold i noen sekunder for så å slippe opp. På denne måten får du full avspenning i musklaturen.
  Forsett fra bena til baken, armer, fingre helt til du har gått gjennom hele kroppen.
 • Nå som du er avspent og varmen har myket deg opp er det tid for litt tøying, bøy deg fremover så du får tøyd bena og ryggen, tøy gjerne armene også før du legger deg ned i vannet igjen.
 • Nå er det blodsirkulasjon og fornying av huden som står for tur!
  Finn frem en god bodyskrub, hvis du har separat dusj og badekar kan du gjerne gå inn i dusjen, hvis ikke stell deg på badematten på gulvet.
  Fordel litt skrubb rundt om på kroppen, bruk aller helst en skrubbehanske eller børste og gå i gang med å skrubbe fra føttene og oppover til rumpe, mage, rygg, armer og brystet. Ved å begynne nederst på kroppen skal det visst være ekstra fordelaktig for blodomløpet som blir satt i gang! 
 • Gå oppi badevannet igjen og vask av bodyskrubben. Alt etter hvor utålmodig du er kan du nå bare ligge og slappe av i vannet så lenge du vil, lese bok, nyte musikken eller utføre mindfullness 

 • Når du blir lei av å ligge i vannet, er det opp og inn i dusjen, vask av badevann og skrubberester. Ta gjerne en ansiktskrubbings også når du først er i gang 😉
 • Ute av dusjen klapper du huden lett tørr, så mens du enda er fuktig i huden finner du frem en god bodylotion eller bodybutter. Igjen starter du ved føttene, smør dem godt inn og jobb deg oppover. Mens du smører deg inn, gi deg selv en lett massasje på legger, lår og armer, siden du er myket opp etter både badevannet og tøyingen så vil massasjen gi deg prikken over i’en på avspenning og avslapping i kroppen.
 • Helt til slutt legger du en deilig natt krem på ansiktet, før du kler på deg noe lett og deilig tøy som ikke stjeler all fuktigheten du nå har smurt deg inn med!

DIGG?! Ja det var det- for jeg gjorde alt dette i går og det føles sååå utrolig deilig og gå og legge seg etter en sånn her seanse, så om du har halvannen time å avse iløpet av påsken, anbefaler jeg å gjøre dette på det sterkeste! 

Håper dette var til nytte for dere og at dere får en avlsappende og deilig påske!

6 kommentarer

Siste innlegg