Makeup Lesson \ Hudmakeup

Heisann verdens beste lesere!!

Jeg får mange spørsmål om både produkter, hvordan bruke produkter og spørsmål om hjelp til hvordan legge både foundations og øyesminke.
Derfor tenkte jeg å komme med litt tips i forskjellige kategorier som dere flotte lesere sender inn spørsmål om!

I dag tar jeg for meg hudmakeup og kommer til å gå inn på hva som er forskjellen på produkter og hva de brukes til samt hvordan bruke de rett

1. Hva er primer og hvordan skal det brukes?

– Primer er en base krem som skal legges på før foundation, den er laget for å jevne ut hudtonen din og gjøre slik at makeupen setter seg bedre på huden og den gjør også at makeupen sitter lengre på huden. Primere kommer i forskjellige varianter, både for normal, tørr og kombinert/oljet hud. For best resultat bør du velge en primer tilpasset din hud.


Her for eksempel, bruker jeg en primer med litt shimmer i, den gir fukt og glød til huden slik at når jeg etterpå påførte BB creme, ble huden min enda mer fuktet og glødende.

2. Hva er forskjellen mellom BB creme, CC creme og Foundation?

– BB cream- også kalt Beauty Balm eller Blemish Balm, gir lett til medium dekk og jevner ut hudtonen og fukter og pleier huden mens du har den på. Brukes for hverdagslig hudmakeup og gir et duggfriskt resultat (jeg personlig ELSKER BB cream)
 CC cream- som står for Colour Corrective Cream er hakket lettere en BB cremen, og er laget for å nøytralisere hudtonen din, hvis du for eksempel har mye rødhet i huden eller har grå og gusten hud, så er CC cremen perfekt for å gjervne ut dette. Du kan bruke den alene eller du kan legge foundation over den etterpå om du behøver det. 
 Så Foundation da- dette er en heldekkende krem til ansiktet, jevner hudtonen og dekker ujevnheter. Den er tykkere i konsistensen enn de overnevnte kremene og kan brukes til lett, medium eller full dekk, alt etter hvilken type foundation du velger og hvordan du påfører den.  


Her har jeg på meg foundation som er ganske dekkende på første bildet og kun BB creme på det andre bildet. – du kan lese mer om disse lookene her

3. Hvordan finne rett farge i foundation?

– Når man skal finne rett foundation farge er det veldig mange som tester fargen på kjeven. Det er ikke nødvendigvis feil det altså- men det er hakket bedre å faktisk ta fargetesten på halsen rett nedenfor kjeven. Ansiktet eksponeres mer for sol og farge enn halsen gjør, og hvis du matcher foundationen til ansiktet ditt blir det fort at fargen du da velger er for mørk til halsen. Da går du enten rundt med skille, som er grusomt, eller så må du trekke foundationen nedover halsen. Så hvis du vil ha best fargematch, ta fargetesten på halsen! =)
Unntaket er deg med mørkere hudtone, ofte er huden lysere midt i ansiktet og det er denne fargen som vil bli finest å gå etter, så for å finne best fargematch her, kan du finne farge ved å ta stripetest på eplekinnet for eksempel. 


Her ser du at første fargen matcher huden bedre enn de to ytterste. Ved å legge opp flere forskjellige fargetoner ved siden av hverandre vil du lettere finne den perfekte matchen til din hud.

4. Jeg sliter med å få huden jevn og fin uten at det ser “kakete” ut på, hvordan unngå dette?

– Først må du sørge for at produktene du bruker er riktig til huden din. Hvis produktene kaker seg på huden, har du mest sannsynlig feil type foundation og/eller bruker for mye av den. Gode redskaper er også alfa omega, en god børste eller svamp til å jobbe produktet jevnt inn i huden vil gjøre stor forskjell i forhold til å for eksempel bare påføre med hendene. 
Men som først nevnt hudtype og sminke har mye å si, sørg for god hudpleie og balanse i huden og velg da foundationtype etter hvordan huden din er. Et godt tips er å gå innom en butikk/salong som tilbyr sminke og hudpleie veiledning slik at du kan få prøve produktet på huden før du kjøper det, da kan du være mer sikker på at du får både rett type og får tips til hvordan påføre det best 🙂 


5. Hvordan bruke contouring riktig? 

– Okei her må jeg ta et lite oppgjør, for det føles som om mange har misforstått dette med bruk av contouring. Vi er IKKE Kim Kardashian og trenger derfor ikke ta så hardt i med denne kontureringen. Meningen er å skape dybde, highligt og glød i ansiktet. Man kan også bruke contouring til å dempe og fremheve det vi ønsker å forbedre.
MEN den harde kontureringen som er vist frem overalt er til bruk for foto, film, sterkt lys og ikke til hverdags, jenter!
Når jeg gjør contouring er det liiite produkt om gangen og det er om å gjøre å blende dette godt inn i huden slik at det ser naturlig ut. Fordi vi skal jo se ut som oss selv under alt dette sparkelet vel?!
Til hverdags og fest lager jeg lett kontur på meg selv med et løst mineralpudder og en skråbørste. Denne er lett å jobbe med og smelter inn i huden, gir meg glød og det ser ikke ut som jeg har konturert, noe som er hele meningen!
(Se hvordan jeg gjør forskjellig type contouring på de tidligere innleggene mine, link under bildene.)


Contouring med lett gel, her


Den mest brukte med mineral pudder her og her


og en litt mer kraftig variant hvor jeg bruker en mørk foundation concealer til å konturere med her 

Husk at sminken skal forskjønne deg og ikke endre deg!

Håper dere likte dette innlegget, det kommer nemlig flere Makeup Lessons fremover hvor jeg tar for meg både øyne, lepper og bryn! =)

Lurer dere på noe mer er det bare å fyre løs i kommentarfeltet eller inboxen min, så skal jeg svare dere så godt jeg kan.

Følg meg gjerne på facebook og instagram =)
 

#Skjønnhet #MakeupLesson #HowTo #Guide #tips #triks #hudsminke #contouring #foundation #bbcream #cccream #makeupartist #skjønnhetsblogger

12 kommentarer

Siste innlegg