Makeup Lesson \ Øyemakeup

Hellu igjen folkens! 
Hadde jo tenkt å få dette innlegget ut for noen timer siden, men min far sku ha meg til å hjelpe han å sjøsette båten rett etter det forrige innlegget jeg postet, så gikk jo ikke det helt knirkefritt, som dere som følger meg på snapchat fikk se! Deretter kom min søster med minien hennes, som jeg sitter barnevakt for og han har jeg akkurat fått puttet til sengs- sååå NÅ kommer innlegget jeg lovet dere tidligere i dag! 🙂 

Jeg har startet opp med en ny kategori til dere, hvor jeg tar opp spørsmål og problemstilliger som dere ofte kommer med. 
Forrige gang tok jeg for meg hudmakeup og i dag går vi videre til øyemakeup!

1. Ser at det fins primer til huden og egen til øynene, trenger jeg begge?

– Både ja og nei. En primer til ansiktet har som regel sin funksjon i forhold til hudtype, og huden vi har rundt øyeområdet er helt annerledes enn huden vi har i ansiktet. Derfor fins det egne produkter som er til bruk for øynene, både i form av primere, concealere og kremer osv. Så om du bruker primeren til ansiktet på øynene så vet jeg ikke hvordan det vil virke på huden din, for å være ærlig.
Men du ikke spesifikt ha en eye primer for å legge bra øyenskygger- du kan nemlig også bruke concealer som underlag og få veldig godt resultat med det.
En eyeprimer vil nok kunne gi hakket bedre resultat i form av holdbarhet, men se an behovet ditt selv, hvis du bruker mye øyenskygger og vil ha frem både farger og holdbarhet- Ja, invester i både og.
Men om du ikke bruker særlig mye øyenskygger, trenger ikke nødvendigvis begge typen primere, men ikke bruk ansiktsprimeren på øynene, bare for sikkerhets skyld!

2. Skulle gjerne hatt noen tips til grønne øyne, og hvordan en kan bruke sterke farger – men unngå “blåveis-looken”

–  Til grønne øyne finner du litt farge tips lengre nede på siden her, ellers har jo også jeg grønne øyne så er bare titte litt gjennom “Dagens Makeup” kategorien her og finne litt inspirasjon =) 

Sterke farger uten å oppnå blåveis effekten ja, hehe. Her går det på underlag, ha godt feste til skyggene, og bruk påføringsmetoden som er beskrevet i punkt 3. Da unngår du dryss som ofte er denne blåveisen.

Ellers kan du også prøve å legge øyensminken først, da kan du grise så mye du bare vil, tørke det vekk når du er ferdig og så legge hudmakeupen til slutt! 
Du kan også teste sånn som på bildet under her hvor jeg legger 3 forskjellige fargede kajaler over vippelinjen for så å legge samme farge øyenskygge over kajalen.


Se hele denne looken HER

3. Hvordan påføre øyenskyggen uten at det striper seg og blir ujevnt?

– 1. bud er underlag- da går vi litt innpå det spørsmålet ovenfor her, hvorvidt man trenger eyeprimer. Hvis du har problemer med at skyggen striper seg vil en eyeprimer kunne hjelpe til med å forhindre dette! 
2. bud er redskap- bruk gode børster/svamper til påføring slik at man får satt fra seg rikelig med pigment på lokket og duset kantene så alt blir blendet og fint.
3. bud er påføringsmetode! Hvordan du legger fra deg produktet har også mye å si. Veldig mange tar en kost og “swiper” øyenskyggen på lokket. Da fester det seg ikke særlig godt, det drysser mer og det holder ikke noe lenge. Det beste er å dytte øyenskyggen på lokket for å sette fra seg produktet ordentlig i underlaget. Da drysser det mindre og det holder lengre.
 


4. Jeg får ikke til overgangen på øyenskyggene når jeg legger flere farger- HJELP!

– Invister i en god blenderkost for det første! Godt redskap er halve jobben! Så nå du går i gang med flere skygger, dytt på en farge og blend ut, deretter neste farge og blend ut. Blendingen er superviktig for at alt skal se mykt, jevnt og fint ut. I tillegg, når hver og en farge er blendet godt hver for seg så smelter de automatisk inn i hverandre når de kommer sammen på lokket. Så få inn en god teknikk på blending når du legger skyggene, øv deg på en og en farge og så kan du bygge på med flere farger etterhvert!


5. Eyeliner er så vanskelig, kan du vise hvordan jeg får det til?

– Eyeliner er og forblir noe vanskelige greier… Hvis du ikke lærer deg å jukse da!
Når jeg legger eyeliner alene, kan du banne på at jeg bommer på noe. Den blir ujevn, for mye på ene siden, for lav på den andre…
MEN jeg har funnet ut av en enkel måte å få til nærmest perfekt eyeliner hver gang- En aldri så liten jukselinje laget med kajal! 
Jeg bruker en myk kajal, i samme farge som det eyelineren skal være (jeg har jo en tendens til å legge i alle mulige farger..) legger over vippelinjen og former den til.
For om man bommer litt med kajalen, så er det så lett å bare ta en q tip eller en tom pensel jevne den på plass igjen, uten å ødelegge for resten av makeupen. Men hvis man bommer med eyelineren så er det mye vanskeligere og en større redningsaksjon om man bommer med den.
SÅ tegn opp langs vippelinjen med en kajal, dus ut linjen, form den slik at den passer ditt øye og SÅ mine venner, tar du eyelineren rett over kajal linjen og resultatet blir perfekt!  

Et par andre tips når det gjelder å legge kajal/eyeliner- lær deg øyeformen din og påfør den ytterste linjen mens øyet ditt er åpent! Fordi om du legger den på lokken når det er igjen, så kan den se aldeles perfekt ut, men så åpner du øyet og linjen kan plutselig få en knekk og det ser bare rart ut.. Det er jo logisk nok fordi øyet vårt har folder og linjer som er glattet ut når øyet er igjen, men som kommer frem når øyet er åpent. Derfor er det best å påføre lineren med et åpent øye slik at du ser at du ikke får den i øyets naturlige folder/linjer.
Og så det siste tipset- når det kommer til å lage “vingen”  er det veldig greit å gå etter underøyet ditt. Der underøyet møter overøyet, er et perfekt utgangspunkt for din 
vinge. 


6. Hvilke farger kan jeg bruke når jeg har brune øyne? 

– Akkurat de fargene du liker og vil bruke! =)

Før i tiden var det veldig “regelbestemt” hvilke farger man skulle bruke til den og den øyenfargen. Vi fikk fargeanalyser som fortalte oss om vi var vinter, vår, sommer eller høst og skulle da kun bruke fargene tildelt din årstid..
I dag er det ikke like regelbestemt lengre- ja disse analysene er gode pekepinner om man står helt tom og ikke aner hvor man skal begynne, men jeg er litt der at hvis DU liker en farge og hvis DU føler deg vel med denne fargen- være seg klær eller sminke. Så syns jeg du skal kunne bruke denne fargen!
Selvsagt fins det farger som får spesielt brune øyne til å “poppe” ekstra frem – derfor skal jeg dele et enkelt og greit bilde med dere under som har en fin oversikt. 

Men jeg vil ikke at du/dere skal føle dere låst til denne fargefordelingen, fordi selv om øyet ditt kler èn farge, så kan resten av deg kle en annen. Så lek litt, våg å utforsk litt hva du liker og bruk de fagene som faller deg inn! 

Håper dere fikk litt nytte av disse tipsene! 
Ha en fantastisk helg videre så snakkes vi i morra <3  

#Skjønnhet #MakeupLesson #HowTo #Guide #tips #triks  #makeupartist #skjønnhetsblogger

16 kommentarer

Siste innlegg