DIY- PASTEL HAIR

Helg igjen allerede!! 
Tiden løper avgårde som bare det og det er nå kun 13 dager igjen til jul!!! Oh my…. jeg har jo bare såvidt det er begynt på julegaver, hehe, ops! 

Men istede for å handle julegaver da, så har jeg holdt på med en steg for steg guide til hvordan jeg farget håret mitt lilla! Det er en enkel og ikke permanent metode, så da kan jeg trygt anbefale dere hvordan dere kan gjøre dette helt selv! 

SAMSUNG CSC

Det er et par forutsetninger for å få det til å bli et bra resultat og det er som følger:

 • Lyst hår, gjerne behandlet- for da vil pigmentene kunne feste seg i håret bedre
 • Jevn farge på håret om du ønsker et helt jevnt resultat
 • Ikke alt for skadet hår, da vil fargen fort se blass ut

For å gjøre dette selv trenger du også et par redskaper:

 • Paintbox fargene du vil ha, samt “whiter shade of pale” som gjør fargene om til pastell fremfor knallfarger
 • En skål til å blande fargene i
 • Hansker og plastforlie
 • Fargebørste og fargekam

SAMSUNG CSC

Første steg er å vaske håret med shampo, 2 ganger og ikke ha i balsam. Håndkletørk håret og gre forsiktig gjennom håret slik at alle floker er borte.
Del opp håret i ønsket seksjoner, om du skal ha litt forskjell i fargen. Jeg har delt håret i to og har en litt mørkere farge under og en lysere på toppen.

SAMSUNG CSC

Nå som håret er delt opp så er du klar for påføring. Ta seksjoner av håret, fordel fargen jevnt over alt med fargepenselen. Når du har fordelt fargen godt, bruk fargekammen og gre gjennom seksjonene for å være sikker på at alt håret er dekket med fargen. Pensle over mer farge om nødvendig.

SAMSUNG CSC
Pakk så håret inn i plastfolie. Dette vil gjøre at fargen jobber seg bedre inn i håret.
Gå så videre til neste seksjon med hår og fordel farge med penselen, kam over og jevn ut fargen. Pakk tilslutt alt håret inn i plastfolie og la det virke i 6-30 minutter.
Jo lengre du lar det virke, jo mer farge og holdbarhet får du. 

SAMSUNG CSC

For å fylle minuttene med noe vettugt, kan du gjøre som meg og ta en ansiktsmaske imens du danser til musikken på radioen og koser deg!

SAMSUNG CSC

Skyll tilslutt ut fargen godt, du vet at du er ferdig å skylle når vannet ikke lengre er farget, fordel balsam i håret og skyll ut.

SAMSUNG CSC

Tørk håret og style slik du ønsker! 

SAMSUNG CSC

Voila!*Følg meg gjerne på Youtube, Snap, Facebook og Instagram*

10 kommentarer
  1. Karina Larsen: Tusen takk =D
   Produktene er fra merket Fudge. Holdbarheten varierer, jo mer slitt håret er jo mer fester pigmentene seg og jeg tror det vil holde lengre da. Jeg har bare fargebehandlet håret mitt en gang, og det er over ett år siden, så der håret mitt ikke er behandlet slipper fargen etter 2-3 vask. Uti det behandlede håret så fader det gradvis. Nå har jeg vasket det 3 ganger siden forrige oppfriskning, og fargen er forsatt ganske intens. =) Så jeg vil si at oppfriskning vil være nødvendig etter 5-8 vask ca, avhengig av hvor intens farge du har og hvor slitt håret er.
   Men nå har jeg kjøpt nye farger fra et annet merke, så neste gang jeg skal friske opp fargen skal blir det nytt, så da skal jeg poste hvordan den fargen blir og hvordan den sitter 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg