Charlie og Sjokoladefabrikken

God morgen!! Tenk nå er det bare TO dager igjen til jul! Herlighet, tiden har virkelig flydd forbi! 
Er dere i mål med alle gaver eller er det noen som skal ut og panikkhandle i dag? Hvis du mangler noen gaver får du noen gode gavetips her som du enkelt kan lage selv!

I god juletradisjon så hadde jeg juleverksted her på søndag, med to av søstrene mine og to beste venninner. Da var det duket for sjokolade laging og kos jeg kom faktisk på i går, at dette er det tiende året på rad jeg holder på med konfekt laging! Jeg ble introdusert for det av min første kjæreste og hans familie, og så tok jeg det med meg videre og har selv holdt disse juleverkstedene de siste 5 årene og utvidet med andre konfekt typer! 

SAMSUNG CSC

Sånn som disse kulene her! Det er pistasjipan- altså pistasjnøtter kvernet til mel og blandet med melis, olje og vann, trillet til kuler og dyppet i sjokolade og så før sjokoladen stivner drysset over med jorbær kakedryss. Dette er bare den mest utrolige deilige kombinasjonen og det er farlig enkelt å overspise seg på disse! 

Her er godgjengen, vi sitter her og fyller dadler med hjemmelaget marsipan, før de skal dyppes i sjokolade. Dette er den faste oppskriften og gjengangeren etter første gang jeg ble introdusert for konfektlaging, og det er virkelig tidenes mektigste godis, men åååå så godt det er!  

SAMSUNG CSC

Selv om dadlene ser ganske disgusting ut før vi har fått dyppet de i sjokolade, hehehe! 

SAMSUNG CSC

Jeg hadde jo da planer om å lage risgrøt og være skikkelig julete til mat, men ble visst nedstemt av noen som ønsket seg noe salt og med kjøtt… 
Og siden Peppes ligger rett nedi svingen fra her jeg bor, så var jeg ikke vond å be om å bestille pizza fremfor å lage grøt, hehehe.

SAMSUNG CSC

Etter mat var det full produsksjon igjen- her sitter jeg å lager klar fyllet til bounty sjokolade, se så konsentrert! Haha! 

SAMSUNG CSC

Min søster Cecilie, hadde med seg en sjokolade fontene, den var gøy, morsom og sinnsykt grisete! 

Jeg lagde melkefrie sjokolader, så jeg hadde egen sjokolade smeltet over vannbad, som var mye mindre grisete, hehe

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mmmmmmm Sjokolaaaaadeeeee!!!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jeg glemte helt å ta bilder av bountyen vi lagde, jeg var vel for opptatt med å spise den, haha! 
Det som ble produsert var ihvertfall Pistasjipansjokoladejordbærkuler, Marsipan daddel trekt med sjokolade og Bounty sjokolade! Skikkelig nam nam!
Dette er super fine julegaver å gi videre i enten fine cellofanposer eller hjemmelagde papiresker eller tomme syltetøyglass.
Eller så kan man bare spise de selv, hehe.

SAMSUNG CSC

Jeg har ofte pleid å lage min egen sjokolade fra bunn, med kakao smør og kakaomasse, men det tar en del tid, så for å være tidsbesparende har vi brukt ferdig mørk sjokolade og til melkefri godis brukte vi Plamil melkefri sjokoladeplater. All godisen er også glutenfri og eggfri! 
                    
SAMSUNG CSC

Glade og fornøyde sjokolade makers! Tusen takk for en herlig og latterfull dag og kveld jenter ♥

SAMSUNG CSC

Ha en nydelig dag fininger! Og husk å meld dere på Christmas Giveawayen! ♥

*Følg meg gjerne på Youtube, Snap, Facebook og Instagram*

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg