Gå mot strømmen!

Jeg har alltid ment at det å gå sin egen vei og stå på sine egne holdninger og verdier er veien å gå! 
Ikke føye seg i mengden, ikke gjøre som alle andre, men ta egne valg!

I dag vil jeg snakke om et tema jeg ser det går litt varmt i for tiden, dette innlegget har jeg gått og kokt på en stund, fordi jeg ikke helt har visst hvordan jeg skulle ordlegge meg for å få frem budskapet på best mulig måte. I går fant jeg de manglende ordene og i dag fikk jeg tiden til å sette meg ned og faktisk skrive dette innlegget ferdig!

For noen uker siden kom jeg over en annen bloggers utsagn om det å fikse på utseende. Det er helt klart og tydelig at det er et stort tema om dagen om utseende press, og nå mer enn noengang går dette presset ut på å bruke kosmetiske inngrep til å fikse på utseende. 
“ALLE” gjør jo det, så da er det jo det vi andre må gjøre også eller?! 

Tar du en titt på topplisten i bloggNorge om dagen er det veldig mye plastikk å se og lese om. Jeg blir rett og slett dårlig. 
Bloggeren jeg kom over, snakket om presset hun følte på ovenfor å nå ligge nærmt toppen, men foreløbig med et utseende som ikke var fikset på og at hun kjente på presset om å fikse på seg selv siden alle andre hadde gjort det.. 
Det var da hun sa at når hun ble eldre, så kom hun kanskje til å fixe på noe, ta litt botox når hun ble 30 eller noe sånn.

Jeg kjente jeg ble så utrolig skuffa! Lei meg over at en av de få som ikke har fikset på noe, som har en stor blogg, med masse unge jenter som forguder henne, som har henne som sitt aller største forbilde, sier at hun egentlig syns det er helt greit å fylle i litt botox når hun blir gammel!

Ja, for man er tydligvis skikkelig gammel når man er 30, og har et enormt behov for å se så mye yngre ut når man er 30… WTF?! 

Og så.. Leser jeg om enda en toppblogger som bretter ut om hvordan hun skal operere kroppen sin! Jeg blir så dårlig! KOM IGJEN jenter! 
HVA er greien?! Får du ikke nok oppmerksomhet? Får du ikke nok likes? Hva higer du etter?! 

Det som irriterer meg så grenseløst er tankeløsheten her, glemmer de helt at de har tusenvis av påvirkelige øyne rettet på seg? Glemmer de at de følges og forgudes opp og ned i mente og at når de står frem og normaliserer og snakker om plastiske endringer som det mest naturlige i verden, glemmer de hvor stor påvirkningsgrad de har til kroppspresset, til å fucke med påvirkelige jenters selvbilde?! 

“Jeg gjør dette for meg selv, fordi jeg har et lavt selvbilde!” Ja okei, greit at du har dårlig selvbilde, men du ser helt forbanna fantastisk ut slik du ser ut og når du da, med din flotte kropp går ut mot dine tusenvis av lesere og forteller om at du må endre på din utrolig flotte kropp, hva tror du det får andre jenter til å føle om seg selv da? Og hvis du virkelig gjør dette for deg selv og ditt eget selvbilde, kunne du ikke bare holdt det for deg selv da? 
Nei.. for det generer jo ikke noe trafikk på bloggen å la sånne ting gå forbi i stillhet.. alt for klikk, cash og likes eller hur?

Men takk og lov for at det også finnes noen på toppen som går mot strømmen, og jeg ble så uendelig glad over innlegget til Kristin Gjelsvik i går.
Har du ikke fått det med deg enda? Ta en titt og se videoen hun la ut og hør nøye etter! 

Denne dama får virkelig sagt det, og det hun sa om når man som kvinne får et barn, en liten jente, en som ligner på deg slik du så ut før du la deg under kniven. Hva skal du fortelle denne jenten når hun lurer på hvorfor dere ikke ligner og hvorfor mamma endret på utseendet sitt!?
Kristin traff spikeren på hode det og jeg er så glad for at hun bruker sin blogg til å formidle noe fornuftig og bra! 

Men så- hva har jeg å komme med i denne tematikken da? Det er jo noe jeg har sagt uttallige ganger før, men det kan visst ikke sies ofte nok- så nå sier jeg det igjen!
Jeg ligger langt ifra topplisten, men har likevel en stemme som når ut til et knippe av dere. En trofast skare som leser og følger og sender meg meldinger på både snap og her i kommentarfeltet. Så har jeg også de som bare tilfeldig detter over bloggen min når den en og annen gang er å finne på forsiden hos Side2.no. 

Som skjønnhetsblogger, rosa blogger, sminkeblogg- hva du enn vil kategorisere meg som, er dette en sak som står mitt hjerte så utrolig nær! 
Jeg babler mye om sminke, om hudpleie, hår og dill som har med utseende å gjøre. Men det er her jeg går mot strømmen blant mange av mine medbloggere i samme kategori. Fordi jeg ønsker å fremme den naturlige skjønnheten. Jeg vil inspirere dere med å vise den bare hud, uten sminke, full i kviser og forsatt vise at man er vakker og flott og fin! Et av mine mest leste innlegg er det innlegget jeg viser og snakker om akneproblemet mitt… 

Jeg mener det er så uhyre viktig, og stor mangelvare for den saks skyld, å stå frem som et eksempel med en uredigert og naturlig måte å snakke om skjønnhet på. Fordi skjønnhet handler ikke bare om den siste moten, om produkter og om fillers og plastiske endringer.. 
Skjønnhet er deg det! Uten noe mer… og det er der det blir så forbaska mye misforståelser!

Jeg kommer aldri til å legge meg under kniven, jeg kommer aldri til å fronte fillers her på bloggen og jeg kommer heller ikke til å begynne å redigere huden min på bilder for at det skal se penere ut når det publiseres. Det her er ikke noe magasin, det her er en skjønnhetsblogg hvor jeg vil vise dere jenter der ute at dere er fin akkurat som dere er, men hvis dere vil leke litt med sminke, ha det gøy og lære nye teknikker så kom og lek med meg!
Men jeg kommer aldri til å fronte et ideal om at du skal være nødt å endre på deg selv og jeg kommer aldri til å fortelle deg at du er nødt til å sminke deg på den eller den måten for å se finere ut..

Du er fin akkurat som du er, ferdig snakka!


 

 

 

6 kommentarer
  1. Flott innlegg!
   Jeg har spørsmål ang noe helt annet. Jeg har ikke spesiell tørr hud, men hver gang jeg tar fundation i panne, nese, hake blir huden ruglete, tørr og ufin. Jeg har prøvd forskjellige typer fundation – fra dårlige til gode merker og jeg har også prøvd forskjellige primere. jeg skjønner det ikke.. har du en tanke om hva jeg gjør galt?

  2. Mira: Takk for det! 🙂

   Hmm.. ikke alltid like lett å avdekke uten å se huden selv, men slik du forklarer det kan det høres ut som du er dehydrert i huden på de områdene og trenger litt ekstra hudpleie der! Hudpleie og sminke går i lag som hånd i hanske, og for at man skal få et godt makeupresultat er det alfa omega at hudpleien er på plass 🙂 Kan høres ut som du kan ha godt av en skånsom eksfoliering av området, samt tilføre ekstra fukt der du blir tørr, da vil jeg anbefale et serum, under dagkremen, for å fukte ekstra i dybden av huden. =) Håper det var til hjelp, og hvis ikke- gi meg en lyd! 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg