Retusjert eller Ekte?!

Hei på dere!!

Etterhvert som jeg har blogget nå i snart 5 år- så har både posering skills og bildetaking skills blitt noe bedre- jeg har også lært en ting og to om redigering av bildene mine for at sminken skal komme best mulig frem. Her har jeg også testet ut litt forskjellige program og kommet frem til at Lightroom programmet som hørte med kamera mitt er helt fantastisk! 
Jeg har skrevet litt om hvordan jeg redigerer bildene mine før, og hva jeg bevisst gjør og ikke gjør med bildene mine. 
Hvis du ikke har fått med deg mine tidligere innlegg om dette, så kan jeg break it down til at jeg kun velger å redigere lys, farger og skarphet på bildene mine.
Ofte så forsvinner mye farger når man tar bilder og for at det skal se så likt ut som virkeligheten har jeg redigert bildene deretter.

Men det er en ting jeg har tviholdt litt på etter at jeg lærte meg å redigere med Lightroom, og det er at jeg ikke redigerer huden min på noen måte.
Ja, den ser hakket finere ut på bildene når jeg øker eksponeringen av lys, men jeg har valgt å ikke blurre den ut, fjerne kviser, jevne ut linjer og porer og slikt.
Igjen fordi jeg vil at det skal se så virkelighets riktig ut som mulig- og fordi jeg ønsker å appellere til du der hjemme- hverdagsjenta som vil teste sminken jeg anbefaler og lookene jeg viser og jeg vil at det du ser på skjermen fra bloggen min, skal kunne reflekteres i det du gjør når du prøver samme look selv!
Fordi når vi går ut døren så er det jo faktisk #nofilter på oss. Det er nettopp den varianten jeg vil fronte her på bloggen også!

Hvis jeg blurrer ut huden min, så ser du jo ikke om foundationen jeg har på meg FAKTISK ser så fin ut som jeg sier at den gjør? Eller om produktene legger seg i linjer og porer og alt sånn som de fleste av oss har? 
Jeg innbiller meg at det er mer ekte å riktig, ihvertfall med den profilen jeg ønsker å fremstille- men så er jo spørsmålet, hva vil dere egentlig se?
Perfekt redigert hud og mer estetisk pene bilder, eller mer ekte og realistiske bilder? 

For å sette det opp mot en annen så har jeg redigert ett bilde slik jeg pleier, med kun lys, farge og klarhet- og det andre har jeg gått over huden med den magiske blurre penselen. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

For å ikke virke som en vinglepetter her- jeg er ikke ute etter å endre mine egne prinsipper, for de står jeg ved- jeg syns vi skal tørre og være oss selv, være naturlige, kunne gå uten sminke, ikke føle at vi må redigere oss selv!
MEN jeg er oppriktig interessert i å høre hva DU som leser min blogg, enten du poppet innom for første gang nå, eller om du er fast leser- hva du syns! Hva er det du ønsker og foretrekker å se Retusjert eller Ekte?!

Spent på å høre hva dere syns! ♥

5 kommentarer
  1. Har samme prinsipp på min egen blogg. Synes ikke retusjerte bilder hører hjemme når man skal vise hvordan produktene er i virkeligheten. Føler også at man har et etisk ansvar ovenfor leserne våre og vise at vi er ekte mennesker vi også, både med og uten kviser 🙂
   På Instagram derimot er jo hele poenget å justere bilder ved bruk av filter osv. Så der kan jeg leke meg med forskjellige verktøy.
   Supert at du tar opp dette temaet!
   //Sofie

  2. Makeup by Sofie: Kjempeflott!
   Jeg syns det er fint å se på bilder på instagram som er justert og mer ekstrem, men når jeg skal lese omtale om produkter så vil jeg gjerne se hvordan produktet faktisk er, så det er godt å høre at responsen er likens fra de som leser bloggen 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg