Har det gått for langt!?

Nå har jeg tenkt på dette en stund, og har lest på et par andre blogger om det samme temaet, men nå har jeg hatt det for travelt til å gidde å sette meg ned å ta en selfie og se på de nye tilskuddene av filtre på snapchat i det siste. Helt til nå. Her jeg satt med en kopp kaffe og tenkte å se om det var noen gøye nye “hoder” å putte på mitt eget på snapchat.

For jeg digger snapchat, med face swap og baklengs spoling og fremover spoling og litt morsomme effekter som de kommer med av og til.

Men nå syns jeg å ane en viss fokus. En fokus mot det “pene”, mot det “vakre” og “uskyldige” for det er det jeg får følelsen av at det skal være med disse filtrene.
De skal gjøre deg penere, få deg til å se ut som en bedre utgave av deg selv, men jeg syns det hele er litt kvalmt. Akkurat nå er det 5 forskjellige “beauty” versjoner du kan gjøre deg om til – av 13 funksjoner. Ja og i tillegg det faste filteret som ligger der da. Det blir 6. 6 forskjellige liksom penere versjoner av deg selv du kan ta bilde av, endre deg til…

Her snakker vi større øyne, smalere nese, fyldigere lepper, klarere hud, rynke og pore-fri hud… Er dette greit?! 

Hvis vi tenker på alle de unge og usikre som bruker snapchat. Som hver dag tar selfies, legger på filtre og får seg selv til å føle seg bedre, i hva -noen sekunder? For så å føle seg dritt over at de ikke ser sånn ut likevel?! 

Jeg syns fokuset har blitt veldig skjønnhetsfiksert og jeg liker det IKKE! 

Vi får skjønnhetspress kastet over oss hvor enn vi går og det kreves litt å stå imot presset, være seg selv og være fornøyd med seg selv.
Det er så mange bloggere og andre kjente profiler som står fremst i skjønnhetspressets bølge og fremmer sine kosmetiske og kirurgiske endringer og normaliserer det hele. Med filtre som dette kan det også bidra til å øke ønsket om å endre seg selv.
For med disse filtrene får man se seg selv med de mest typiske endringene en gjerne tror en ønsker å gjøre, og når man også ser disse “forbildene” gjøre endringer, er ikke veien lang før Sofie på 15 sitter og vil det samme..  Det syns jeg er innmari skummelt! 

#NoFilter

Nei folkens, jeg blir litt matt av dette her altså! 

Snapchat skal være GØY, ikke et ledd til å gi en dårlig selvbilde, det holder med disse “beauty” filtrene nå altså!
Hva syns du om dette?!

________________________________
*Følg meg gjerne på Youtube, Snap, Facebook og Instagram*

  1. Her letes det etter feil, jeg tror det er et fåtall som føler at disse filterene birdrar til dårlig selvfølelse, fordi det er bare det det er, filter. Jeg er både usikker og ung, men aldri har jeg følt at kroppspresset har økt på grunn av snapchat.

  2. Camilla: Ja, jeg kjente på det i går da jeg satt og lekte innpå snap at herlighet så alle sku være så “vakre” da! Vil heller ha morsomme og skumle varianter! =P

  3. Anonym: Jeg satt meg ikke ned og tenkte, hva skal jeg finne på å klage på i dag..
   Men oppriktig så ble jeg overrasket og frustrert over at så utrolig mange av de forskjellige filtrene skulle være av det kaliberet der!

   Men det er utrolig flott at du ikke blir påvirket negativt av snapchat!
   Som jeg skriver så digger jeg snapchat- men akkurat dette skjønnhetspreget ble litt for mye av det gode for min smak i går..

  4. Hvis man blir påvirket av filter av dyr og lignende for å så føle kroppspress, da burde man jobbe med seg selv. Snapchat bruker jo å variere filtre, så det er ikke alltid 6 filtre der man er “penere”. Som en annen skrev over, tar folk ting litt drøyt. Folk er alt for hårsåre når det kommer til slike ting! Jeg synes at det er flott at du har fokus på kroppspress, men som jeg skrev over så bør man jobbe med seg selv dersom man blir så hardt påvirket av ulike filtre på en app.

  5. Anonym: Ja, det er jeg enig i deg at man må! Men jeg har jenter ned i veldig ung alder på snapchat og ser hvordan de bruker filtrene og de snakker om hvor fine de blir med filtrene.. det er utviklingen som kan skje jeg er bekymret for- og syns det er viktig å være litt på vakt 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg