Take me back!

SAMSUNG CSC

Hola og god mandag kjære fine lesere!!

Herlighet, denne frøkna er bare så på bærtur jet lagget atte hjelp! Natt til i går sov jeg 14 og en halv time, men i natt fikk jeg bare sovet 3 timer, lå våken til kl 0330 og skulle opp og på jobb kl 0630… Nå er jeg hjemme igjen fra jobb og sliter alvorlig med å holde meg våken selv med 3. kopp kaffe for dagen, så blir jeg bare tyngre og tyngre i kroppen og ser at det blir hardere å snu døgnet igjen enn først antatt.. Men jeg må bare holde ut til i kveld, så får jeg prøve å legge meg litt tidlig og helle sove godt ut før jobb i morra.

Det er så rart å være hjemme igjen nå, se ut vinduet og ikke se store bygninger eller høre folk snakke amerikansk til meg på gaten og fremmede som sier “have a good one!” Bare fordi de vil ønske deg en god dag! 
Kulturforskjellene her og der er enorme, og selv om det er utrolig godt å være hjemme, så savner jeg New York allerede! 
Så mye faktisk at jeg allerede driver å leter etter tid til en ny tur- for det skjer, så snart jeg har spart opp litt penger igjen, hehe.

Men imens jeg drømmer meg vekk til mer opplevelser, tenkte jeg å dele med dere et siste bildedryss fra denne deilige turen min, så tenkte jeg å komme med et aldri så lite innkjøpsinnlegg i neste post, for jeg har jo seff snopet litt deilige godsaker mens jeg har vært over dammen. 

*Bildedryss*

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På tur i Brooklyn Bridge Park ♥

SAMSUNG CSC

Se så fint da!!! Utsikten fra Brooklyn over til Manhattan, ordet Concrete Jungle har fått en helt ny mening for meg, det er så vakkert, så stort, så spennende!
Selv om jeg alltid har vært en jente som har trivdes best på landet, på fjellet, i norsk natur og frisk luft, så tok denne byen virkelig pusten a

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Her kan du til og med se Empire State Buiding gjennom brobena!

SAMSUNG CSC

Så måtte det jo bli en tur over selve Brooklyn Bridge også.

SAMSUNG CSC

Matthew hadde faktisk aldri gått over broen, selv om han har bodd i Brooklyn og New York i over vel et tiår tilsammen, så da var vi to glade turister på tur denne dagen, i fantastisk sol og 30 varmegrader! (Ja, han angret bittert på valget av helsort antrekk og jeans, haha)

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Utsikt mot frihetsgudinnen var det også!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jeg tror jeg kunne stått der i timesvis og bare sett… men det var jo så mye mer jeg måtte se før jeg dro!
Så siste dagen, bare noen timer før jeg skulle dra til flyplassen, hadde jeg meg en siste liten ekskursjon, da gikk turen til East Village område (tror hvertfall det var det, haha) for å handle litt mere deilige gluten og melkefrie bakevarer. Jeg visste jo ikke hva slags mat jeg kom til å få på flyet, så for å være sikker kjøpte jeg med meg både skones og litt søt bakst som jeg kunne kose meg med. Og jammen var det bra jeg fylte opp med greier, for jeg kunne ikke spise noe annet enn frukten på flyet og med 10 pund i matpenger til de 24 timene jeg hadde på reise, ble det ikke akkurat noe festmåltid på flyplassen heller. 
Så istede koste jeg meg med kaffe og scones og donuts og banabread fra Erin McKenna’s Bakery ♥ mmmmm!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jeg fant enda mer gatekunst som jeg bare syns var så imponerende.. tenk at hjemme i Bergen så males det bare over, selv når det er skikkelig kunstnerisk.. En ting er tægging av random ræl, men når det faktisk betyr noe, står for noe, så blir det malt over! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hehe, så mens jeg gikk der da, i gatene og tok bilder, så sto det en gruppe arbeidere og fulgte med og bare “Skal du ta bilde av oss også?!” og jeg bare “Ja, altså hvis dere vil det så kan jeg såklart det!” Så da fikk jeg et blinkskudd av den her blidfisen på veien også!

SAMSUNG CSC

Og så kom jeg på at jeg har jo helt glemt å vise dere hvordan det så ut utenfor der jeg bodde hele uken! 

SAMSUNG CSC

Her er opp gaten fra utenfor bygningen..

SAMSUNG CSC

Og her er ned gaten, hehe- ikke noe WOW faktor, men utrolig koselig og urbant. På kveldene hadde de barbeque på fortauet med boomblastere og funky musikk. En helt unik og spesiell stemning, som ikke kan beskrives med ord, men som rett og slett må oppleves!
En annen ting om må oppleves var den mega koselige, åpennårdetpassereieren-kaffe og boksjappen nedi veien. Her gikk jeg nesten hver morgen, nesten hver fordi det ikke var alltid han som drev stedet hadde kommet seg opp av sengen til å åpne sjappen i tide, for å kjøpe kaffe og høre en strofe eller to fra musikken de spilte fra en gammel platespiller.

SAMSUNG CSC

Utenfor den ene morgenen satt denne karen, han så rimelig lost ut, og jeg prøvde å slå av en prat og spurte om det var greit at jeg tok bilde, og han kunne fortelle at han på en måte var her på ferie, reisende fra en liten bygd i Texas. Hehe, vet ikke helt hva han mente med “på en måte ferie” for han utdypet det ikke, men syns det var helt greit at jeg tok bilder iallefall. 

SAMSUNG CSC

Slik så det ut inne, i vinduet der var det ett enkelt bord med en krakk foran, slik at man kunne sitte der med kaffen og jobbe litt mens man kikket utav vinduet på forbipasserende. 

SAMSUNG CSC

Utenfor sto en bokhylle, her kostet alle bøkene en dollar og man kunne enten kjøpe, selge eller bytte til seg bøker.

SAMSUNG CSC

Så koselig ♥

 

SAMSUNG CSC

Enda litt mere gatekunst…

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Og så- jeg måtte bare ta det med, fordi da jeg bodde i Texas for 20 år siden, så skolebussen HELT kliss lik ut. Ingenting er endret, polstringen i setene er make, bussformen, fargen, ALT, helt likt! Det bragte tilbake masse minner og nostalgiske følelser…

SAMSUNG CSC

Og helt til slutt, en meget fornøyd meg, utenfor på trappen med mine deilige bakevarer fra Erin McKenna’s og klar for avreise hjem igjen til Norge. 

Steike meg for en tur, for en opplevelse og for noen inntrykk og minner jeg har fått.
Gleder meg allerede til neste tur, når enn den måtte bli ♥

Nå skal jeg komme meg opp av sofaen min, pakke ut av kofferten, handle inn middag og komme igang med litt arbeid- ferien er over og hverdagen er igang!
Håper dere har en helt fantastisk strålende dag!

Love love love ♥

______________________
*Følg meg gjerne på Youtube, Snap, Facebook og Instagram*


#Skjønnhet #Skjønnhetsblogg #Blogg #Ferie #NewYork 
 

4 kommentarer
  1. Wow så mye dødskul kunst!!!
   Eg har forresten ombestemt meg, ønsker meg tur til NY til 30 års dagen, istedr for fest 🤗👌👍😂

  2. Litt av en tur du ser ut til å ha hatt ja. Ah, er så misunnelig! mange flotte bygninger, og heldig som var med den broen. Virker så fint der ^^
   Og masse flott gatekunst. Den caféen du kjøpte maten du kunne spise på virket også supersøt 😀
   Ser frem til å se kjøpene 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg