Styggen på ryggen!

SAMSUNG CSC

Vet ikke helt hvor jeg skal begynne med dette innlegget, men jeg har gått og grublet så lenge, så nå må jeg sette ord på det jeg føler. Det pleier jo å hjelpe.

Noen ganger føler man seg bare dritt og dårlige følelser baller på seg. Enten om det handler om det fysiske utseende eller om det handler om en følelse man får inni seg av diverse grunner.

Den siste tiden har jeg kjent på dette på begge måter.
En faktor er den ekstreme skjønnhetshysteriet som herjer, liker ikke å innrømme det, men det har gått inn på meg. 
Jeg har tatt meg selv i å se meg i speilet, legge merke til aldringstegnene og mislike endringene som skjer med hår, hud og kropp. Den ene bloggeren etter den andre viser oss sine før og etter bilder etter injeksjoner og operasjoner og jeg ser også dette på folk rundt meg og lurer på om det er dette som er fremtiden vår? 
Er det slik at ingen av oss skal godta oss selv for den vi er og at vi bare skal gå og “fixe” på alt vi er misfornøyd med? Skal det være så enkelt? Skal dette være fasiten? Handler det liksom alltid om utseende og hva vi møter i de første sekundene vi ser på oss selv eller andre? Eller fins det noe mer?
Jeg håper det, for det er det jeg velger å tro på- jeg måtte bare grave litt for å finne frem selvtilliten min igjen.

Den andre faktoren handler faktisk om dating- for der spiller utseendet en veldig stor rolle og i dagens samfunn, en enda større rolle enn før.  
For en stund siden traff jeg en fyr, dette med kjærlighet og dating nå om dagen er faen meg vanskelig altså. Enten jeg har møtt noen fra Tinder eller in real life, så begynner det først og fremst med utseende.

På Tinder er vi nesten som i en katalog, eller- det er ikke bare nesten, det ER en katalog. Bla videre til neste side hvis du ikke liker det du ser. 
Utseende, utseende og atter en gang utseende. Speil speil på veggen der- hvem er vakrest på Tinder?

Men så var det denne fyren da, jeg møtte han ikke på Tinder, møtte han faktisk på en jobb. Jeg var ikke på jobben for å finne kjærlighet akkurat, så ble litt overrasket over å treffe noen, ha det morsomt, ha felles interesser og bli sjarmert sånn på den måten. 
Det var koselig, det var enkelt og det var så komfortabelt. Jeg kunne være meg selv fra første sekund, tulle og tøyse og brydde meg fint lite om utseende. For denne fyren kom ikke med NOEN av de typiske “sleezeball” bemerkelsene. 
For første gang på jeg vet ikke hvor lenge, følte jeg meg genuint likt av det motsatte kjønn. For MEG, min personlighet, min væremåte og med den bagasjen jeg har.  Ikke at det trengs en mann til for å få bekreftelse på at man er en bra person, men det er jo litt ekstra fint da, for vi ser jo alle etter en partner å dele livet med etterhvert- og når man har vært singel lenge, så er den bekreftelsen noe man gjerne glemmer at man ønsker, helt til man får den igjen. 
Så da levde jeg litt i sus og dus en stund, hadde det utrolig fint, følte meg selvsikker, følte meg bra, angsten var omtrent forduftet og alt gikk på skinner. 

Helt til det ikke gjorde det lenger. Det var plutselig bare over.
I motsetning til en klassisk Tinderdate-avslutning som som oftest bare blir en slags fading, (hvor man bare slutter å svare den andre personen litt etter litt, er litt fraværende og fader dem sakte med sikkert ut til de forhåpentligvis tar hintet og skjønner at man ikke er keen- og nei, den metoden der er faktisk ikke okei!) fikk jeg faktisk bare plutselig beskjed på at nei, nå ville han ikke mer.
Men det var alt jeg fikk. ” Jeg vil ikke mer, men vet ikke hvorfor” 

Alle de tingene jeg hadde følt meg selvsikker over, ble trukket ut under meg som når noen trekker pluggen ut av støpselet.
Jeg sto igjen og lurte på hva i all verden det var som var feil med meg, så derfor begynte jeg å lete etter feilene mine, og sakte men sikkert, snakket meg selv ned, til det jeg så igjen var et speilbilde av en uattraktiv kvinne, som var kjedelig og som ikke var god nok. 

__________________
 

Når du lar slike negative tanker få vokse og gro over tid, er det utrolig hva du klarer å gjøre mot deg selv, og det er virkelig ikke noe kjekt. 
Så jeg fant ut at det var på tide å dra seg selv utav driten, komme seg opp og videre og grave ned disse negative tankene. 
For de har ikke noe godt for seg, verken for meg, eller for noen andre!

En ting som alltid er oppløftende for meg er å snakke med mamma, så jeg dro ut til henne en tur og vi pratet sammen om alt mulig. 
Også dette med skjønnhet, aldring og det evige jaget etter å se så himla perfekt ut hele tiden. Gjør vi disse tingene for oss selv, for berømmelse, for det motsatte kjønn?! Hvorfor dette evige jaket mot et perfekt ytre?! 
Det er jo noe jeg har skrevet mye om, hvor jeg frontet den naturlige skjønnhet og heier på at vi skal elske oss selv for den vi er og at hvordan du ser ut ikke er det som definerer deg. Så nå skjønte jeg at jeg måtte si disse tingene til meg selv.
Selv om det gikk skeis med den fyren, så betyr jo ikke det at jeg ikke er god nok! Det er heller ikke utseende mitt som definerer meg som person, det er ikke hvordan jeg ser ut som skal avgjøre om du liker meg eller ikke.
Det er hvem jeg er, hva jeg står for og hvordan jeg oppfører meg som avgjør hvem jeg er! 

SAMSUNG CSC

Som mamma så fint sa “Æ ser nu ut som æ gjør, så enten får de nu lik mæ førr den æ e, eller så kan de vær fri!” 

Og det er faktisk så enkelt, dere. 
Enten det er for en potensiell kjæreste, vennene dine eller deg selv- husk nettopp dette- DU er bra nok som du er, uansett hvordan du ser ut! 

Hvis du vil nominere bloggen min til Årets Beauty Blogg i Vixen Blogawards, så kan du stikke innom HER og nominere 🙂

__________________

*Følg meg gjerne på Youtube, Snap, Facebook og Instagram*

#Skjønnhet #Skjønnhetsblogg #Blogg #Selvbilde #kjærlighet #dating #tinder

12 kommentarer
  1. Flink jente, sånn skal det være! Dra dæ sjøl ut av driten, som du sier…. for det e faktisk noe man må gjøre sjøl, når man e litt nede, da virke det best og lengst… selv om det e kjekt å høre at andre også synes vi e bra, så e det mest sant for hver og en av oss, når vi klare å si det til oss sjøl! Stå på og ha ei fortryllende helg, gudlo mi! <3 Æ elske dæ uansett!! 🙂

  2. you go girl!
   Det er så fint og sunt at det finnes gode forbilder her inne på internett som faktisk tørr å ta valg og stå for dem. Det er så himla fint når du deler ting, blir alltid i godt humør av det av en eller annen grunn.
   Jeg kom over noe her om dagen, og begynte automatisk å tenke på deg. Det er en cruelty free subscription box fra en av de kuleste damene jeg vet. Amanda er en skots blogger med drømmefarge på håert(vet du kommer til å digge det!)
   http://honeypopkisses.com/beauty-2/honey-pop-club/
   Heier masse på deg! Enhjørninger og sparkles your way!

  3. Ikke bare sminke og klær,du er dyktig med, CharlieBaby,du er en sable god skribent også.Er ikke mange som er like flink å sette ord på sine følelser.Det du gjør,er du god på, helt enkelt.Glad i deg

  4. Ingrid: Asså, wow! Takk for så utrolig fine ord! <3 blir helt rørt!

   Og takk for tips!!! 😀 <3 Digger at det går an at du kjenner meg så godt bare ved å lese bloggen min, haha! <3 Love it- Sparkles and glitter rainbows all the way back to you =D <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg