Selvtillit!

Hva er selvtillit?
Hvorfor har vi dårlig selvtillit?
Hva kan vi gjøre for økt selvtillit hos oss selv og hos de rundt oss?

Dagens tema, er nettopp dette! 
I går var jeg på et kjempeflott jentemøte hvor selveste Kristin Gjelsvik var talsperson for dette med jenter og selvtillit, og som alltid var det utrolig oppløftende og motiverende å høre på.

Majoriteten av jentene satt under hele møtet og nikket og sa seg enig i budskapet til Kristin, som i bunn og grunn handlet om det å godta oss selv og de rundt oss og at vi skal hylle vår unikhet og ikke basere hvem man er på utseende! 

HURRA!! HEIA HEIA, jeg kunne ikke vært mer enig og det var godt å se at de flotte unge jentene der både var enig og kommenterte etterpå at det var nettopp dette de trengte å høre!
For det er der det har gått så innmari feil blant dagens unge… Pga alle påvirkninger som vi får fra blant annet media, kjendiser og ikke minst bloggere, er synet på oss selv helt forvrengt! Som Kristin sa, når ble det unormalt å være normal?

Når vi blir pepret med inntrykk om hvor “normalt” det er å bare gå inn på nærmeste klinikk og bare fylle i litt restylane her og litt botox der og mens vi er igang- hvorfor ikke ta en liten butt lift?!

 Det er så sykt! Det er så makabert og det er så FEIL! Det må ikke bli slik at det er det som er normen, for man kan ikke kjøpe seg til eller operere seg til bedre selvtillit. Det kommer faktisk bare innenfra og det må jobbes med, for det er ikke noe som kommer gratis.
Men man kan ikke alltid gjøre den jobben helt alene! Vi må stå sammen, vi må verne om de vi har rundt oss og hvis vi ser noen som sliter, så må vi rett og slett gå i oss selv litt og tenke hva man kan gjøre for å hjelpe vedkommende. 

Realiteten er at det er tøft å være ung, men det er også tøft å være voksen. Det er utfordringer hele veien, men det er ved å jobbe med dem, vi blir sterkere individer, ikke ved å ta den raske utvei.
For å komme seg gjennom livet må man se det store bildet, man må skjønne at det fins mer her i livet enn hvordan man ser ut- for når det kommer til stykket, så har ikke det en dritt å si! 
Jeg liker så godt sitatene på The Body Shop plakatene med Ruby Doll, fordi det er rett og slett spot on!


BIldekilde

Vi må dra oss selv litt utav denne overfladiske boblen og gå tilbake til det som er viktig!
For hvem er egentlig du? Hva gjør deg til et bra menneske? Hvorfor liker folk deg? 
Du er unik, det du gjør for de rundt deg, viser omsorg, medmennesklighet, den glede du gir, det smilet du bærer og den humoren du har- det er DET man bør ta i betraktning. Ikke hvor smal midje du har eller hvor pen du er! For det spiller ingen rolle! 

Hvis du sliter med selvbildet ditt, ta deg en titt i speilet- ta en grundig titt, hva er det du tenker om deg selv? Hva sier du til deg selv når du ser på deg selv?
Veldig mange svarer med å nevne sine negative sider som omhandler utseende. Hva man er misfornøyd med og hva man vil endre. Men drit i det, slutt å se ned på deg selv! 
Begynn med det motsatte- se på deg selv og si hva du liker! 
Ikke fokuser bare på utseende, men piff gjerne deg selv opp med å fortelle deg selv hvor snill du er, hvor god du er til å lage mat eller til å tegne og  for all del komplementer deg selv for ditt unike og fine utseende- i tillegg!
Jobb med å finne ting du liker med deg selv, og så sier du disse tingene til deg selv, hver dag, helt til du begynner å ta det innover deg! 

Og til deg som har en venninne som rakker ned på seg selv, snakk henne opp, hjelp henne på veien til bedre selvtillit. Ta også en runde på hvordan du snakker om deg selv og andre, rundt dine venner. For selv om du kanskje ikke tenker det der og da, kan det at du rakker ned på deg selv eller andre, bidra til at en av de som er rundt deg, rakker ned på seg selv igjen og da har vi den evige dårlige runddansen gående.

For å oppsummere litt- la oss ta et steg UT av overfladiskhet, hylle unikhet og ta en titt på de gode egenskapene til hverandre, fremfor utseendet.
Snakk hverandre og oss selv opp, se lengre enn til nesetippen og vær med på å påvirke til økt selvbilde for andre og deg selv!

Så får vi håpe at medie Norge tar følge snart og slutter å proppe oss med budskapet om at vi ikke er gode nok som vi er- for vi er MER enn gode nok som vi er ♥

SAMSUNG CSC

Vil du lese mer om dette temaet, sjekk gjerne også ut disse innleggene
#SELVTILLIT
Den stygge andungen
Styggen på ryggen
NEI for faen!
HJELPER DET EGENTLIG Å SETTE NED FOTEN?!
Har det gått for langt?!

__________________

*Følg meg gjerne på Youtube, Snap, Facebook og Instagram*

#Skjønnhet #Skjønnhetsblogg #Blogg #Selvtillit 

2 kommentarer

Siste innlegg