JEG FØLER MEG SÅ FIN!

SAMSUNG CSC

God morgen!
I morgen er det 17. mai, og aldri før har jeg gledet meg mer til vår nasjonaldag som nå. Grunnen er jo litt overfladisk kanskje, men skitt samma, jeg bryr meg ikke. For på dagen i morgen, når jeg står opp, dusjer og kler meg, så kler jeg meg stolt og fornøyd, og jeg kommer til å føle meg finere enn finest. 
Bare da jeg sto i butikken og prøvde drakten på, og i går da jeg hadde strøket skjorten og skulle sjekke at alt satt som det skulle, følte jeg meg bare utrolig fin! 
 

Min nye og første festdrakt er på plass og jeg kunne ikke vært mer fornøyd! 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jakten på festdrakt har pågått i nesten to år, min søster og jeg hadde bestemt oss for å kjøpe festdrakt, mens vi sparer til Nordlandsbunad. Den er ikke akkurat billig, så da må vi spare en stund og da vi fant ut at festdrakt var et fint alternativ mens vi sparte opp til bunad, så ville vi kjøpe lik slik at vi kunne ha det som “familiefestdrakt”. 

Vi har googlet og letet og ENDELIG landet vi på en drakt vi syns var skikkelig fin, og som ikke minst passet lommeboken!
Men mens vi googlet og letet med søkeordet “festdrakt”, kom vi over noen innlegg på forum hvor noen var usikker på om de ville å gå ut med sine festdrakter fordi de er redd for å bli sett ned på av folk rundt seg, at de ikke er gode nok og fine nok.
Det fikk blodet til å bruse i meg! 
Her er et lite utdrag fra ett av disse forumene- Kvinneguiden, der en lurer på om hun skal kjøpe seg festdrakt, men er redd for fordommer fra venninnene sine.


Er dette på ekte?! 
Syns folk virkelig at det er fattigslig og trashy å ha på seg en rimelig festdrakt?! 
For meg handler det om stolthet til landet, øsnket om et tradisjonelt plagg og tilhørlighet. Og da er det samma F om det er med bunad eller festdrakt! 
Jeg ønsker meg bunaden som hører til slekten min, nemlig Nordlandsbunaden og skal ha den når jeg har spart lenge nok. I mellomtiden ikler jeg meg min nye festdrakt, med den aller største selvfølge og stolthet! Det syns jeg alle dere andre som har, eller tenker på å kjøpe en festdrakt- uansett hvilken grunn det er til at man velger en festdrakt fremfor bunad eller bare en vanlig penkjole, burde kunne føle også!  

Vi må slutte å være så fordomsfulle!!​
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Her følte jeg meg bare SÅ fin og fikk en helt spesiell følelse i kroppen av å ha på denne drakten!
Jeg gleder meg sånn til i morgen og til alle andre anledninger hvor jeg kan ha på meg drakten!

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Drakten min er fra Sparkjøp, jeg kjøpte også skoene mine der. Drakten kom i en helhet med skjorte til, men den var litt stor til meg så jeg kjøpte en skjorte utenom også. Totalsummen på drakten, ekstra skjorte OG sko landet på 1948,-
Det var det jeg hadde råd til! Men jeg er super fornøyd og føler meg helt fantastisk i drakten!
Det syns jeg alle andre burde kunne føle seg også, når de tar på seg det de skal ha på seg, på vår nasjonaldag. ♥

SAMSUNG CSC
Ønsker dere en helt fantastisk feiring på 17.mai!

Klem i fleng

Følg meg gjerne på de sosiale medier jeg er på
Snapchat – RockstarCharlie​
Instagram 
Facebook
Youtube

Spotify

 

21 kommentarer
  1. 🇳🇴🎉❤️🇳🇴🎉
   Folk lirer av seg en hel haug med dritt, men slike folk lirer av seg drit om alt de kan bare fordi!!
   Som en med bunad så kan eg si at det absolutt ikkje er alle som tenker slik! Jeg tenker at de aller fleste som bærer bunad er de som var “lure” nok til å ønske seg dette når de blei konfirmert, og dermed slapp å betale for den selv, bunad er dyrt og tar tid å spare til en, så om du er en som sparer til bunad og bruker festdrakt til dess eller om du er en som foretrekker drakt fremfor bunad, vær stolt dere er flotte alle sammen 😘
   Bær bunaden eller festdrakten din med stolthet hvem enn du er og gi F! I ka andre måtte mene 😉!! 🇳🇴
   And BTW Lotte, u look smashing 😘

  2. stusselig av folk å rakke sånn ned på andre bare for hva de har på seg. De føler seg sikkert veldig fine selv..
   Mitt tips er forresten å kjøpe bunad på Finn, jeg fant en til under 5000 og betalte ei sydame til å sy den inn til meg. Sko og søljer hadde jeg, så det var 20.000 og vell så det spart 🙂

  3. Dette bunadshysteriet er rett og slett sykt. Det er blitt et statussymbol å ha en bunad, og mange unge som nesten blir kvelt av dette statussamfunnet føler seg både dum og fattig for at de ikke har råd til å eie et til de grader overpriset plagg. Om noen ser ned på mennesker som går i et festantrekk på 17 mai, bør de stige ned av sin høye hest. Norge er et godt land å leve i, men fy flate hvor trist det er å registrere hva rikdommen og statussymbolene gjør med enkelte mennesker.

  4. Trashy og fattigslig. Men for all del, støtt heller kinesiske barnearbeidere enn norske syersker. Det er mange grunner til ikke å kjøpe seg festdrakt og dette er bare en av mange.

  5. Flott at du skriver om dette! Jeg synes du er kjempefin,så bær den med stolthet i morgen.Flott drakt.
   Vi får alle gjøre som vi vil,og som det passer oss.Den dagen vi stopper og fordømme hverandre er det slutt på mobbing og krig i verden.Så ille med de kommentarene å forumet,slemt rett og slett. Hurra for 17 mai,vi må ikke glemme hvorfor vi feirer 17 mai..det handler ikke bare om bunad. Kos deg!

  6. Ha en strålende dag, i morgen Charlie,bær festdrakten med stolthet.Den var kanonfin. Ikke sikkert at du behøver å spare så lenge,til Norlandsbunad,(ønsk deg penger i gaver ;-)) Også kan du gjøre som Katrine,finkjem “Finn” å kjøp pent brukt.Men som kjent “allt kler den smukke” så vi syns nå du er fin,uansett hva du har på,masse klem,kos dekk alle sammen.

  7. Jeg lukker ørene for sånne idiotiske kommentarer. Selv har jeg faktisk solgt en ekte bunad for å kjøpe meg festdrakt i stedet hehe. Rett og slett fordi jeg syns den er mye finere! Kooos deg masse i den fine drakta di i morgen 🙂

  8. Jeg synes du var kjempe flott!! 🙂 Og må le av alle de latterlige kommentarene du viste i innlegget ditt. Alt det folk har tid til å bry seg om gitt! GOD 17 mai til deg! 🙂

  9. Hvor i allverden trekker du den konklusjonen fra? Sparkjøp=Barnearbeid? Smålig, “CharlieBitch”
   Stå på, RockstarCharlie, love it!!! =)

  10. Det er bunadspolitiet og folk som kommenterer andres valg som er trashy. Det ha blitt så mye jåleri og tull at jeg nesten kvier meg for å gå i bunad.

  11. Så utrolig flott du var i denne! Jeg har kjøpt likens selv, og ettersom jeg bor i tradisjonelle Trøndelag så har jeg gruet meg litt til 17. mai mtp at jeg ikke har bunad. Føler allikevel det samme som deg – at denne er fin, og at jeg absolutt burde bære den med stolthet. Takk for at du skreiv dette innlegget!

  12. Det meste e sagt i kommentarene over, så æ gidd ikke utbrodere min forakt for alle disse snobbene! Du er kjempefin, Charlotte!! Kos dæ i morra og hilse til papen og broremann! Æ skal også gå med min festdrakt FRA SPARKJØP og det blir helt topp!! Barn i fattige land må jo også ha mat og det er jo bedre at de får betalt for en jobb de gjør, enn at de må trekke på gaten og selge seg!!!

  13. Det var skikkelig fin drakt! Ser jo ut som bunad spør du meg! På gaten kan jeg ikke si jeg ser forskjell med mindre jeg virkelig studerer dem… Hadde faktisk denne diskusjonen med bestevenninda mi i går, hun har bunad og jeg har ikke på langt nær råd til det, men har tenkt på sånn festdrakt. Hun var heldigvis enig med meg at det sikkert ikke hadde så mye å si, men jeg også er litt redd for å kjøpe en tilfelle noen ser ned på meg av den grunn. Noen folk er bare hatere vet du!! Men shine on!
   Kan jeg få spørre hvor du kjøpte din?

  14. – “CharlieBitch” og “Christian”
   Ref. VG+: 2 av 3 bunader lages delvis i utlandet.. Ghana, Kina, Thailand, Pakistan, Estland, Litauen mm. Bunadsskjorter, bunadstilbehør og broderier spesielt.
   Skaff dere litt informasjon før dere uttaler dere. Denne “bunadskrigen” er ene og alene grunnen til at jeg ikke anskaffer meg en. Men jeg har råd.
   Hovmod er trashy.

  15. Du skriver “For meg handler det om stolthet til landet, øsnket om et tradisjonelt plagg og tilhørlighet”
   En sparkjøp kjole har absolutt ingenting å gjøre med norske tradisjoner å gjøre. En tradisjonell norsk bunad har eksistert i århundrer, den ble brukt som hverdagsplagg. Mønsterne har gått i arv i generasjoner og skal gjerne sys ved frihånd, uten bruk av mønstere.
   En sparkjøp drakt laget i kina er akkurat like norsk som hvis du skaffet deg en burka.

  16. Jeg synes du var skikkelig fin… Og jeg som har hatt bunad siden komfirmasjonen har stått hele 17 mai og tenk, så masse fine bunader jeg ikke har sett før … har ikke falt meg inn at det var festdrakt engang… og det ville da vitterlig heller ikke utgjort en forskjell.. Og til den som kommenterte på at festdraktene er laget I kina… Jeg er selvsagt imot barnearbied, men da må man gå samfunnet mer I sømmene og boikotte H&M og andre billigkjeder som beviselig har brukt barnearbeid.

  17. Syns festdrakten var fin jeg.. men at den handler om stolthet til landet og tradisjoner henger jo ikke på greip! For hele poenget med en bunad er vel at den skal representere den delen av landet du kommer fra? En festdrakt representere ingen ting. Det er bare en drakt. Så jeg skjønner ikke helt poenget? Hvorfor ikke heller kjøpe en pen kjole? Kan forøvrig si det samme om folk som kjøper den bunaden de vil, uten noen tilhørighet til familien (og nei, det holder ikke at fetteren til bestefaren sin var fra Telemark)

  18. Vakker festdrakt og vær stolt av den ,misunn er roten til vondt og ikke bry deg om det.
   Folk elsker å rakke ned på hverandre og være fordomsfulle ,hev hodet høyt ,vakker drakt til vakker dame 🙂
   Ta gjerne en titt på bloggen min
   Sissel

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg