Puh!!


DA var vi endelig over i en ny uke, med nye oppgaver og fokus! Forrige uke ble både fantastisk, hektisk, morsom, stressende, koselig og tankefull, så jeg tenkte rett og slett å bare ta en liten recap her.

16. mai hadde jeg siste arbeidsdag i en rekke på 9 smikkfulle dager på rad, hvor jeg både jobbet på The Body Shop, med venner og familie som skulle freshes til 17.mai, i tillegg fikk jeg presset inn 4 gode treningsøkter.
Tirsdagen startet dagen med at jeg skrev et innlegg som skapte stort engasjement og jeg fikk både flotte og rørende kommentarer inn, sammen med et par stikkende ord! 
Planen var å dedikere et eget innlegg til dette 18. mai, men jeg rakk det ikke fordi det var rett igang med mer jobbing og forberedelser til helgens store jobb, hvor jeg fikk æren av å style min fine venninne og kollega til bryllupet sitt. I tillegg til å etterpå være del i teamet på kjøkkenet hvor vi lagde mat og serverte 80 flotte mennesker.

Det har rett og slett vært fantastisk innholdsrikt og travelt de siste 14 dagene, noe som innebærer litt lite vedlikehold her, men nå har jeg et lite avbrekk til å sette med ned her med dere sammen med spaghetti og pølsemiddagen min- for dette kan jeg faktisk ikke la vær å skrive om! 


– Kjære CharlieBitch – vet ikke om vi er navnesøstre, eller om du bare velger å kalle deg bitch varianten av Charlie siden jeg er Rockstaren- men uansett, jeg syns det er interessant at du kaller et av de mest påkledde plaggene for trashy, det er vel det aller siste det er, men at du bruker ordet fattigslig er utrolig dømmende! For vet du hva- jeg er ikke rik, jeg har akkurat fått meg full jobb etter mange år på NAV pga sykdom og jeg sparer nå for harde livet for å finne meg et skikkelig sted å bo- så for meg, økonomisk, er det å finne en billig variant av en festdrakt helt essensielt. Og der er jeg neppe alene!
Grunnene for å kjøpe en festdrakt er mange, men økonomi er nok en vesentlig grunn for mange.
Jeg sier heller ikke at jeg ikke akter å støtte norske syersker, selv om det faktisk ikke BARE er de som syr bunader og bunadstilbehør- det gjøres mye av dette i det store vide utland, men det er en helt annen diskusjon… 
Og så til dere begge, Christian og CharlieBitch- det å slenge ut barnearbeid kortet er rett og slett helt tullete. Jeg liker ikke å uttale meg om saker før jeg faktisk har fakta, så jeg tok kontakt med Sparkjøp og selv om dere velger å trekke konklusjoner fra det blå, så liker jeg å ha fakta på bordet. 

Svar fra markedsjefen til Sparkjøp:
“I kontrakten med leverandør utelukkes barnearbeid i produksjon av våre festdrakter.
Sparkjøp har personlig vært på fabrikk hvor alle forhold ble sjekket, i tillegg må fabrikant signere kontrakt på at arbeidsforhold og arbeidstider overholdes, også alle tester på vask og krymp.” 

SAMSUNG CSC
Vi var alle hoppende glad for den tilbakemeldingen

Så må jeg oppklare den setningen hvor jeg skriver at jeg ønsker et tradisjonelt plagg og at det gir meg en tilhørlighetsfølelse til Norge. 
Sparkjøp er en norsk kjede, så jo, jeg vil absolutt mene at en festdrakt herfra, er det nærmeste jeg kommer den tradisjonsrike tilhørligheten Bunaden har for oss. Fordi målet er å få meg bunad, og dermed vil den følelsen om tradisjon og min tilhørlighet til Nordnorge være komplett, MEN frem til da vil det nærmeste jeg kommer være en festdrakt som ligner en bunad. DET var poenget i den setningen.

SAMSUNG CSC
Når både min søster, niese og meg selv har festdrakter med like mønstre og detaljer så skaper vi jo også egne tradisjoner frem til bunadene kommer i hus!

_______________________________

Så må jeg ta med en setning til, for det var noen setninger som kom inn som understreker poenget jeg ville frem til i utgangspunktet og det er at det skal være HELT forbanna greit å bruke festdrakt og folk må slutte å være så fordomsfull og stygge med hverandre!

“Jeg har kjøpt likens selv, og ettersom jeg bor i tradisjonelle Trøndelag så har jeg gruet meg litt til 17. mai mtp at jeg ikke har bunad. Føler allikevel det samme som deg – at denne er fin, og at jeg absolutt burde bære den med stolthet. Takk for at du skreiv dette innlegget!”

– Kjære deg, jeg håper du bar drakten din med like stor glede og stolthet som det vi gjorde! 

SAMSUNG CSC

-Takk for meg-
..i denne omgang, hehe..

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg